Cześć,
Dziś zadzwoniłam do Budimexu z pytaniem kiedy będą odbiory kluczy w związku z opóźnieniem.
Otrzymałam odpowiedź, że dopiero w lipcu ...
Czy ktoś z Was dzwonił jeszcze do swojego doradcy i otrzymał jakąś odpowiedź?
Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3
Zgodnie z umową jest lipiec, to jest od początku przewidywana data odbioru.
Nie wiem co innego mieliby odpowiedzieć
Nie wiem co innego mieliby odpowiedzieć

-
mko13 pisze:Czekamy na odbiór, ale jak dzwoniłem do mojej opiekun sprzedaży to nic nie wiedzą... nawet, że pomiary już były...
z tymi odbiorami to chyba nie tak różowo, ja ostatnio jak byłam to się od handlowca dowiedziałam że termin 4.08 oznacza tylko tyle że do tego czasu budimex ma obowiązek każdemu klientowi zaproponować termin odbioru....
Zgadza się, z reguły jednak odbiory zazwyczaj odbywają się bardzo blisko właśnie tego terminu (znajomi odbierali 3 mieś wcześniej)
Milkaczoko pisze:z tymi odbiorami to chyba nie tak różowo, ja ostatnio jak byłam to się od handlowca dowiedziałam że termin 4.08 oznacza tylko tyle że do tego czasu budimex ma obowiązek każdemu klientowi zaproponować termin odbioru....
To niemożliwe. W umowie deweloperskiej jest co innego napisane. Że do 4 sierpnia mają przekazać klucze.
Przekazanie kluczy odbędzie się pod warunkiem że odbierzesz mieszkanie bez zastrzeżeń
A jak będą poprawki to w u mowie mają jakiś określony czas na naprawe (koło miesiącą od daty spisania protokołu przy próbie odbioru)

A jak będą poprawki to w u mowie mają jakiś określony czas na naprawe (koło miesiącą od daty spisania protokołu przy próbie odbioru)
-
mko13 pisze:Milkaczoko pisze:z tymi odbiorami to chyba nie tak różowo, ja ostatnio jak byłam to się od handlowca dowiedziałam że termin 4.08 oznacza tylko tyle że do tego czasu budimex ma obowiązek każdemu klientowi zaproponować termin odbioru....
To niemożliwe. W umowie deweloperskiej jest co innego napisane. Że do 4 sierpnia mają przekazać klucze.
Zgadza sie ja tez mam taki zapis w umowie a kobieta w biurze twierdzi ze to oznacza tyle co napusalam wyzej... :/
Teoretycznie za miesiąc powinny zacząć się odbiory, jeśli będą nas trzymać do samego końca. Myślicie że problemy z miejscami parkingowymi wpłyną jakoś na termin odbiorów? Mam nadzieję że nie 

Ma ktoś jakieś nowe info? Już nie moge sie doczekać 

Byłem ostatnio w biurze (aktualnie znajduje się w budynku: Avia 5). Dostałem informację, że będą dzwonili od połowy lipca w sprawie terminu odbioru.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”