Dodatkowe miejsce na rowery w bloku w pustej altanie śmietnikowej - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
maniekmal

Dodatkowe miejsce na rowery w bloku w pustej altanie śmietnikowej - Avia 3

Postautor: maniekmal » 26 lis 2017, 17:31

Hej, niedawno się wprowadziliśmy i jest całkiem spoko! Dziś zaglądnąłem do miejsca przy wejściu do klatek D i E z napisem "śmietnik" i jest ono puste. Na drzwiach jest kartka, że przy wejściu do klatki G jest śmietnik i tam wstawiono kontenery. Tak się zastanawiam, czy to miejsce będzie puste? Patrząc na szerokość wejścia (to pierwsze z domofonem) to można dojąć do wniosku, że tam kontenerem śmietnikowym przejechać może być ciężko więc logicznie, że kontenery będą w innym miejscu. Szkoda wykorzystać takiego pomieszczenia, szczególnie, że jest ono całkiem spore! I tu moja propozycja, czy czasem w takim miejscu nie zrobić miejsca na rowery? W około już jest poręcz do której można przypinać nasze jednoślady. Jeszcze jakąś barierkę na środku przymajstrować i spokojnie kilkadziesiąt rowerów mogłoby tam sobie zimować. Do tego w sezonie o wiele łatwiej byłoby startować do pracy/szkoły czy kto tam gdzie chce. My planowaliśmy trzymać rowery w komórce lokatorskiej, ale jak zobaczyłem ile ja drzwi po drodze będę musiał otwierać to mi się odechciewa :P Co o tym sądzicie? Czy przy innych klatkach takie pomieszczenia też są puste?

dexter

Re: Dodatkowe miejsce na rowery w bloku w pustej altanie śmietnikowej - Avia 3

Postautor: dexter » 26 lis 2017, 22:13

Na razie jest puste, bo nie wszyscy się wprowadzili i jeden śmietnik wystarcza, ale docelowo będą tam kontenery dla klatek D i E.
Po lewej stronie od wejścia do kl.D jest wózkownia i tam można trzymać również rowery, jeśli będzie na nie miejsce.

menkks

Postautor: menkks » 27 lis 2017, 11:44

Potwierdzam od niedawna wstawili kontenery do G (tylko do G).

Selassie

Postautor: Selassie » 27 lis 2017, 13:00

Na pewno bedzie tam smietnik.

Jeden na caly blok to by bylo zbyt malo na pewno.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”