Zmiany w projekcie - wstrzymane rezerwacje
Zmiany w projekcie - wstrzymane rezerwacje
Cześć, jestem jedną z wielu osób zainteresowanych zakupem mieszkania na Orlińskiego 3, mam już nawet wybrane mieszkanie oraz ustną rezerwację, którą chciałem sfinalizować podpisaniem umowy rezerwacyjnej, jednak w piątek (17.07) otrzymałem telefon z Budimexu i usłyszałem, że tymczasowo umowy rezerwacyjne odłożone są w czasie z racji na jakieś konieczne zmiany w projekcie budynku. Osoba prowadząca sprzedaż w ich biurze nie udzieliła konkretnych szczegółów. Czy ktoś spotkał się może z podobną sytuacją i wie o co chodzi ? Identyczny budynek stoi przecież już prawie w całości jako Avia 2 a ten ma być konstrukcyjnie identyczny, więc ciężko mi zrozumieć jakie istotne zmiany mogłyby jeszcze nastąpić ?
Re: Zmiany w projekcie - wstrzymane rezerwacje
A to dziwne, ja juz jestem po podpisaniu umowy rezerwacyjnej i nic o zadnych zmianach nikt nie wspominal 

A w której klatce kupiła Pani mieszkanie i kiedy podpisana była umowa ? W moim przypadku chodzi o klatkę "B", ale osoba z Budimexu nie powiedziała nawet której klatki mogą dotyczyć zmiany.
Witam. Byłem w biurze w piątek, dopisałem się do listy oczekujących na 2 mieszkania południowe na wysokich piętrach (4 i 5 w kolejce) jednakże nic mi nie wiadomo o zmianach.. 

Umowe rezerwacyjna podpisywalam 11 lipca na mieszkanie w klatce A
Czesc. Ja mialam podpisywac umowę rezerwacyjną w czwartek (16.07) i godzine przed umowionym spotkaniem zostało odwołane z uwagi na błędy konstrukcyjne w dokumentacji. Nie znam więcej konkretów niestety. Ponoć nie jest to nic poważnego, ale nie chca podpisywac umow, dopóki dokumentacja nie bedzie poprawiona. Ponoć w tym tyg bedzie podpisywanie...zobaczymy.
No ale Twoja rezerwacja chyba cały czas jest aktualna, tak
Wszystko się tylko trochę opóźni, ale bez wpływu na finał, to znaczy, że jeśli wszystko będzie już poprawione, to sprawy wrócą na wcześniejsze tory, dobrze rozumiem 

Tak,tak...bedzie poślizg. Umowy są juz gotowe do podpisu,ale nie chca podpisywać,póki w dokumentacji nie będzie porządku. I to jest według mnie ok. Choc przeciez jest kilka osób,które juz są po podpisaniu umów. Dobrze ze wyszlo to teraz,niz w trakcie budowy murów...
Byłem dzisiaj w biurze Budimexu, ale nadal nie wiadomo na jak długo umowy rezerwacyjne zostały odłożone w czasie. Sprawa była rzekomo dyskutowana w Warszawie.
no popatrz...a ja dzis dzwonilam i powiedzieli, ze w tym tyg ruszy podpisywanie umow i ze najprawdopodobniej jutro zaczna dzwonić w tej sprawie do ludzi. hmmm....
Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”