Czy ktoś wie, o co chodzi z bramką do klatki C? Zerwany jest samozamykacz, został po nim tylko rdzawy ślad, a zapadka klamki nie zazębia się - bramka swobodnie wychyla się w obie strony. Czy to jest "oficjalne" rozbrojenie bramki przez zarządcę z nieznanych mi powodów czy zwyczajny wandalizm?
Skoro bramy wjazdowe są otwarte cały czas, to niech choć bramki do klatek/na dziedziniec będą zabezpieczone. Chyba że chcemy mieć skrzynki zasypane jeszcze większą ilością ulotek, gdy ulotkarze nie będą musieli dzwonić, aż ktoś ich wpuści. Lub na dziedziniec wejdzie osoba, która rozrzucała trutkę w sąsiedzkim bloku nr 5 albo inny wandal.
Nie rozumiem komu przeszkadza zamknięta bramka. Po paru wpisaniach kodu idzie to już całkiem szybko siłą przyzwyczajenia, jak ktoś chce jeszcze szybciej to wystarczy klucz. Do wnoszenia mebli/rzeczy wystarczy, że ktoś przytrzyma bramkę albo podłoży na chwilę pudło, albo nie zatrzaśnie całkiem zamka.
Zniszczona / rozbrojona bramka do klatki C - blok Avia 3
-
Re: Zniszczona / rozbrojona bramka do klatki C - blok Avia 3
Sprawdź na zzn.pl czy jest zgłoszenie na to lub skontaktuj się z zarządcą. Przez pewien czas w klatce D zdemontowany był zamek(mieliśmy problem bo elektro-zamek się zawieszał i wpisywanie kodu nic nie dawało), ponieważ ktoś go zdemontował celem naprawy/wymiany.
Czy ktos z Was juz zglosil to do zarzadcy ? ? oni bardzo szybko naprawili u mnie w klatce jak dzowniłem
-
Dokładnie tak, zgłoście do ZZN, oni szybko działają w tym zakresie. U nas właściwie z dnia na dzień naprawili.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”