Śmieci uchwały / głosowanie nad uchwałami w sprawie śmieci - Avia3
Śmieci uchwały / głosowanie nad uchwałami w sprawie śmieci - Avia3
Do głosowania mamy 2 uchwały w sprawie śmieci. Jedna stara, druga nowa. Zachęcam do głosowania. Zakonczmy tą sprawę w grudniu.
-
Re: Śmieci uchwały / głosowanie nad uchwałami w sprawie śmieci - Avia3
Czy wiadomo skąd pomysł aby lokale usługowe płaciły od m2? Niezależnie jaka mialaby być to stawka to zachęcam do głosowania na nie, lokale powinny mieć swój kontener i brak dostępu do śmietników mieszkańców. Pracownicy zabki w piątkowe popołudnie zaladowuja pod sufit żółty kontener w klatce d i e, mieszkańcy nie mają gdzie przez weekend wrzucić własnych śmieci....
Milkaczoko pisze:Czy wiadomo skąd pomysł aby lokale usługowe płaciły od m2? Niezależnie jaka mialaby być to stawka to zachęcam do głosowania na nie, lokale powinny mieć swój kontener i brak dostępu do śmietników mieszkańców. Pracownicy zabki w piątkowe popołudnie zaladowuja pod sufit żółty kontener w klatce d i e, mieszkańcy nie mają gdzie przez weekend wrzucić własnych śmieci....
Pani Skraba mówi ze Żabka ma swój indywidualny odbiór odpadów. I była bardzo zdziwiona że wrzucają do nas...
Zero reakcji z ich strony
-
Z tego co mi mówiła pani z administracji to żabka dekkarowala że duże smieci "gdzieś" sobie wywozi i prosiła o zdjęcie tych ich kartonów n naszym śmietniku....dla mnie w ogóle jest nieporozumieniem aby lokale usługowe miały dostęp do naszych kontenerów
Milkaczoko pisze:Z tego co mi mówiła pani z administracji to żabka dekkarowala że duże smieci "gdzieś" sobie wywozi i prosiła o zdjęcie tych ich kartonów n naszym śmietniku....dla mnie w ogóle jest nieporozumieniem aby lokale usługowe miały dostęp do naszych kontenerów
Na razie myślę że warto zagłosować na Tak, bo to nam zmniejszy koszty. A potem można myśleć nad innymi rozwiązaniami i podyskutować na zebraniu, które się zbliża.
Milkaczoko pisze:Czy wiadomo skąd pomysł aby lokale usługowe płaciły od m2? Niezależnie jaka mialaby być to stawka to zachęcam do głosowania na nie, lokale powinny mieć swój kontener i brak dostępu do śmietników mieszkańców. Pracownicy zabki w piątkowe popołudnie zaladowuja pod sufit żółty kontener w klatce d i e, mieszkańcy nie mają gdzie przez weekend wrzucić własnych śmieci....
Jasne, głosujmy na nie i dalej sponsorujmy lokale usługowe. Już ręce nie mają gdzie opadać...
Kiedyś w portalu klienta wyświetlała się frekwencja podczas głosowania. Teraz już nie. Ktoś wie czemu? I jak idzie nad uchwałami śmieciowymi?
-
Wczoraj, gumowym uchem usłyszałem w windzie, że koszty, które zostały obniżone w garażu, zostały przeniesione na blok i administracja dla równowagi nabija nas w butelkę np na śmieciach. Coś chyba jest na rzeczy, bo stawki za śmieci to jakaś kpina!!
mistrzuWiciu pisze:Wczoraj, gumowym uchem usłyszałem w windzie, że koszty, które zostały obniżone w garażu, zostały przeniesione na blok i administracja dla równowagi nabija nas w butelkę np na śmieciach. Coś chyba jest na rzeczy, bo stawki za śmieci to jakaś kpina!!
A jakie koszty zostały obniżone ? Tylko ochrona odeszła
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”