Opłaty za kontener na odpady budowlane / remontowe i rezygnacja z nich - Avia 3
Opłaty za kontener na odpady budowlane / remontowe i rezygnacja z nich - Avia 3
Czy ktoś już zrezygnował z opłat za kontener??ja uzyskałam jedynie informacje ze nie mogę z niego zrezygnować dopóki wszyscy mieszkańcy nie skończą remontu!! To jakiś skandal i jeszcze ma być wprowadzona kwota minimalna za śmieci komunalne?!!
Re: Opłaty za kontener na odpady budowlane / remontowe i rezygnacja z nich - Avia 3
to chyba logiczne, ze nie mozna zrezygnowac dopoki wszyscy nie skonczyli 

Re: Opłaty za kontener na odpady budowlane / remontowe i rezygnacja z nich - Avia 3
No raczej nie bo np na orlinskiego 6 po zakoinczonym remoncie składano pismo i nie opłacana za kontener!! Tzn ze jesli sąsiad bedzie robił remont 1,5roku to ja mam pokrywać koszty kontenera??czemu mam płacić za cos z czego juz nie korzystam
iiii pisze:ja uzyskałam jedynie informacje ze nie mogę z niego zrezygnować dopóki wszyscy mieszkańcy nie skończą remontu!!
na razie koszty utrzymania są spore i do pierwszego zebrania nie jesteśmy w stanie nic z tym zrobić; jedynie na rezygnację z ochrony mamy wpływ i tu trzeba szukać oszczędności.
iiii pisze:No raczej nie bo np na orlinskiego 6 po zakoinczonym remoncie składano pismo i nie opłacana za kontener!! Tzn ze jesli sąsiad bedzie robił remont 1,5roku to ja mam pokrywać koszty kontenera??czemu mam płacić za cos z czego juz nie korzystam
Taaaa już to widzę. Znając polskie myślenie, większość zrezygnowałaby od razu, a potem i tak wrzucała odpady do tego kontenera.
Z drugiej strony, jak ktoś zaczyna remont teraz to dlaczego płacił ze 4 miesiące kontenera kiedy inni sobie korzystali ?
Koszty tego kontenera są duże (nawet bardzo) i nie ma innej opcji jak rozłożyć solidarnie na wszystkich mieszkańców.
Szkoda ze w innych wspólnotach można zrezygnować z kontenera tylko u nas nie szkoda wydawać pieniądze na wirtualne śmieci i zważywszy to ze za niedługo oddadzą kolejny blok na avi i znowu kontenery beda wywozone parę razy dziennie a to sa koszty!! Tak samo jak sąsiedzi z pekińskiego 8i 10 tez korzystają z naszego kontenera ja nie mam ochoty opłacać cudze cwaniactwo
To trzeba przeforsować/przegłosować żeby ogólnie kontener zniknął. Skoro większość już nie potrzebuje a mamy demokracje to nie widzę przeciwwskazań.
iiii pisze:Czy ktoś już zrezygnował z opłat za kontener??ja uzyskałam jedynie informacje ze nie mogę z niego zrezygnować dopóki wszyscy mieszkańcy nie skończą remontu!! To jakiś skandal i jeszcze ma być wprowadzona kwota minimalna za śmieci komunalne?!!
Czy to znaczy, że po skończeniu remontu i zgłoszeniu osób mieszkających, koszty kontenera nie tylko nie znikną ale jeszcze dojdzie do nich opłata za śmieci komunalne? Ktoś już zgłaszał zamieszkanie i to potwierdza?
Kto z ramienia zzn zajmuje się teraz naszym blokiem i jaki jest adres mailowy i tel do tej osoby?
Ja mysle ze to normalna kolej rzeczy, ze pozniej placisz za kontener i smieci komunalne.
Nie wiem ale czytajac to forum mam dziwne wrazenie, ze ludzie szukajac 50zl oszczednosci zrobia wszystko
Nie wiem ale czytajac to forum mam dziwne wrazenie, ze ludzie szukajac 50zl oszczednosci zrobia wszystko
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”