Stan zaawansowania budowy inwestycji Orlińskiego 3 w Krakowie
Re: Stan zaawansowania budowy inwestycji Orlińskiego 3 w Krakowie
Kolejny jest nasz. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale O3 i O5 są na jednej księdze wieczystej. Więc części wspólne obu bloków są wspólne (przynajmniej tak mi się wydaje) Więc najpewniej z odbiorami poczekamy aż teren budowy obydwu bloków nie będzie do końca ogarnięty.
pawd_tbg pisze:Kolejny jest nasz. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale O3 i O5 są na jednej księdze wieczystej. Więc części wspólne obu bloków są wspólne (przynajmniej tak mi się wydaje) Więc najpewniej z odbiorami poczekamy aż teren budowy obydwu bloków nie będzie do końca ogarnięty.
Ktoś to moze potwierdzic? W jakikolwiek sposób jestesmy uzależnieni od postępów w 05?
Czy ktoś moze dopytywał czy nasz blok został już przekazany przez generalnego wykonawcę?
W biurze sprzedaży Budimex dostałem informację, że blok jeszcze nie został odebrany od Generalnego Wykonawcy - nie podano mi daty kiedy to nastąpi.
A ma ktoś może jakieś zakulisowe informację czy jest już pozwolenie na użytkowanie? Bo wydaje mi się że to jest jedyny słaby punkt który może opóźnić rozpoczęcie odbiorów.
A tym że budynek nie jest jeszcze odebrany od GW to oni będą się zasłaniać do końca - z ich perspektywy jest to bardzo fajne rozwiązanie: "to nie nasza wina (Budimex nieruchomości) tylko Generalnego Wykonawcy (Budimex)"
A tym że budynek nie jest jeszcze odebrany od GW to oni będą się zasłaniać do końca - z ich perspektywy jest to bardzo fajne rozwiązanie: "to nie nasza wina (Budimex nieruchomości) tylko Generalnego Wykonawcy (Budimex)"

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”