Postautor: kazlev » 23 lut 2016, 14:02
Jako że to mój pierwszy post to na początek witam wszystkich użytkowników.
Właśnie zakupiłem miejsce postojowe zewnętrzne koło naszego bloku. Jako że widzę tutaj temat iż Budimex dawał znać że miejsc postojowych zewnętrznych stwierdziłem że pokrótce napiszę co wiem.
W momencie kupna mieszkania podobnie jak spora część was tutaj stwierdziłem że szkoda mi wywalać tyle kasy, przyda się na wykończenie. Po jakiś czasie w którym posłuchałem trochę opinii i poczytałem forum zmieniłem zdanie, stwierdziłem jednak że wolę nie tracić nerwów codziennie. Bardziej interesowało mnie miejsce zewnętrzne bo cena garażu w wysokości dobrej klasy auta z takim czynszem dalej odstraszała.
Napisałem więc maila do budimexu i w odpowiedzi dostałem informację że miejsca w parkingu są jeszcze wolne, natomiast wszystkie zewnętrzne zarezerwowane. Przypomniałem się jeszcze 2 razy i informacja była cały czas taka sama - nie ma możliwości kupna miejsca zewnętrznego, wszystko zarezerwowane. Jako że czułem że mi nie piszą całkiem pracy poszedłem do nich i porozmawiałem z innym handlowcem. Pani z którą tym razem rozmawiałem udzieliła mi takich informacji:
1) nie wszystkie miejsca przy bloku są jeszcze zakupione, kilka jest jeszcze wolnych ale są one przypisane do dużych niesprzedanych mieszkań,
2) miejsc w garażu jest jeszcze sporo
3) co jakiś czas będą sprzedawać po kilka miejsc parkingowych na parkingu koło Orlińskiego 4
Oczywiście najbardziej intersowały mnie miejsca z punktu pierwszego - pani kazała mi napisać w mailu podanie o udostępnienie do sprzedaży miejsca z dostęnej jeszcze puli (musiałem napisać wielkość mieszkania, która jest istotna - 62m) i poczekać na odpowiedź. Jeżeli by się nie udało Pani miała dać znać jak ruszy sprzedaż miejsc z punktu 3. Po kilku dniach dostałem jednak odwiedź pozytywną i możliwość wyboru jednego z 4 dostępnych miejsc. No i jak już pisałem dziś podpisałem umowę. Piszę to wszystko bo może komuś jeszcze uda się kupić takie miejsce.
Pozdrawiam.