Parking i miejsca postojowe przy osiedlu Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
jednokolorowa

Parking i miejsca postojowe przy osiedlu Avia 3

Postautor: jednokolorowa » 08 cze 2015, 16:39

Witam
Byłam dzisiaj w biurze i dowiedziałam się ,że na razie nie będzie możliwość kupna miejsca postojowego zewnętrznego ( i czy kiedykolwiek będzie) , jedynie parking podziemny (50 tys miejsce ) oraz, że będzie jedynie 100 miejsc ogólnodostępnych na całe osiedle . Przyznam szczerze, że jestem w szoku, takie duże osiedle a tak mało miejsc parkingowych;/// a kiedy poprosiłam agenta o podanie mi dokładnych wymiarów w mieszkaniu (długość i szerokość każdego pomieszczenia) dostałam skserowana kartkę, którą ciężko zrozumieć i musiałam sobie sama wszystko policzyć ^^ nie wiem czy tylko ja jestem taka czepliwa?

Dostał ktoś z Was materiał informacyjny? Czekam na taki z AVI 3 :D
Ostatnio zmieniony 09 cze 2015, 12:23 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Doprecyzowanie treści

jasiek

Re: Parking i miejsca postojowe przy osiedlu Avia 3

Postautor: jasiek » 08 cze 2015, 19:24

Z miejscami postojowymi jest zawsze na takich osiedlach problem. Ja od poczatku wiedzialam, ze będzie miejsc jak na lekarstwo. Oni dają rzut mieszkania (taki jak na stronie internetowej) jest skala wiec mozna sobie wstępnie przeliczyć. A myślę, ze tak jak mozna uzyskać rzut instalacji w mieszkaniu tak samo mozna uzyskać projekt mieszkania z biura. Ten prospekt, który załączyłaś to jest czysto informacyjny i tworzony jest dla każdego bloku.

jednokolorowa

Postautor: jednokolorowa » 08 cze 2015, 21:10

Dziękuje bardzo za odpowiedź, a wiesz może czy jest on gdzieś udostępniony? Czy osobiście muszę się po niego wybrać?

Pozdrawiam

jasiek

Postautor: jasiek » 08 cze 2015, 22:19

Chodzi Ci o ten konspekt, folder informacyjny? Jesli tak, to nam na maila przeslala go Pani u której zalatwialismy sprawy z mieszkaniem.

Nowy

Postautor: Nowy » 09 cze 2015, 12:15

Materiał informacyjny Avia 3 jest dostępny w nowym wątku na forum - pod linkiem na początku. Kto chce zobaczyć, to pobierać. A i tak każda osoba zainteresowana kupnem tam mieszkania powinna coś takiego odstać od Budimexu :)

Milkaczoko

Postautor: Milkaczoko » 27 gru 2015, 21:18

A te miejjsca zewnetrzne beda w ogole? Bo namm pani przy kupnie mowila ze beda sprzedawane pozniej a od kilku osob slyszalam ze nie ma ich juz wcaale bo sprzedane...to ja juzz nie wiem jak jest...a miejsca podziemne sa w cenie poza naszym zasiegiem...

maniekmal

Postautor: maniekmal » 06 sty 2016, 18:58

z tymi miejscami to moim zdaniem jest mały przekręt... Niedawno pisałem z ciekawości do budimexu z prośbą o podanie ilości wolnych miejsc w garażu podziemnym w naszym bloku. Dostałem informacje, że jest "ponad 20 miejsc wolnych jeszcze" (czyli może być nawet 30 itd.). Popatrzyłem sobie na plan garażu jaki dostałem przy zakupie miejsca i wynika z niego, że pod blokiem jest 95 miejsc postojowych. Przy sprzedanych prawie wszystkich mieszkaniach ponad 20% miejsca w garażu stoi puste ... 20x50 tys zł daje milion złotych dla naszego bloku. Teraz być może moja za daleko posunięta teoria spiskowa :D ale wydaje mi się, że budimex kręci z tymi zewnętrznymi miejscami zasłaniając się zmianą w projektach itd itp z powodu zamrożonego miliona złotych w każdym bloku (o ile sytuacja w innych blokach wygląda podobnie) i chce wymusić na mieszkańcach wykupienie najpierw miejsc podziemnych ... potem pewnie cudownie sprawa z miejscami na zewnątrz się wyjaśni i będzie można kupić :)

maks

Postautor: maks » 07 sty 2016, 15:20

Sytuacja w Orlińskiego 4 jest ciut gorsza tam sprzedanych jest tylko kilka miejsc w garażu a odbiory w kwietniu, nie spodziewam się aby nagle ludzie zdecydowali się na miejsca jak nie zrobili tego w ramach kredytu na mieszkanie. Zwłaszcza jak ktoś kupował małe mieszkanie.

Pod Avią 4 nie ma już miejsc postojowych do kupienia?

jarko

Postautor: jarko » 08 sty 2016, 6:56

Sie zacznie parkowanie jeden na drugim to miejsca zaraz się rozejdą :)

kazlev

Postautor: kazlev » 23 lut 2016, 14:02

Jako że to mój pierwszy post to na początek witam wszystkich użytkowników.
Właśnie zakupiłem miejsce postojowe zewnętrzne koło naszego bloku. Jako że widzę tutaj temat iż Budimex dawał znać że miejsc postojowych zewnętrznych stwierdziłem że pokrótce napiszę co wiem.
W momencie kupna mieszkania podobnie jak spora część was tutaj stwierdziłem że szkoda mi wywalać tyle kasy, przyda się na wykończenie. Po jakiś czasie w którym posłuchałem trochę opinii i poczytałem forum zmieniłem zdanie, stwierdziłem jednak że wolę nie tracić nerwów codziennie. Bardziej interesowało mnie miejsce zewnętrzne bo cena garażu w wysokości dobrej klasy auta z takim czynszem dalej odstraszała.
Napisałem więc maila do budimexu i w odpowiedzi dostałem informację że miejsca w parkingu są jeszcze wolne, natomiast wszystkie zewnętrzne zarezerwowane. Przypomniałem się jeszcze 2 razy i informacja była cały czas taka sama - nie ma możliwości kupna miejsca zewnętrznego, wszystko zarezerwowane. Jako że czułem że mi nie piszą całkiem pracy poszedłem do nich i porozmawiałem z innym handlowcem. Pani z którą tym razem rozmawiałem udzieliła mi takich informacji:
1) nie wszystkie miejsca przy bloku są jeszcze zakupione, kilka jest jeszcze wolnych ale są one przypisane do dużych niesprzedanych mieszkań,
2) miejsc w garażu jest jeszcze sporo
3) co jakiś czas będą sprzedawać po kilka miejsc parkingowych na parkingu koło Orlińskiego 4
Oczywiście najbardziej intersowały mnie miejsca z punktu pierwszego - pani kazała mi napisać w mailu podanie o udostępnienie do sprzedaży miejsca z dostęnej jeszcze puli (musiałem napisać wielkość mieszkania, która jest istotna - 62m) i poczekać na odpowiedź. Jeżeli by się nie udało Pani miała dać znać jak ruszy sprzedaż miejsc z punktu 3. Po kilku dniach dostałem jednak odwiedź pozytywną i możliwość wyboru jednego z 4 dostępnych miejsc. No i jak już pisałem dziś podpisałem umowę. Piszę to wszystko bo może komuś jeszcze uda się kupić takie miejsce.
Pozdrawiam.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”