Głośne tupanie i jego słyszalność w mieszkaniu poniżej - Avia 3
Głośne tupanie i jego słyszalność w mieszkaniu poniżej - Avia 3
Słyszycie tupanie z mieszkań powyżej?? Byłem ostatnio dwa razy w mieszkaniu i piętro wyżej biega prawdopodobnie dziecko i huk jest niesamowity. Mieszkałem wielokrotnie w bloku i nigdy czegoś takiego nie słyszałem.
Re: Głośne tupanie i jego słyszalność w mieszkaniu poniżej - Avia 3
A mają już tam położone podłogi?
Dobry podkład potrafi sporo wyciszyć, raz że nie słyszy się tupania swoich własnych butów, a dwa że sąsiedzi z dołu nie musza się skarzyć
Dobry podkład potrafi sporo wyciszyć, raz że nie słyszy się tupania swoich własnych butów, a dwa że sąsiedzi z dołu nie musza się skarzyć
Najbardziej słychać jak ktoś położy panele, przy drzewie lub płytkach problemu nie ma.
Jeżeli tam mieszkają i dzieciak biega, to przypuszczam, że podłogi już mają zrobione. Poważnie zastanawiam się nad zgłoszeniem tego jako usterka mieszkania do Budimexu jako kiepska akustyka. Jeżeli tak ma być, to raczej będę chciał sprzedaż mieszkanie, bo przecież nie będę chodził do kogoś z pretensjami, że dziecko biega w ich mieszkaniu i jeszcze kazać im zmienić podłogę. Dla mojej rodziny to jak słychać bieganie piętro wyżej, jest nie do zaakceptowania:(
Kupienie nowego mieszkania wcale nie oznacza ze nowy sasiad z gory nie zainstaluje najtańszego podkladu
..i historia bedzie sie powtarzac
..i historia bedzie sie powtarzac

Mogę kupić mieszkanie w bloku, który zostanie wykonany w lepszej technologii lub wybrać ostatnie piętro.
gamera64 pisze:Mogę kupić mieszkanie w bloku, który zostanie wykonany w lepszej technologii lub wybrać ostatnie piętro.
A która obecnie klatka i które piętro?
-
Tupanie, a nawet rozmowy. Słychać wszystko:/
-
Skoro przeszkadzaja wam odgłosy sasiadów - które gwarantuje bedzie słychac w kazdej nowej inwestycji, dlaczego sami nie zainwestujecie w izolacje akustyczną własnego mieszkania?
mieszkam od początku września i jedyne co słyszę nad głową to wiercenie. W porównaniu do innych bloków w których mieszkałem ten wydaje mi się dość dobrze "wyciszony"
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”