Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3
Póki co nadal nie skończyły się odbiory wewnętrzne. 4 miesiące po zakończeniu budowy jeszcze coś poprawiają, gładzie to będą pewnie jak lustro a okna bez jednej skazy.
Proszę kawałów nie opowiadać na forum bo jestem chory i śmiać się nie mogę ..........
Poprawki poprawkami a przy klatce A na rogu budynku szyba nad wejściem do lokalu usługowego jest dalej rozbita.
Poprawki poprawkami a przy klatce A na rogu budynku szyba nad wejściem do lokalu usługowego jest dalej rozbita.
Przez pięć lat nie nauczyli się robić prostych ścian...
Cześć
napisałem maila do budimexu. Wklejam odpowiedź ku ogólnej informacji.
napisałem maila do budimexu. Wklejam odpowiedź ku ogólnej informacji.
Szanowny Panie,
informujemy, że przed rozpoczęciem odbiorów z klientami w pierwszej kolejności budynek, mieszkania i części wspólne muszą być odebrane od wykonawcy. Ponadto wykonawca musi przekazać nam dokumentację powykonawczą, klucze do mieszkań i inne dokumenty.
Harmonogram odbiorów jest również ustalany z uwzględnieniem przygotowania mieszkań w danej klatce schodowej. Tym samym trudno w tej chwili przewidzieć kolejność odbiorów (kolejność klatek).
Terminy spotkań odbiorowych zostaną wyznaczone zgodnie z zapisami umowy deweloperskiej. Oczywiście ze względu na ilość mieszkań odbiory rozpoczną się z odpowiednim wyprzedzeniem.
O wyznaczonym terminie spotkania zostanie Pan poinformowany, z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem.
Jednocześnie informujemy, że budynek uzyskał pozwolenie na użytkowanie.
W przypadku dalszych pytań proszę o kontakt telefoniczny bądź mailowy.
DarekP dzięki za przeklejenie.
-
Rozumiem, że skoro budynek otrzymał już pozwolenie na użytkowanie, to teraz nic już nie stoi na przeszkodzie, żeby mogły rozpocząć się odbiory.
Gosia&Piotr wydaje mi się że tak. Aczkolwiek jak widać po mailu to jeszcze nie mają wewnętrznego harmonogramu odbiorów, bo nawet nie znają kolejności klatek. Budujące jest to, że budynek dostał pozwolenie na użytkowanie - może się wyrobią w terminie.
-
Dzięki wielkie za dobrą informację 

Niestety pozwolenie na użytkownanie nie wiąże się bezpośrednio z możliwością odbioru. Ostatnim etapem jest oddanie budynku, kluczy, dokumentacji przez wykonawcę a z tego maila rozumiem że nadal to nie nastąpiło...
Najważniejsze że jest już pozwolenie na użytkowanie, dzięki temu wiemy że odbiory nie przedłużą się ze względu na strażaka czy nadzór budowlany.
Teraz wszystko w rękach bx.
Teraz wszystko w rękach bx.
Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”