Szanowni Forumowicze.
Piszecie posty które nic nie wnoszą do sprawy a wręcz wprowadzają zamęt. Po przeczytaniu wszystkich wpisów mam wrażenie ,że sprawy nie ma ,za chwilę ,że jest tragedia. Wszystkie gdybania na nic się nie zdadzą . To ,że w innych osiedlach nie ma wyznaczonych miejsc postojowych dla niepełnosprawnych (które były budowane pod rządami innej ustawy Prawo Budowlane) to nie znaczy ,że w AVII też można o nich zapomnieć. To co stworzył Budimex można nazwać oszustwem. Inspektor nadzoru z nPINB lub WINB to tylko urzędnik państwowy i będzie egzekwował zapisy Prawa Budowlanego oraz innych ustaw w kontekście tego co zostało zapisane w pozwoleniu na budowę i projekcie zagospodarowania terenu i budowlanym.
Jeżeli BX chciał wybudować większą ilość bloków to mógł kupić większą ilość terenu a nie stosować sztuczki projektując infrastrukturę drogową pod niepełnosprawnych co pozwoliło na zmniejszenie odległości pomiędzy budynkami. Teraz szukają jak wcisnąć to gówno(przepraszam) mieszkańcom mówiąc ,że to problem zarządcy. Uważa ,że miejsca postojowe mają wadę prawną i notariusz nie powinien dopuścić do aktu notarialnego -jest uchwała sądu najwyższego na temat części wspólnych przekazywanych przez dewelopera do wyłącznego wykorzystania. Co z ty dalej począć nie wiem , bo w siwtle uchwały sądu najwyższego to cała ta sprzedaż ma wadę prawną.
Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych - os. Avia 3
Re: Wykupione miejsca postojowe dla niepełnosprawnych - os. Avia 3
Sprawa wyladuje w wojewudzkim i tak sie skonczy!!!!niestety luka prawna jest a to ze oszukali nas to prawda!!!
A może wspólne spotkanie i zrzucimy się na prawnika budowlanego i porozmawiamy z nim na ten temat? Myślę, że warto pewne kroki podjąć przed odbiorem, bo po odbiorze będzie za późno na działanie. A swoją drogą ciekawy jestem jak PINB uzasadniał ściągnięcie blokad w Avii 4 skoro tam blok już jest odebrany i jest wspólnota mieszkaniowa?
A co powiecie na to że cała Orlinskiego od wjazdu ze Stella czyli od O4 do końca ulicy po południowej stronie są same miejsca dla niepełnosprawnych a wszyscy tam stoją a nikt nie ma legitymacji uprawniającej? ? ? ? Proponuję się tym tematem zająć . . .
To tak nie do końca z tymi miejscami postojowymi dla niepełnosprawnych, nie ma tam znaków pionowych, które by o tym informowały, tym samym wg kodeksu drogowego, nie ma tam takich miejsc.
Czyli co, miasto jest nienormalne i maluje na gminnej drodze znaki dla niepełnosprawnych ale one są nieważne?
Same dziwy . . .
Same dziwy . . .

to co jest przy głównej drodze to chyba Bx malował jak drogę budował (bo oni ją na swój koszt budowali). Też mi się wydaje, że powinien być znak pionowy żeby było zgodnie z przepisami.
W dniu dzisiejszym w PINB uzyskałam informacje(na moje wcześniejsze zapytanie o blokady na miejscach dla niepełnosprawnych), że zostały podjęte działania tj. inwestor bdmx nieruchomości dostał zgodnie z artykułem 66 nakaz zdjęcia wszystkich blokad z miejsc przeznaczonych dla osób niepełnosprawnych na wszystkich inwestycjach, których jest właścicielem czyli np. Avia 3, Orlińskiego 10, a na moje pytanie jak to możliwe, że to nie zostało wykryte w dniu odbioru dostałam informację, że w dniu odbioru nie było zamontowanych tych blokad. Tak więc ludzie nie odbierajcie podczas odbiorów tych miejsc bo będziemy się bujać po sądach i zostaniemy z tym sami...
Ponadto Pani powiedziała, że jest mnóstwo pytań od ludzi ale często jest napisane budimeks (ks zamiast x) i nie podejmują działań, tak samo trzeba uwzględniać, że chodzi o bdmx nieruchomości bo to oni są teraz stroną a nie sam bdmx...
Ponadto Pani powiedziała, że jest mnóstwo pytań od ludzi ale często jest napisane budimeks (ks zamiast x) i nie podejmują działań, tak samo trzeba uwzględniać, że chodzi o bdmx nieruchomości bo to oni są teraz stroną a nie sam bdmx...
Czy możesz sprecyzować ustawę na której artykuł 66 powołuje sie PINB?
Ludzie planuja odebrac te miejsca?? To dla mnie zagadka na prawde - ja bym nie odbieral; dopoki to jest po stronie budimexu mozna liczyc na to ze cokolwiek zrobia jesli przejdzie na Wasza strone to zostaniecie z miejscami za ktore zaplaciliscie ciezkie pieniadze a jakas babcia wam tam zaparkuje i jeszcze was op&%#$@*li jak jej zwrocicie uwage ze to wasza wlasnosc a nie jakies miejsce dla niepelnosprawnych
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”