Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
noona

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Postautor: noona » 08 wrz 2017, 8:38

Wczoraj pytalam w biurze i pytalam co z odbiorami o3 i o5 skoro sa na jednej ksiedze wieczystej, ale po raz kolejny uslyszalam, ze odbiory na o3 maja sie rozpoczac ponad miesiac wczesniej.

Ale tez nie nastawiam sie zbyt optymistycznie. Lepiej byc mile zaskoczonym niz sie denerwowac opoznieniami.

amm

Postautor: amm » 08 wrz 2017, 9:24

Miesiac wcześniej ... to znaczy? Październik?
De facto nie wiadomo kiedy miały się zacząć planowo, wiemy tylko do kiedy mieli je zakończyć.
(zdaję sobie sprawę z możliwości bolesnego rozczarowania ale póki co chce się niezdrowo nastawiać ;) )

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 08 wrz 2017, 10:23

Jak kupowaliśmy mieszkanie to opiekun informował nas, że mieszkania mają być odbierane od września do listopada, pod warunkiem , że budowa zakończy się o czasie. Niby wszystko idzie zgodnie z planem, ale październik wydaje mi się bardziej realny niż wrzesień.

bruinen

Postautor: bruinen » 08 wrz 2017, 16:49

Rozmawiałem kilka razy z opiekunem i za każdym razem słyszałem, że odbiory zaczną się 3 tygodnie przed terminem "granicznym", czyli w naszym przypadku chyba przed 27 listopada.
Nie liczyłbym na październik, jak już to może 30 ;)

noona

Postautor: noona » 09 wrz 2017, 22:29

Odbiory na o3 maja sie rozpoczac ponad miesiac wczesniej niz na o5.

Kiedy ostatnio pytalam jak z tymi terminami na o3, to uslyszalam, ze najwczesniej koniec pazdziernika. Mamy ponad 170 mieszkan do odbioru i szacuja, ze okolo 3-4 tygodnie to bedzie trwalo.
Wiec liczac nawet 4 tygodnie to jest nadal ponad 40 mieszkan tygodniowo (a w listopadzie juz po godzinie 16 bedzie ciemnawo) - troche sporo..
Wychodziloby na to, ze najpozniejszy (ale powiedzmy ze calkiem realny) poczatek odbiorow to pierwszy tydzien listopada.
Z drugiej strony w budimeksie juz nic mnie nie zdziwi, wiec pozyjemy zobaczymy :)

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 16 wrz 2017, 15:16

Dziś jak byłem zobaczyć jak wygląda blok, widziałem że do klatki B wchodziły panie które myły okna w budynku. Dobrze to wróży, jeżeli chodzi o zbliżające się odbiory.

bruinen

Postautor: bruinen » 16 wrz 2017, 21:56

Też widziałem dzisiaj jak sprzątali nasz blok. Trochę to wyglądało jakby tam już mieszkali ludzie i robili sobotnie porządki - hałas odkurzacza, mycie okien :D
Zastanawiam się co oni chcą jeszcze robić 2 miesiące jak już okna myją - na 08 po akcji sprzątania nie minęły 2 tygodnie i zaczęły się odbiory:
viewtopic.php?t=1001&start=30#p17584

amm

Postautor: amm » 18 wrz 2017, 7:47

to bardzo dobrze wróży, nie wydaje mi się żeby okna były myte dwa miesiace przed odbiorem :)))) Może jednak uda się ruszyć z odbiorami już w październiku

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 19 wrz 2017, 10:36

Normalnie mam nerwicę. Czy pracownicy Budimexu coś w ogóle wiedzą? Dzwonię dziś, kolejny już zresztą raz i pytam czy wiadomo kiedy ruszy sprzedaż miejsc postojowych na pasie startowym przy O3. Oczywiście nie wiedzą, chociaż co miesiąc słyszę, że zacznie się na przełomie najbliższych miesięcy. No to idąc za ciosem pytam czy może już jest jakaś orientacyjna data rozpoczęcia odbiorów na O3. Tu Pani już reaguje trochę żywiej i mówi mi , że 2-3 tygodnie przed 27.11....
Opadło mi wszystko. ...

amm

Postautor: amm » 19 wrz 2017, 15:28

Gosia&Piotr pisze:Normalnie mam nerwicę. Czy pracownicy Budimexu coś w ogóle wiedzą? Dzwonię dziś, kolejny już zresztą raz i pytam czy wiadomo kiedy ruszy sprzedaż miejsc postojowych na pasie startowym przy O3. Oczywiście nie wiedzą, chociaż co miesiąc słyszę, że zacznie się na przełomie najbliższych miesięcy. No to idąc za ciosem pytam czy może już jest jakaś orientacyjna data rozpoczęcia odbiorów na O3. Tu Pani już reaguje trochę żywiej i mówi mi , że 2-3 tygodnie przed 27.11....
Opadło mi wszystko. ...

czy to jest pewne że pod naszym blokiem również będa miejsca postojowe na pasie? Czy my cały czas mówi o parkingu pod O1 na pasie?

Co do odbiorów - obawiam się że każdy doradca mówi co innego...

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”