Segregacja odpadów / ostrzeżenie od MPO w sprawie braku segregacji - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
ked14

Re: Segregacja odpadów / ostrzeżenie od MPO w sprawie braku segregacji - Avia 3

Postautor: ked14 » 15 lis 2018, 13:30

adamaaa pisze:Na moim piętrze 4 mieszkania = 8 osób. Ilość mieszkańców jest grubo zaniżona...

U mnie na 5 mieszkań - 11 osób (w tym 3 moje zgłoszone), więc widać że powinno być zgłoszone średnio przynajmniej 2 osoby na mieszkanie, a nie 1.26 tak jak to ma miejsce teraz :/

Edyta.

Postautor: Edyta. » 15 lis 2018, 13:33

A ciekawe czy są mieszkania które nikogo nie zgłosili A mieszkają?

ked14

Postautor: ked14 » 15 lis 2018, 13:38

Edyta. pisze:A ciekawe czy są mieszkania które nikogo nie zgłosili A mieszkają?

Oczywiście, że są...
Próbowałem zdobyć informację dotyczącą skali problemu (czyli ile mieszkań nie zadeklarowało osób), ale dostałem odpowiedź:
"Niestety tej informacji na chwilę obecną nie mogę Panu udzielić.". Księgowość twierdzi, że aby udzielić takiej informacji potrzebuje zgody dyrektora, który obecnie jest na urlopie. Mam się przypomnieć po 19 listopada, więc będę monitorował temat

Edyta.

Postautor: Edyta. » 15 lis 2018, 13:56

ked14 pisze:

Oczywiście, że są...
Próbowałem zdobyć informację dotyczącą skali problemu (czyli ile mieszkań nie zadeklarowało osób), ale dostałem odpowiedź:
"Niestety tej informacji na chwilę obecną nie mogę Panu udzielić.". Księgowość twierdzi, że aby udzielić takiej informacji potrzebuje zgody dyrektora, który obecnie jest na urlopie. Mam się przypomnieć po 19 listopada, więc będę monitorował temat

Ok.
Wystarczy sprawdzic czy jest zużycie wody czy CO, i z automatu powinna być stawka za śmieci.

Kowal90

Postautor: Kowal90 » 17 lis 2018, 8:13

Właśnie to jest kluczowe pytanie. Jeśli jest sporo takich mieszkań to trzeba jeszcze raz uchwałę zrobić. Nowy sklep z alkoholem w 3 tygodnie miał 70% frekwencji.

ked14

Postautor: ked14 » 20 lis 2018, 15:31

Udało mi się uzyskać informację na ilu sąsiadów się składamy płacąc za śmieci (czyli ilu kombinatorów nie zgłosiło osób, a co za tym idzie nie płaci za śmieci):

Dzień dobry,

55 mieszkań nie zadeklarowało osób do rozliczenia śmieci.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 20 lis 2018, 16:07

ked14 pisze:Udało mi się uzyskać informację na ilu sąsiadów się składamy płacąc za śmieci (czyli ilu kombinatorów nie zgłosiło osób, a co za tym idzie nie płaci za śmieci):

Dzień dobry,

A pisałeś żeby sprawdzili czy te mieszkania mają zużycie wody?

ked14

Postautor: ked14 » 20 lis 2018, 16:16

Edyta. pisze:
ked14 pisze:Udało mi się uzyskać informację na ilu sąsiadów się składamy płacąc za śmieci (czyli ilu kombinatorów nie zgłosiło osób, a co za tym idzie nie płaci za śmieci):

Dzień dobry,

Nie pisałem, pytanie czy udzieliliby takiej informacji, jeśli mieli problem z podaniem liczby niezgłoszonych. Ale jeśli komuś by się udało uzyskać taką informację to proszę się nią podzielić na forum.

Pomijając już kwestię tej informacji, pozostaje pytanie co możemy zrobić żeby wprowadzić sprawiedliwie te opłaty i wyeliminować sytuacje:
- niezgłoszonych wcale
- zaniżających stan faktyczny

Może zmieńmy zamki do altan i rozdajmy tylko tym co mieszkają?:D

Edyta.

Postautor: Edyta. » 20 lis 2018, 17:55

ked14 pisze:
Edyta. pisze:

Nie pisałem, pytanie czy udzieliliby takiej informacji, jeśli mieli problem z podaniem liczby niezgłoszonych. Ale jeśli komuś by się udało uzyskać taką informację to proszę się nią podzielić na forum.

Pomijając już kwestię tej informacji, pozostaje pytanie co możemy zrobić żeby wprowadzić sprawiedliwie te opłaty i wyeliminować sytuacje:
- niezgłoszonych wcale
- zaniżających stan faktyczny

Może zmieńmy zamki do altan i rozdajmy tylko tym co mieszkają?:D

Dobre by to było.

Kowal90

Postautor: Kowal90 » 20 lis 2018, 20:44

Dzień dobry,

Aha. Czyli 25% mieszkań. Super. Albo administracja coś z tym zrobi, np odpowiednia uchwała i się mobilizujemy i ja przeglosowujemy, a jeśli się nie uda to proponuję aby w ramach protestu wszyscy mieszkańcy zgłosili liczbę 0.

To już wiem dlaczego ta jedna uchwała nie przeszła. Ale może za kolejnym razem się uda. Niewiele brakło. Jednak większość jest uczciwa.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”