Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Gosia&Piotr

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Postautor: Gosia&Piotr » 19 wrz 2017, 16:28

Chodzi o miejsca postojowe przy naszym bloku.

Danielos

Postautor: Danielos » 20 wrz 2017, 12:46

amm pisze:to bardzo dobrze wróży, nie wydaje mi się żeby okna były myte dwa miesiace przed odbiorem :)))) Może jednak uda się ruszyć z odbiorami już w październiku

Ja dostałem taką informację, że w tej chwli trwają odbiory wewnętrzne.
Do tego przekazano mi, że odbiorów można się spodziewać na 3 tygodnie przed datą graniczną 27.11.2017r. :(

amm

Postautor: amm » 20 wrz 2017, 14:43

Danielos pisze:
amm pisze:to bardzo dobrze wróży, nie wydaje mi się żeby okna były myte dwa miesiace przed odbiorem :)))) Może jednak uda się ruszyć z odbiorami już w październiku

Ja dostałem taką informację, że w tej chwli trwają odbiory wewnętrzne.
Do tego przekazano mi, że odbiorów można się spodziewać na 3 tygodnie przed datą graniczną 27.11.2017r. :(

o nie, to miałoby sens z tym myciem okien ... :( ja również dostałam wczoraj informację ze odbiory się zaczną 2-3 tygodnie przed 27.11

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 20 wrz 2017, 21:20

Myją przed odbiorami wewnętrznymi. Morał - powinni uszkodzone powymieniać. A w czasie odbiorów najczęstszym uszkodzeniem są porysowane okna. Nic nie warte są te ich odbiory wewnętrzne.

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 21 wrz 2017, 6:55

pawd_tbg pisze:Myją przed odbiorami wewnętrznymi. Morał - powinni uszkodzone powymieniać. A w czasie odbiorów najczęstszym uszkodzeniem są porysowane okna. Nic nie warte są te ich odbiory wewnętrzne.

Dokładnie.
A jak myślicie jaka jest szansa wejścia do mieszkania w czasie tych ich wewnętrznych odbiorów?

morth

Postautor: morth » 21 wrz 2017, 11:10

Gosia&Piotr pisze:
pawd_tbg pisze:Myją przed odbiorami wewnętrznymi. Morał - powinni uszkodzone powymieniać. A w czasie odbiorów najczęstszym uszkodzeniem są porysowane okna. Nic nie warte są te ich odbiory wewnętrzne.

Dokładnie.
A jak myślicie jaka jest szansa wejścia do mieszkania w czasie tych ich wewnętrznych odbiorów?

Możesz próbować próbować dogadać się z ochroniarzem, może Cię wpuści.

pola

Postautor: pola » 23 wrz 2017, 13:05

Witam,

Ja dzwoniąc do BX-u w nieco inne sprawie(ok 2 tyg temu), dostałam informacje ze mogę sie spodziewać telefonu w sprawie odbioru na początku listopada. Wiem tez, ze w przypadku Avii, podczas rozmowy, w przeciągu tygodnia ustalane jest spotkanie.

Pozdr,
Pola

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 30 wrz 2017, 17:31

Czy coś nowego w temacie :?:

bruinen

Postautor: bruinen » 01 paź 2017, 14:13

Rozmawiałem dzisiaj z ochroniarzem, z tego co mówił odbiory wewnętrzne są na ukończeniu i powinni do nas dzwonić "na dniach". Wg niego odbiory zaczną się za około 2 tygodnie.

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 03 paź 2017, 13:26

Byłoby fajnie ;)
A w Budimexie nadal utrzymują , że odbiory są planowane dopiero na 3 tygodnie przed 27.11.
O parkingach oczywiście nadal nic nie wiadomo. Tracę wszelką nadzieję, że one w ogóle będą dostępne. Pewnie sprzedali cały teren pod jakiś market albo nie wiem co....

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”