xmartka pisze:Mam takie male pytanie, czy wiedza panstwo ktory zarzadca (ktorego z blokow przy Orlinskiego) jest odpowiedzialny za oproznianie smietnikow na placu zabaw na pasie startowym?
Smieci walaja sie na calej dlugosci pasa. Nie posiadam dzieci (swoja droga dziwie sie rodzicom, ktorzy na to nie reaguja, mimo, ze spedzaja tam czas z dziecmi oraz wszystkim innym)ale przechodze tamtedy codziennie do pracy i nie moge juz na to patrzec. Bede wdzieczna za informacje i osobisci tam zadzwonie. Z gory dziekuje!
Mate pisze:xmartka pisze:Mam takie male pytanie, czy wiedza panstwo ktory zarzadca (ktorego z blokow przy Orlinskiego) jest odpowiedzialny za oproznianie smietnikow na placu zabaw na pasie startowym?
Smieci walaja sie na calej dlugosci pasa. Nie posiadam dzieci (swoja droga dziwie sie rodzicom, ktorzy na to nie reaguja, mimo, ze spedzaja tam czas z dziecmi oraz wszystkim innym)ale przechodze tamtedy codziennie do pracy i nie moge juz na to patrzec. Bede wdzieczna za informacje i osobisci tam zadzwonie. Z gory dziekuje!
Terenem zarządza Budimex. Jest to obszar przeznaczony dla bloku O7, który ma powstać obok O1. W związku z tym miejsce to nie nalezy do żdnego z istniejących bloków i teoretycznie powinno być ogrodzone. Jenak ku uciesze mieszkańców teren jest ogólnodostępny, więc każdy powinien posprzątać po sobie, nie wrzucać śmieci do tych koszy, skoro teren nie jest sprzątany, szczególnie gdy widać że z koszy się wylewa.
Fedaykin pisze:Mate pisze:xmartka pisze:Mam takie male pytanie, czy wiedza panstwo ktory zarzadca (ktorego z blokow przy Orlinskiego) jest odpowiedzialny za oproznianie smietnikow na placu zabaw na pasie startowym?
Terenem zarządza Budimex. Jest to obszar przeznaczony dla bloku O7, który ma powstać obok O1. W związku z tym miejsce to nie nalezy do żdnego z istniejących bloków i teoretycznie powinno być ogrodzone. Jenak ku uciesze mieszkańców teren jest ogólnodostępny, więc każdy powinien posprzątać po sobie, nie wrzucać śmieci do tych koszy, skoro teren nie jest sprzątany, szczególnie gdy widać że z koszy się wylewa.
Ciekawie sobie to wykombinowali. Szczególnie, że z tego co mi wiadomo - działka na której znajduje się ów plac zabaw jest częścią działki parkingów kolorowych, nie częścią działki O7. Skoro tak, to firma porządkująca parkingi powinna dbać o porządek w tamtym miejscu.
Mate pisze:Fedaykin pisze:Mate pisze:Terenem zarządza Budimex. Jest to obszar przeznaczony dla bloku O7, który ma powstać obok O1. W związku z tym miejsce to nie nalezy do żdnego z istniejących bloków i teoretycznie powinno być ogrodzone. Jenak ku uciesze mieszkańców teren jest ogólnodostępny, więc każdy powinien posprzątać po sobie, nie wrzucać śmieci do tych koszy, skoro teren nie jest sprzątany, szczególnie gdy widać że z koszy się wylewa.
Ciekawie sobie to wykombinowali. Szczególnie, że z tego co mi wiadomo - działka na której znajduje się ów plac zabaw jest częścią działki parkingów kolorowych, nie częścią działki O7. Skoro tak, to firma porządkująca parkingi powinna dbać o porządek w tamtym miejscu.
"Parkingi kolorowe" to dwa różne parkingi. Ten za szlabanem na wysokości O3 stanowi odrębną część nie został jeszcze oddany (mam na myśli sprzedany i przekazane właścicielom). Być może ten teren zielony oraz parking kolorowy (ten nie używany) są na tej samej działce. Tak czy inaczej całym terenem włada i zarzadza póki co Budimex.
Staś pisze:Niczego nie muszą "podpinać" pod O.7. Nie ma czegoś takiego jak wciśnięcie pod zarząd. Ludzie kupując mieszkania w O.7. kupią od razu udziały w parkingu i placu do koszykówki.
Działki (podblokowa, parkingowa i rozrywkowa) graniczą z sobą. Po prostu inwestycja jest realizowana na kilku sąsiadujących działkach. Nawet blok może stać na kilku działkach. Ważne jest tylko, aby inwestor dysponował tytułem prawnym do tych działek.
Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość