Kostka brukowa i jej zrwanie pod blokiem Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
rico

Kostka brukowa i jej zrwanie pod blokiem Orlińskiego 3

Postautor: rico » 17 kwie 2018, 21:49

Cześć Wam. Mieszkam w 6 ale ze okna mam na tą strone to sprawa mnie intryguje. W jakim celu byl zdzierany chodnik po calej dlugosci bloku i kladziony od nowa? Druga sprawa pozdrawiam własciciela samochodu ktory stoi już od tygodnia w tym samym miejscu.

gucio

Re: Kostka brukowa i jej zrwanie pod blokiem Orlińskiego 3

Postautor: gucio » 17 kwie 2018, 22:46

naprawa chodnika po ciężkim sprzęcie budowlanym

iti

Postautor: iti » 17 kwie 2018, 23:02

Dokładnie tak, Budimex miał naprawić chodniki po zakończeniu budowy bloków i najwyraźniej to robi najwyraźniej :) Inna sprawa, że chodnik po południowej stronie ul. Orlińskiego pomiędzy blokiem Orlińskiego 4 i ul. Stella-Sawickiego niby był naprawiony, ale ciągle jest nierówny. Podczas deszczu robią się na nim kałuże. A na nim zatrzymywały się ciężkie samochody pracujące na budowie bloku Orlińskiego 1. W każdym razie, jeżeli widzicie jakieś niedoróbki, uszkodzenia powstałe podczas budimexowych budów, to piszcie do ZIKiT'u, bo oni odbierali ul. Orlińskiego od Budimexu i egzekwują gwarancję na nią - sprawdzone już, np. po jednym z takich pism obniżyli krawężnik na przejściu dla pieszych pod Orlińskiego 4.

jasiek

Postautor: jasiek » 17 kwie 2018, 23:46

rico pisze:Cześć Wam. Mieszkam w 6 ale ze okna mam na tą strone to sprawa mnie intryguje. W jakim celu byl zdzierany chodnik po calej dlugosci bloku i kladziony od nowa? Druga sprawa pozdrawiam własciciela samochodu ktory stoi już od tygodnia w tym samym miejscu.

Dziwię się, że go nie usunęli skoro stoi na "placu budowy" ktoś chyba jest pozbawiony taktu i wyobraźni..

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”