Wentylacja w łazience nie działa? - Orlińskiego 3
Wentylacja w łazience nie działa? - Orlińskiego 3
Czy u was w łazience wentylacja huczy? Bo u mnie cisza ... w kuchni z to huczy głośno... ( w lazience na początku chyba tez huczalo z tego co pamiętam)
Re: Wentylacja w łazience nie działa? - Orlińskiego 3
U mnie w łazience jest cisza i faktycznie słabo ciągnie, za to w kuchni jest taki cug że się telewizji oglądać nie da na niskiej głośności.
A jak używasz w łazience gorącej wody, to lustra bardzo parują? A jeśli są zaparowane, to czy przy zamkniętych albo / przy otwartych drzwiach od łazienki szybko wysychają. Jeśli wolno, to możliwe, że coś jest nie w porządku. Możesz też przyłożyć zapałkę zapaloną, zapalniczkę blisko wlotu wentylacji i zobaczyć, czy ogień reaguje na ciąg powietrza. W każdym razie wentylacja w łazience, to ważna sprawa, bo można pewnie sobie łatwo zagrzybić to pomieszczenie, a to nic przyjemnego.
U mnie w kuchni i w łazience w czasie odbioru cicho chodziła a teraz w łazience można ogłuchnąć. Jak rozmawiałem na odbiorach z inspektorem, to mówił że wydatek wentylacji się nie zmienia. Więc różnica może pojawiać się z ingerencji mieszkańców. Co niektórzy mogli sobie coś zaślepić i efekt teraz jest taki, że w zależności kto w jakim pionie jest to gdzieś działa mocniej a gdzieś słabiej.
Inna sprawa że same filtry mogą być już zabite, w czasie remontów to będzie raczej częsta sprawa.
Inna sprawa że same filtry mogą być już zabite, w czasie remontów to będzie raczej częsta sprawa.
U mnie to samo.
Zgłosiłem to do zarządcy. Puki co dostałem informację mailową że: "Zgłoszenie zostało przekazane do pogotowia technicznego w celu zlokalizowania awarii."
Zgłosiłem to do zarządcy. Puki co dostałem informację mailową że: "Zgłoszenie zostało przekazane do pogotowia technicznego w celu zlokalizowania awarii."
Wentylacja ani w łazience ani w kuchni nie powinna być w ogóle słyszalna.
I jak u was z wentylacją? u mnie w łazience cisza...
O jak ja bym chciał mieć ciszę. U mnie szumi jak nie wiem. A odbiorze chodziła cicho. Podstaw zapalniczkę i zobaczysz czy działa. Za jakiś czas w bloku będzie przegląd wentylacji, wtedy wszystko wyjdzie.
Dalej nie działa wentylacja w łazience. Jest to jedno z ostatnich pięter w klatce c od strony północnej.
W wentylacji skrzydełka są otwarte jednak nie ma wogole ciągu.
Macie podobnie?
W wentylacji skrzydełka są otwarte jednak nie ma wogole ciągu.
Macie podobnie?
U mnie też nie działa. Co jakiś czas pisze maila do zarządcy, ale jeszcze nie dostałem żadnej odpowiedzi.
Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”