Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Gosia&Piotr

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Postautor: Gosia&Piotr » 12 paź 2017, 5:23

Były od samego początku.

amm

Postautor: amm » 12 paź 2017, 8:18

bruinen pisze:Jakiś wyjątkowy ten nasz blok, żaden wcześniej nie miał na zakończenie dodatkowej sesji z takim opisem.

Choćby Avia 3 czy Orlińskiego 1 miały :)

Z tego co wiem dopiero na przełomie miesiąca mają wyznaczyć osobę do odbiorów w naszym bloku

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 12 paź 2017, 14:19

Najpewniej będzie tak jak jest napisane wcześniej w wątku. Ze względu na święta na początku miesiąca odbiory zaczną się 6 listopada. Z tym że zadzwonić muszą troszkę wcześniej.

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 16 paź 2017, 10:35

Dowiedział się ktoś , czy faktycznie zakończyły się wewnętrzne odbiory? Odnoszę wrażenie, że największą wiedzę w Budimexie mają portierzy i ochrona...

marcin_owski

Postautor: marcin_owski » 16 paź 2017, 11:17

Wczoraj wieczorem udałem się pod blok w celu "dobicia" się do ochroniarza, ale zaginął gdzieś w akcji i niestety nie upolowałem żadnej informacji. Mały plusik jest taki, że oświetlenie uliczne przy naszym bloku działa

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 16 paź 2017, 14:53

A ja wam mówię że nie będzie odbiorów do póki nie będzie drogi za blokiem. Bo do klatki B nie da się teraz dojechać. Po chodniku nie wolno. A straż albo karetka musi mieć dojazd. A z tego co widziałem wczoraj na miejscu, za sprawę się zabierają powoli.

bruinen

Postautor: bruinen » 18 paź 2017, 10:12

No nie wiem, w blokach "U" kształtnych (ja np. O6) nie ma dojazdu dla służb innego niż chodnikiem do wewnętrznych części i nikt z tego problemu nie robi. Na Ruczaju są nawet całe bloki bez normalnej drogi dojazdowej - do żadnej z klatek :D

egal1754

Postautor: egal1754 » 18 paź 2017, 11:52

pawd_tbg pisze:A ja wam mówię że nie będzie odbiorów do póki nie będzie drogi za blokiem. Bo do klatki B nie da się teraz dojechać. Po chodniku nie wolno. A straż albo karetka musi mieć dojazd. A z tego co widziałem wczoraj na miejscu, za sprawę się zabierają powoli.

Wydaje mi się że te bloki są takiej kategorii że nie wymagają takich dróg, ale nie chcę się wymądrzać bo nie mam czasu tego sprawdzać.
Natomiast jeśli masz rację to budimex z odbiorami jest głęboko w d..... Jeśli taka droga jest wymagana to jest wymagana na czas odbioru strażaka a nie odbioru mieszkań przez użytkowników, a to oznacza że nie ma jeszcze pozwolenia na użytkowanie. Resztę możemy sobie dopowiedzieć .....

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 19 paź 2017, 6:28

Jak będzie z drogą zobaczymy za dwa tygodnie. Ale przepisy ruchu drogowego są proste. Nic co ma powyżej 3,5 tony nie może parkować na chodniku. Nawet na czas dostawy towaru. Więc głęboko współczuł bym osobom które mieszkają w klatce B i musieli by nosić meble.
Ja już się nie spodziewam odbioru szybciej niż 6 listopada. Osławione 3 tygodnie. Więc za 1,5 tygodnia powinni już dzwonić do nas.
Nasz blok stoi od początku czerwca, a odbiorów wcześniejszych brak. Dlatego teraz to mnie troszkę śmieszą fora innych bloków w których liczą na wcześniejsze odbiory.

amm

Postautor: amm » 19 paź 2017, 7:09

A czy komuś udało się dowiedzieć czy nasz blok ma już pozwolenie na użytkowanie?

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”