Czy ktos kto nie chce likwidacji ochrony juz nie jest szanowny ? Tak pytam z ciekawosci bo mnie to troche rozbawilo. .
Wciaz w glosowaniu za likwidacja ochrony bede za jej pozostawieniem.
Chyba ze pojawi sie klarowny plan montazu monitoringu z nadzorem a nie tylko nagran na serwerze jak to bylo proponowane w tym watku do tej pory.
Ochrona w bloku Avia 3 zostawiamy czy rezygnujemy?
Re: Ochrona w bloku Avia 3 zostawiamy czy rezygnujemy?
Jestem tego samego zdania co Selassie. Można zrezygnować z ochrony tylko jak będzie jakaś sensowna alternatywa.
Selassie pisze:Czy ktos kto nie chce likwidacji ochrony juz nie jest szanowny ? Tak pytam z ciekawosci bo mnie to troche rozbawilo. .

mko13 pisze:Selassie pisze:Czy ktos kto nie chce likwidacji ochrony juz nie jest szanowny ? Tak pytam z ciekawosci bo mnie to troche rozbawilo. .
Nie Sąsiedzie, nie oznacza to, że nie jesteś szanowny. Nie gniewaj się, ale oznacza to tylko, że masz kłopot z logika na poziomie liceum
Nie wiem czemu ludzie musza byc od razu niemili kiedy sie glupio zazartuje. Widocznie taka polska przypadlosc
bartes pisze:"Ochrona" myślę, że z pewnością zostanie usunięta. Tak było w innych blokach, nie sądzę aby w 12-stce rozkład osób za i przeciw jakoś radykalnie odbiegał od średniej. Jeżeli o mnie chodzi to oczywiście uważam ją za kompletnie zbędną. Pomijając już wątpliwą skuteczność działań tych skądinąd miłych, starszych panów to nie uważam aby w ogóle było się przed czym "chronić". Od 6 lat mieszkam tuż obok naszego bloku, na 2PL 26. Żadnej ochrony tu nigdy nie było, raz na rok-dwa zdarzyło się, że ktoś coś pobazgrał, jakąś szybę rozbił czy drzwi uszkodził ale naprawienie takich incydentalnych uszkodzeń to koszt nieporównywalnie niższy od kosztu ochrony, która raczej przed takimi epizodami i tak bloku nie uchroni. Utrzymywanie "ochrony" więc jest skrajną niegospodarnością, na którą jak sądzę większość nie będzie sobie chciała pozwolić.
Bardzo trafna wypowiedź. Zamieszczam przed naszym głosowaniem.
Bardzo trafna wypowiedź. Zamieszczam przed naszym głosowaniem.
Jakim głosowaniem?
kinga876 pisze:Bardzo trafna wypowiedź. Zamieszczam przed naszym głosowaniem.
Jakim głosowaniem?
Zbliża się zebranie i między innymi będzie głosowanie nt odwołania ochrony- zresztą jak w każdym bloku. Może ktoś jeszcze nie jest zdecydowany, to zamieściłem u nas mądry wpis z sąsiedniego wątku. Chociaż wiem, że niektórych żadne argumenty nie przekonają.
mko13 pisze:Chociaż wiem, że niektórych żadne argumenty nie przekonają.
Uważam, że faktycznie monitoring lub przywrócenie ochrony to dobry pomysł. Osobiście bardziej przekonuje mnie ochrona (rzetelna), gdyż z monitoringu ciężko ...
Również takie wypowiedzi tam były.
Ja obstaje twardo na nie w glosowaniu za likwidacja jesli nie bedzie realnej alternatywy dla ochrony w postaci chociazby monitoringu.
Jak mamy się przerzucać cytatami z forum to ja zostawiam ten do przemyślenia kto wyłączy alarm przeciwpożarowy jak zlikwidujemy ochronę?
cirella pisze:madoxx pisze:Niestety to nie była raczej awaria, tylko jakiś idiota dla zabawy rozwalił szybkę i wcisnął przycisk awaryjny PPOŻ pod klatkami E/D. Chyba, że było zagrożenie pożarowe w nocy to zwracam honor....
Nie tylko rozwalił szybkę i wcisnął przycisk awaryjny PPOŻ ale z tego co mi wiadomo kilka aut zostało uszkodzonych (wyrwane tablice rejestracyjne, wybita szyba) a przy jednej z klatek uszkodzona (lub wyrwana) tablica z oznakowaniem klatki..
Victorie pisze:Jak mamy się przerzucać cytatami z forum to ja zostawiam ten do przemyślenia kto wyłączy alarm przeciwpożarowy jak zlikwidujemy ochronę?cirella pisze:madoxx pisze:Niestety to nie była raczej awaria, tylko jakiś idiota dla zabawy rozwalił szybkę i wcisnął przycisk awaryjny PPOŻ pod klatkami E/D. Chyba, że było zagrożenie pożarowe w nocy to zwracam honor....
Nie tylko rozwalił szybkę i wcisnął przycisk awaryjny PPOŻ ale z tego co mi wiadomo kilka aut zostało uszkodzonych (wyrwane tablice rejestracyjne, wybita szyba) a przy jednej z klatek uszkodzona (lub wyrwana) tablica z oznakowaniem klatki..
No tak, to jest argument. Najlepiej kanciapę postawić przy tym przycisku, żeby pilnował all time 24h/dobę. No i jeszcze koronny argument- gdzie kurier zostawi paczkę jak odwołamy ochronę? Chociaż to już nie najlepszy argument, bo ochrona na Avii i tak będzie. No to faktycznie, zostaje ten przycisk ppoz. I niech nikt nie pisze, że nie warto go chronić za 140 tys rocznie, a co, nie stać nas? Przecież mieszkamy na Avii, nie to co nasi sąsiedzi z Orlinskiego. Tamci się muszą liczyć z pieniędzmi, ale przecież nie my. This is Avia!

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”