Stan zaawansowania budowy inwestycji Orlińskiego 3 w Krakowie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
pawd_tbg

Re: Stan zaawansowania budowy inwestycji Orlińskiego 3 w Krakowie

Postautor: pawd_tbg » 08 sie 2017, 19:55

Kolejny jest nasz. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale O3 i O5 są na jednej księdze wieczystej. Więc części wspólne obu bloków są wspólne (przynajmniej tak mi się wydaje) Więc najpewniej z odbiorami poczekamy aż teren budowy obydwu bloków nie będzie do końca ogarnięty.

amm

Postautor: amm » 09 sie 2017, 10:47

pawd_tbg pisze:Kolejny jest nasz. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale O3 i O5 są na jednej księdze wieczystej. Więc części wspólne obu bloków są wspólne (przynajmniej tak mi się wydaje) Więc najpewniej z odbiorami poczekamy aż teren budowy obydwu bloków nie będzie do końca ogarnięty.

Ktoś to moze potwierdzic? W jakikolwiek sposób jestesmy uzależnieni od postępów w 05?

Czy ktoś moze dopytywał czy nasz blok został już przekazany przez generalnego wykonawcę?

Danielos

Postautor: Danielos » 09 sie 2017, 11:07

W biurze sprzedaży Budimex dostałem informację, że blok jeszcze nie został odebrany od Generalnego Wykonawcy - nie podano mi daty kiedy to nastąpi.

egal1754

Postautor: egal1754 » 09 sie 2017, 12:44

A ma ktoś może jakieś zakulisowe informację czy jest już pozwolenie na użytkowanie? Bo wydaje mi się że to jest jedyny słaby punkt który może opóźnić rozpoczęcie odbiorów.
A tym że budynek nie jest jeszcze odebrany od GW to oni będą się zasłaniać do końca - z ich perspektywy jest to bardzo fajne rozwiązanie: "to nie nasza wina (Budimex nieruchomości) tylko Generalnego Wykonawcy (Budimex)" :)

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”