Segregacja odpadów / ostrzeżenie od MPO w sprawie braku segregacji - Avia 3
Re: Segregacja odpadów / ostrzeżenie od MPO w sprawie braku segregacji - Avia 3
Dokładnie tak. Skoro mają swoje kontenery niech wyrzucają tam. Teraz Pani Skarba dobrze napisała, mi się z nią dobrze układa współpraca. Może wystarczy, jakieś oznaczenie i z głowy.
Jeśli mają swoje kontenery to gdzie one są? Ja widzę że wyrzucają śmieci do naszych kontenerów lub obok nich, śmietnik przy klatce DE.

-
W kamienicy w której mam mieszkanie, mieliśmy taką samą akcję z restauracją, która korzystała ze wspólnego kosza. Mieliśmy wiecznie kosze przeładowane, nawet tuż po opróżnieniu. Zarządca się wkurzył zamontował na kilka dni kamerę w koszu. Przy takim dowodzie wszystkie kary i dodatkowe opłaty od MPO zapłaciła restauracja, która natychmiastowo załatwiła własny kosz.
Odp z dzisiaj : Gasiorek nic nie wie że Żabka ma swój wywóz i nie powinni wyrzucać do nas! Brak słów. A Skraba na zwolnieniu więc ona nic się nie dowie..
A dodatkowe kontenery mają być jutro.
Stwierdziła że wysłali pocztą aneks i dopiero wczoraj doszedł do MPO i dlatego to tyle trwało! I jakby wiedziała że to tyle trwa to by tam pojechala. Co ciekawe od 5 listopada dzwonilam do niej z pytaniami o to i jakoś się e nie zainteresowala.. Ja nie wiem jak inni ale chyba czas się zorganizować i zmienić zzn.
Stwierdziła że wysłali pocztą aneks i dopiero wczoraj doszedł do MPO i dlatego to tyle trwało! I jakby wiedziała że to tyle trwa to by tam pojechala. Co ciekawe od 5 listopada dzwonilam do niej z pytaniami o to i jakoś się e nie zainteresowala.. Ja nie wiem jak inni ale chyba czas się zorganizować i zmienić zzn.
Edyta. pisze:Odp z dzisiaj : Gasiorek nic nie wie że Żabka ma swój wywóz i nie powinni wyrzucać do nas! Brak słów. A Skraba na zwolnieniu więc ona nic się nie dowie..
Niech sobie wsadza te kontenery bo ja nie zamierzam płacić za śmieci lokali usługowych. Jako wspólnota powinniśmy czerpać zyski z tych lokali a nie dopłacać do ich interesu! Jak ktoś jeszcze chce zaangażować się w zmianę miłościwie nam panującego ZZN to zapraszam do wątku viewtopic.php?t=2832
-
adamaaa pisze:Czego my chcemy wymagać, jak śmietnik dzisiaj wyglądał tak![]()
:
Czy w mieszkaniach też śmieci leżą w ten sposób na podłodze?
Dlaczego dokładamy Pani sprzątającej pracy?
Żal to komentować, ale oczywiście w tych śmieciach butelki szklane się znajdują. Których już komuś się nie chciało wyrzucić przechodząc dodatkowo parę metrów.
Kolejny argument by pojemniki na szkło były w altanach śmietnikowych.
Dorzucę jeszcze informacje, które ukażą nam skale problemu:
Moje pytania:
1) ile posiadamy kontenerów na śmieci na utrzymaniu i jaki jest miesięczny koszt całej wspólnoty utrzymania takich kontenerów (interesuje mnie zarówno ilość i koszt zarówno przed jak i po zmianie opłat w ostatnim miesiącu).
2) na jaką ilość mieszkańców rozkłada się ten koszt (a konkretnie ilu mieszkańców zostało zgłoszonych do rozliczeń na tle całego bloku)
3) jak wygląda sprawa opłat za śmieci od lokali użytkowych (bo to że wszystkie korzystają z naszych kontenerów to fakt, ale interesuje mnie które i w jakiej kwocie za to płacą)
4) czy w najbliższym czasie pojawi się uchwała do głosowania (zgłoszona przez jedną lokatorkę) która wprowadza stałą opłatę dla mieszkańców zgodną z cennikiem MPO dla zabudowy wielorodzinnej (a reszta kosztów zostanie podzielona na lokale?)
Odpowiedzi:
1) w tej chwili posiadamy 12 kontenerów ( 6 na odpady segregowane i 6 na zwykłe), dojadą jeszcze dwa na szkło i jeden na
odpady żywieniowe. Przed zmianą opłat miesięczny koszt utrzymania kontenerów oraz wywozu wynosił: 5372,06 w chwili obecnej wynosi: 7504,06
2) koszt rozkłada się na 273 osoby.
3) lokale użytkowe płacą po 100 zł miesięcznie, jeden z lokali z racji rodzaju prowadzonej działalności płaci 180 zł.
4) myślę, że może pojawić się taka uchwała pod głosowanie jednak z decyzją o tym musimy poczekać do powrotu
pani Magdy ze zwolnienia lekarskiego, co nastąpi prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
Wnioski nasuwają się same - 216 mieszkań = 273 osoby. Przecież to kpina...
Moje pytania:
1) ile posiadamy kontenerów na śmieci na utrzymaniu i jaki jest miesięczny koszt całej wspólnoty utrzymania takich kontenerów (interesuje mnie zarówno ilość i koszt zarówno przed jak i po zmianie opłat w ostatnim miesiącu).
2) na jaką ilość mieszkańców rozkłada się ten koszt (a konkretnie ilu mieszkańców zostało zgłoszonych do rozliczeń na tle całego bloku)
3) jak wygląda sprawa opłat za śmieci od lokali użytkowych (bo to że wszystkie korzystają z naszych kontenerów to fakt, ale interesuje mnie które i w jakiej kwocie za to płacą)
4) czy w najbliższym czasie pojawi się uchwała do głosowania (zgłoszona przez jedną lokatorkę) która wprowadza stałą opłatę dla mieszkańców zgodną z cennikiem MPO dla zabudowy wielorodzinnej (a reszta kosztów zostanie podzielona na lokale?)
Odpowiedzi:
1) w tej chwili posiadamy 12 kontenerów ( 6 na odpady segregowane i 6 na zwykłe), dojadą jeszcze dwa na szkło i jeden na
odpady żywieniowe. Przed zmianą opłat miesięczny koszt utrzymania kontenerów oraz wywozu wynosił: 5372,06 w chwili obecnej wynosi: 7504,06
2) koszt rozkłada się na 273 osoby.
3) lokale użytkowe płacą po 100 zł miesięcznie, jeden z lokali z racji rodzaju prowadzonej działalności płaci 180 zł.
4) myślę, że może pojawić się taka uchwała pod głosowanie jednak z decyzją o tym musimy poczekać do powrotu
pani Magdy ze zwolnienia lekarskiego, co nastąpi prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
Wnioski nasuwają się same - 216 mieszkań = 273 osoby. Przecież to kpina...
Generalnie to gdyby byli zgłoszeni wszyscy albo chociaż 80%prawdy to byłoby ok. I jeszcze dopilnować Żabki która nie Może do nas wrzucać śmieci. I Segregacja...
Na moim piętrze 4 mieszkania = 8 osób. Ilość mieszkańców jest grubo zaniżona...
Edyta. pisze:Generalnie to gdyby byli zgłoszeni wszyscy albo chociaż 80%prawdy to byłoby ok. I jeszcze dopilnować Żabki która nie Może do nas wrzucać śmieci. I Segregacja...
Pytanie jak uzyskać uczciwe deklaracje w dobie cwaniaków i oszustów?
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”