Opłaty za kontener na odpady budowlane / remontowe i rezygnacja z nich - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
iiii

Opłaty za kontener na odpady budowlane / remontowe i rezygnacja z nich - Avia 3

Postautor: iiii » 11 gru 2017, 17:29

Czy ktoś już zrezygnował z opłat za kontener??ja uzyskałam jedynie informacje ze nie mogę z niego zrezygnować dopóki wszyscy mieszkańcy nie skończą remontu!! To jakiś skandal i jeszcze ma być wprowadzona kwota minimalna za śmieci komunalne?!!

Selassie

Re: Opłaty za kontener na odpady budowlane / remontowe i rezygnacja z nich - Avia 3

Postautor: Selassie » 11 gru 2017, 17:38

to chyba logiczne, ze nie mozna zrezygnowac dopoki wszyscy nie skonczyli :lol:

iiii

Re: Opłaty za kontener na odpady budowlane / remontowe i rezygnacja z nich - Avia 3

Postautor: iiii » 11 gru 2017, 19:14

No raczej nie bo np na orlinskiego 6 po zakoinczonym remoncie składano pismo i nie opłacana za kontener!! Tzn ze jesli sąsiad bedzie robił remont 1,5roku to ja mam pokrywać koszty kontenera??czemu mam płacić za cos z czego juz nie korzystam

Anna87

Postautor: Anna87 » 11 gru 2017, 19:34

iiii pisze:ja uzyskałam jedynie informacje ze nie mogę z niego zrezygnować dopóki wszyscy mieszkańcy nie skończą remontu!!

na razie koszty utrzymania są spore i do pierwszego zebrania nie jesteśmy w stanie nic z tym zrobić; jedynie na rezygnację z ochrony mamy wpływ i tu trzeba szukać oszczędności.

menkks

Postautor: menkks » 12 gru 2017, 13:41

iiii pisze:No raczej nie bo np na orlinskiego 6 po zakoinczonym remoncie składano pismo i nie opłacana za kontener!! Tzn ze jesli sąsiad bedzie robił remont 1,5roku to ja mam pokrywać koszty kontenera??czemu mam płacić za cos z czego juz nie korzystam

Taaaa już to widzę. Znając polskie myślenie, większość zrezygnowałaby od razu, a potem i tak wrzucała odpady do tego kontenera.

Z drugiej strony, jak ktoś zaczyna remont teraz to dlaczego płacił ze 4 miesiące kontenera kiedy inni sobie korzystali ?

Koszty tego kontenera są duże (nawet bardzo) i nie ma innej opcji jak rozłożyć solidarnie na wszystkich mieszkańców.

iiii

Postautor: iiii » 12 gru 2017, 18:58

Szkoda ze w innych wspólnotach można zrezygnować z kontenera tylko u nas nie szkoda wydawać pieniądze na wirtualne śmieci i zważywszy to ze za niedługo oddadzą kolejny blok na avi i znowu kontenery beda wywozone parę razy dziennie a to sa koszty!! Tak samo jak sąsiedzi z pekińskiego 8i 10 tez korzystają z naszego kontenera ja nie mam ochoty opłacać cudze cwaniactwo

menkks

Postautor: menkks » 12 gru 2017, 19:09

To trzeba przeforsować/przegłosować żeby ogólnie kontener zniknął. Skoro większość już nie potrzebuje a mamy demokracje to nie widzę przeciwwskazań.

Victorie

Postautor: Victorie » 13 gru 2017, 22:05

iiii pisze:Czy ktoś już zrezygnował z opłat za kontener??ja uzyskałam jedynie informacje ze nie mogę z niego zrezygnować dopóki wszyscy mieszkańcy nie skończą remontu!! To jakiś skandal i jeszcze ma być wprowadzona kwota minimalna za śmieci komunalne?!!

Czy to znaczy, że po skończeniu remontu i zgłoszeniu osób mieszkających, koszty kontenera nie tylko nie znikną ale jeszcze dojdzie do nich opłata za śmieci komunalne? Ktoś już zgłaszał zamieszkanie i to potwierdza?

Evadnro

Postautor: Evadnro » 14 gru 2017, 12:37

Kto z ramienia zzn zajmuje się teraz naszym blokiem i jaki jest adres mailowy i tel do tej osoby?

Selassie

Postautor: Selassie » 14 gru 2017, 14:44

Ja mysle ze to normalna kolej rzeczy, ze pozniej placisz za kontener i smieci komunalne.

Nie wiem ale czytajac to forum mam dziwne wrazenie, ze ludzie szukajac 50zl oszczednosci zrobia wszystko

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”