Zmiany w projekcie - wstrzymane rezerwacje

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
frank0

Zmiany w projekcie - wstrzymane rezerwacje

Postautor: frank0 » 18 lip 2015, 11:59

Cześć, jestem jedną z wielu osób zainteresowanych zakupem mieszkania na Orlińskiego 3, mam już nawet wybrane mieszkanie oraz ustną rezerwację, którą chciałem sfinalizować podpisaniem umowy rezerwacyjnej, jednak w piątek (17.07) otrzymałem telefon z Budimexu i usłyszałem, że tymczasowo umowy rezerwacyjne odłożone są w czasie z racji na jakieś konieczne zmiany w projekcie budynku. Osoba prowadząca sprzedaż w ich biurze nie udzieliła konkretnych szczegółów. Czy ktoś spotkał się może z podobną sytuacją i wie o co chodzi ? Identyczny budynek stoi przecież już prawie w całości jako Avia 2 a ten ma być konstrukcyjnie identyczny, więc ciężko mi zrozumieć jakie istotne zmiany mogłyby jeszcze nastąpić ?

Onna.

Re: Zmiany w projekcie - wstrzymane rezerwacje

Postautor: Onna. » 18 lip 2015, 16:18

A to dziwne, ja juz jestem po podpisaniu umowy rezerwacyjnej i nic o zadnych zmianach nikt nie wspominal :shock:

frank0

Postautor: frank0 » 18 lip 2015, 17:43

A w której klatce kupiła Pani mieszkanie i kiedy podpisana była umowa ? W moim przypadku chodzi o klatkę "B", ale osoba z Budimexu nie powiedziała nawet której klatki mogą dotyczyć zmiany.

artilive

Postautor: artilive » 18 lip 2015, 18:33

Witam. Byłem w biurze w piątek, dopisałem się do listy oczekujących na 2 mieszkania południowe na wysokich piętrach (4 i 5 w kolejce) jednakże nic mi nie wiadomo o zmianach.. :?

Onna.

Postautor: Onna. » 18 lip 2015, 19:20

Umowe rezerwacyjna podpisywalam 11 lipca na mieszkanie w klatce A

OKO

Postautor: OKO » 19 lip 2015, 11:40

Czesc. Ja mialam podpisywac umowę rezerwacyjną w czwartek (16.07) i godzine przed umowionym spotkaniem zostało odwołane z uwagi na błędy konstrukcyjne w dokumentacji. Nie znam więcej konkretów niestety. Ponoć nie jest to nic poważnego, ale nie chca podpisywac umow, dopóki dokumentacja nie bedzie poprawiona. Ponoć w tym tyg bedzie podpisywanie...zobaczymy.

iti

Postautor: iti » 19 lip 2015, 22:38

No ale Twoja rezerwacja chyba cały czas jest aktualna, tak :?: Wszystko się tylko trochę opóźni, ale bez wpływu na finał, to znaczy, że jeśli wszystko będzie już poprawione, to sprawy wrócą na wcześniejsze tory, dobrze rozumiem :?:

OKO

Postautor: OKO » 20 lip 2015, 6:53

Tak,tak...bedzie poślizg. Umowy są juz gotowe do podpisu,ale nie chca podpisywać,póki w dokumentacji nie będzie porządku. I to jest według mnie ok. Choc przeciez jest kilka osób,które juz są po podpisaniu umów. Dobrze ze wyszlo to teraz,niz w trakcie budowy murów...

frank0

Postautor: frank0 » 20 lip 2015, 18:42

Byłem dzisiaj w biurze Budimexu, ale nadal nie wiadomo na jak długo umowy rezerwacyjne zostały odłożone w czasie. Sprawa była rzekomo dyskutowana w Warszawie.

OKO

Postautor: OKO » 20 lip 2015, 19:15

no popatrz...a ja dzis dzwonilam i powiedzieli, ze w tym tyg ruszy podpisywanie umow i ze najprawdopodobniej jutro zaczna dzwonić w tej sprawie do ludzi. hmmm....

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”