Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
as2017

Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Orlińskiego 3

Postautor: as2017 » 23 lis 2017, 11:24

Mieszkanie odebrane. Praktycznie wszystkie kąty proste, wszystko suche , wszystkie okna ok (mała rysa na jednym zgłoszona).
rama okna była brudna, więc cięzko było ocenić jej stan - zgłoszona konieczność umycia. Pęknięcie na posadzce - dogadałem się o materiały.

Niestety. okolice bloku, drzwi wejściowe, chodniki są już w opłakanym stanie. Dodatkowo drzwi od zegarów CO są zepsute i bardzo głośne.
Generalnie jestem zadowolony z odbioru.

W użyciu są 2 windy - niestety osobowa nie została zabezpieczona.

tomekg

Postautor: tomekg » 24 lis 2017, 18:51

U mnie mieszkanie również odebrane. Większych problemów nie było, ściany i kąty w porządku. To co zostało zgłoszone to rysy na prawie każdym oknie - to ma zostać usunięte w przeciągu kilku dni oraz niedziałający domofon. Była jedna uwaga do wylewki, została bardzo niedbale zrobiona w przedpokoju, ale jak chciałem to zgłosić do BDMX powiedział, że w tym przypadku kluczy dzisiaj nie dostanę. Po rozmowie z osobą z firmy, która pomagała mi przy odbiorze, zdecydowałem się nie wpisywać tego do protokołu.

Ogólne wrażenia bardzo fajne, pani z BDMX uśmiechnięta i miła, jedyne zastrzeżenie miałbym do Pana reprezentującego generalnego wykonawcę - troszkę negatywnie nastawiony do wszelkich uwag ;)

DarekP

Postautor: DarekP » 25 lis 2017, 8:24

Mamy klucze. Mieszkanie bardzo dobrze zrobione, wpisaliśmy tylko 5 rzeczy do protokołu. 2 rysy na oknach, brak sylikonu przy elewacji okna z zewnętrznej strony, barierka najgorsza bo porysowana i brudna, ale wszystkie kąty zachowane, ściany gładkie itd. Odbieraliśmy z rzeczoznawcą. Ogólna atmosfera bardzo dobra, pan z budimexu bardzo miły odpowiadają na wszystkie pytania i ogólnie opowiadają o mieszkaniu. Powodzenia !

uhhuhhers

Postautor: uhhuhhers » 28 lis 2017, 9:23

Mieszkanie odebrane. Calkiem sporo uwag. Wpisane do protokolu:
- porysowane szyby
- porysowane kaloryfery
- porysowana(czesciowo zdarta) oscieznica drzwi wejsciowych
- niedzialajacy domofon
- brudna elewacja na balkonach
- krzywo polozone plytki na obu balkonach
- porysowany parapet zewnetrzny

Nie wpisane do protokolu:
-krzywy sufit w jednym pokoju
-krzywa wylewka w salonie
-wybrzuszenia tynkow prawie w kazdym pomieszczeniu

Ogolnie wrazenia srednie, przedstawiciel generalnego wykonawcy bardzo naburmuszony i niezadowolony ze wszystkich uwag ktore zostaly przedstawione. Na odbiorze byla ze mna wynajeta firma i fachowiec ktory bedzie robil remont.
Powodzenia!

amm

Postautor: amm » 30 lis 2017, 10:23

Czy podczas odbiorów dostawaliście jakieś dokumenty z planami instalacji?

egal1754

Postautor: egal1754 » 30 lis 2017, 11:15

Mieszkanie odebrane.
Jeśli chodzi o usterki to tak jak u wszystkich: rysy, wylewki, brak kątów itp.
Ale wg. mnie tragedii nie ma i nie ma nic co by się nie dało szybko poprawić.
I tak jak piszą wszyscy wyżej, odbiór przebiegł w miłej atmosferze, za wyjątkiem pana od generalnego wykonawcy. Mam wrażenie że się chłopak męczy w tej pracy. Strasznie niemiły, naburmuszony i niemile komentujący odbierających.
Jeśli jakimś sposobem to czyta to mam propozycję aby może się zastanowić nad zmianą pracy, bo ogólnie dobre wrażenie 1,5h odbioru, potrafił zepsuć jak się tylko pojawił.

amm pisze:Czy podczas odbiorów dostawaliście jakieś dokumenty z planami instalacji?

tak, przekazana jest cała dokumentacja powykonawcza.

OKO

Postautor: OKO » 04 gru 2017, 19:06

Mieszkanie odebrane. W sumie musze powiedzieć ze calkiem w porządku. Dwie rysy na oknie balkonowym, zarysowana klamka przy oknie. nie ma kąta prostego w kuchni, ale to juz we wlasnym zakresie (za 3 worku kleju;))
W sumie, jak komus zalezy na czasie, to jest postawiony pod ścianą... Polityka Bdx'u jest taka, ze jesli nie odbiore dzis mieszkania, np przez ten kąt nieprosty, to nawet jesli naprawiliby to jutro, to i tak koleny odbior za 30 dni od dziś...
Powodzenia dla kolejnych sasiadów.
PS. strasznie ciasno juz na tym naszym osiedlu...w sensie aut i obstawionych nimi drog

Nina1235

Postautor: Nina1235 » 05 gru 2017, 21:09

Mieszkanko odebrane.
Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, ekipa bardzo miła i odpowiadająca na wszelkie moje pytania :)
Do protokołu wpisany tylko porysowany parapet w jednym pokoju.
Reszta - pouszkadzane rogi ścian, mała ryska na drzwiach zewnętrznych od strony klatki, ale to już we własnym zakresie, dogadaliśmy się ;)
Nic tylko remontować i mieszkać.
Powodzenia dla pozostałych!!!
A swoją drogą faktycznie bardzo ciasno jeśli chodzi o miejsca parkingowe....

amm

Postautor: amm » 06 gru 2017, 21:01

odebrane, bez większych usterek :) powodzenia! :)

Koalowska

Postautor: Koalowska » 16 gru 2017, 22:20

A ja dalej czekam na odbiór :( Klatka A, piętro 9. Ktoś jeszcze w takiej sytuacji?

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”