Łazienka i wystające ze ścian rury a prace wykończeniowe - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Mandalo.Rian

Łazienka i wystające ze ścian rury a prace wykończeniowe - Avia 3

Postautor: Mandalo.Rian » 13 paź 2017, 8:20

Cześć,
jak rozwiązaliście problem wystających rur w łazience?? Chowacie w ścianach czy zabudowywujecie??

Jakie zostały użyte rury do wody C i Z?? PP, PEX czy jeszcze coś innego??

Nie wiem czy tylko w projekcie budynku mojej łazienki jest taki problem, ale jak pokazuję zdjęcia i podaję wymiary, komuś z "branży łazienkowej" to słyszę tylko "co za gwiazda to zaprojektowała".

Evadnro

Re: Łazienka i wystające ze ścian rury a prace wykończeniowe - Avia 3

Postautor: Evadnro » 13 paź 2017, 9:38

rury zabudowałem, niemniej nie mam pojęcia jakie one były :)

nie wiem jak wygląda Twoja łazienka, natomiast ja wchodząc do mojej stwierdziłem, że to klitka, po wykończeniu i zamontowaniu wszystkiego (tak jak były rury bez zmian) wyszła mega przestronna łazienka (wg projektu miała jakieś 4,5m z hakiem)
miałem zamiar skorzystać z usług projektantów marketowych, ale jak usłyszałem, że mam mieć na spotkanie już wybrane płytki to stwierdziłem, że takie spotkanie jest zupełnie zbędne :)

maniekmal

Postautor: maniekmal » 13 paź 2017, 9:39

my w łazience wkuwaliśmy rury w ściany. Co do samych rurek to są plastikowe, zgrzewane. No a przechodząc do projektu i wykonania instalacji hydraulicznej przez budimex to... trochę tragedia... Np. odpływy do kibla za wysoko! żeby jakieś sensowne spadki łapać to się trzeba nagimnastykować. Wymyśliliśmy sobie wannę i osobno prysznic w łazience to odpływ z kibla został wpuszczony przez WC (które aktualnie jest garderobą) bo inaczej się tego poustawiać nie da. Grubość wylewki też nie daje pola do popisu i instalacja odpływu liniowego jest możliwa tylko przy założeniu najniższego odpływu liniowego (7cm całość). Oczywiście odpływy od wanny czy prysznica w pionie też są dość wysoko i trzeba się gimnastykować ze spadkami...

Selassie

Postautor: Selassie » 13 paź 2017, 9:45

Wkuwalismy w sciane nie wyobrazam sobie zrobic tego inaczej. Zgrzewane plastikowe rurki.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”