Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3
A czy ktoś z Was pamięta ile dokładnie minimum dni wcześniej mają dzwonić z propozycją odbioru? 5 roboczych?
amm pisze:A czy ktoś z Was pamięta ile dokładnie minimum dni wcześniej mają dzwonić z propozycją odbioru? 5 roboczych?
a sama sobie odpowiem
Deweloper po Zakończeniu budowy, zapłaceniu przez Nabywcę całej Ceny
oraz po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie, wezwie Nabywcę telefonicznie lub
za pośrednictwem poczty elektronicznej, do dokonania Odbioru. Ustalona
w ten sposób data i godzina Odbioru zostanie potwierdzona przez Dewelopera
w pisemnym wezwaniu, które zostanie wysłane do Nabywcy minimum 7 (siedem) dni
przed ustalonym terminem dokonania Odbioru.
Co do parkingów. To jam mam teorię że oni specjalnie zwlekają z co najmniej dwóch powodów. Po pierwsze jak jest ciasno to więcej osób się zdecyduje na luksus w postaci parkingu podziemnego. A po drugie, toczy się jeszcze sprawa osławionych sprzedanych miejsc dla niepełnosprawnych. Jak sprawa się nie zakończy po ich myśli to będą tych miejsc potrzebować by je zaproponować osobom pokrzywdzonym e tej sytuacji.
A co do odbiorów. Mówią że nadzieja umiera ostatnia. Więc ja mam nadzieję że może choć kilka osób w październiku się spodka w O3. Ale z drugiej strony jestem realistą. Nie wieżę w nic wcześniej niż ostatni tydzień października. Sam BX moim zdaniem sobie nie pozwoli na wcześniejsze odbiory, bo ma świadomość że niektóre osoby mogły by bardziej wymyślać przy odbieraniu mieszkań. A tak czym termin późniejszy to jest grono osób który zależy i wezmą co jest.
A co do odbiorów. Mówią że nadzieja umiera ostatnia. Więc ja mam nadzieję że może choć kilka osób w październiku się spodka w O3. Ale z drugiej strony jestem realistą. Nie wieżę w nic wcześniej niż ostatni tydzień października. Sam BX moim zdaniem sobie nie pozwoli na wcześniejsze odbiory, bo ma świadomość że niektóre osoby mogły by bardziej wymyślać przy odbieraniu mieszkań. A tak czym termin późniejszy to jest grono osób który zależy i wezmą co jest.
-
Gosia&Piotr
Nie nawidzę Cię
Właśnie zgasiłeś moją ostatnią iskierkę nadziei na wcześniejszy odbiór
Właśnie zgasiłeś moją ostatnią iskierkę nadziei na wcześniejszy odbiór
pawd_tbg pisze:A po drugie, toczy się jeszcze sprawa osławionych sprzedanych miejsc dla niepełnosprawnych. Jak sprawa się nie zakończy po ich myśli to będą tych miejsc potrzebować by je zaproponować osobom pokrzywdzonym e tej sytuacji.
Jeśli tak chcą zrobić to nie wyjdzie im współczynnik miejsc parkingowych na jedno mieszkanie (0,6).
Lepiej być mile zaskoczonym niż się niepotrzebnie napalać - moja wersja. Ja i tak jestem pesymistą co do odbioru mieszkania za pierwszym razem. No ale zobaczymy.
A co do współczynnika miejsc. O tym zapomniałem. Ale z kolei nie wiem czy te około 70 miejsc które miasto wybuduje na ulicy Orlińskiego nie wchodzi w ten współczynnik? Już i tak kilka miejsc z dużego parkingu nad O1 jest stracona na rzecz sklepu. O tym wcześniej nie było mowy jak kupowałem mieszkanie 2 lata temu.
A co do współczynnika miejsc. O tym zapomniałem. Ale z kolei nie wiem czy te około 70 miejsc które miasto wybuduje na ulicy Orlińskiego nie wchodzi w ten współczynnik? Już i tak kilka miejsc z dużego parkingu nad O1 jest stracona na rzecz sklepu. O tym wcześniej nie było mowy jak kupowałem mieszkanie 2 lata temu.
ja pesymistycznie obawiam się, iż zaczną faktycznie od 6 listopada (3 tygodnie przed terminem krańcowym) bo wcześniejsze Wszystkich Świetych rozdziela tydzień i ludzie (Budimex) mogą być na urlopach etc.
Co nie zmienia faktu że przez cały październik będę z nadzieją patrzeć na telefon
Co nie zmienia faktu że przez cały październik będę z nadzieją patrzeć na telefon
Ktoś może wie jak tam odbiory wewnętrzne? Ewentualnie czy komuś udało się dowiedzieć czy wykonawca przekazał już całą dokumentację?
-
Gosia&Piotr
Na stronie budimex-u jest adnotacja, że etap budowy jest ukończony i są nowe zdjęcia, więc możliwe jest, że odbiory wewnętrzne się zakończyły.
Jakiś wyjątkowy ten nasz blok, żaden wcześniej nie miał na zakończenie dodatkowej sesji z takim opisem. Swoją drogą połowa zdjęć przedstawia klatkę schodową na różnych piętrach 
BTW Czy ktoś zwrócił może uwagę, czy na portalu klienta były wcześniej numery tel do osób odpowiadających za odbiory?
BTW Czy ktoś zwrócił może uwagę, czy na portalu klienta były wcześniej numery tel do osób odpowiadających za odbiory?
Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”