Dziś w nocy (podobno między 2 a 4) klatka C została zdewastowana wulgarnymi napisami. Policja i administracja rano była już na miejscu. Pytanie jak ktoś wszedł do naszej klatki w nocy.
Dyskusja nt odwołania ochrony już jest bezzasadna, ponieważ ochrona kończy u nas pracę we wrześniu. Monitoring dałby przynajmniej odpowiedź jak ktoś wszedł do bloku. Co do ochrony to nawet nie mam żalu, bo wiadomo, że ona nie nadzoruje każdej klatki 24h na dobę.
Policja mówiła, że takie incydenty zdarzają się na osiedlach- prawdopodobnie to jest ta sama osoba, bo napisy i charakter taki sam jak w innych miejscach.
Zdewastowana klatka C - Avia 3
Re: Zdewastowana klatka C - Avia 3
Ja jak to zobaczyłam byłam w totalnym szoku, nie pojmuję jak można coś takiego zrobić.
Mi się wydawało sądząc po napisach, że był to jakiś znajomy osób z mieszkania 64. Oczywiście to tylko moje domysły. Możliwe że jest to tylko przypadek, że wybrano numer 64.
Tłumaczyłoby to jednak w jaki sposób ta osoba dostała się do klatki - mogłaby znać kod lub posiadać nawet "pożyczony" klucz.
Mi się wydawało sądząc po napisach, że był to jakiś znajomy osób z mieszkania 64. Oczywiście to tylko moje domysły. Możliwe że jest to tylko przypadek, że wybrano numer 64.
Tłumaczyłoby to jednak w jaki sposób ta osoba dostała się do klatki - mogłaby znać kod lub posiadać nawet "pożyczony" klucz.
Z tego co rozmwaialem z osobami mieszkajacymi na tym Os. prawie każdy jest za tym aby to osiedle stalo sie monitorowane , jeden z lokatorow z ulicy Orlinskiego zalil sie w sklepie ze w jego klatce wprowadzila sie dziewczyna oferujaca uslugi wiadomo jakie .... i rozne typy korzystajace z tych uslug wchodza do bloku jak szarancza i to o roznych porach nawet niektorzy znaja juz kody do klatek zwracajcie na to uwage....
W klatce C domofon został skradziony. Co się dzieje z tym osiedlem?!
Peter pisze:W klatce C domofon został skradziony. Co się dzieje z tym osiedlem?!
Z mieszkania komuś ukradli?
Jeśli chodzi o domofon to ochroniarz udzielił mi wczoraj informacji, że jest w naprawie.
Patryk22 pisze:Z tego co rozmwaialem z osobami mieszkajacymi na tym Os. prawie każdy jest za tym aby to osiedle stalo sie monitorowane , jeden z lokatorow z ulicy Orlinskiego zalil sie w sklepie ze w jego klatce wprowadzila sie dziewczyna oferujaca uslugi wiadomo jakie .... i rozne typy korzystajace z tych uslug wchodza do bloku jak szarancza i to o roznych porach nawet niektorzy znaja juz kody do klatek zwracajcie na to uwage....
A kupiła tam mieszkanie czy tylko je wynajmuje? Bo szybko można to załatwić

Peter pisze:W klatce C domofon został skradziony. Co się dzieje z tym osiedlem?!
Ciekawe ktory odcinek i jakiej telenoweli wówczas oglądany był przez tych, którzy mieli nas chronić i którym już dużo zapłaciliśmy za nicrobienie.
Ale już była mowa o tym, że domofon został zdjęty celowo i poszedł do naprawy, więc chyba nie ma o co robić sprawy.
mirage pisze:Ale już była mowa o tym, że domofon został zdjęty celowo i poszedł do naprawy, więc chyba nie ma o co robić sprawy.
To został zdjęty i zabrany do naprawy czy został zdewastowany i skradziony bo to duża różnica
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”