Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Evadnro

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Postautor: Evadnro » 20 paź 2017, 15:54

amm pisze:Niestety pozwolenie na użytkownanie nie wiąże się bezpośrednio z możliwością odbioru. Ostatnim etapem jest oddanie budynku, kluczy, dokumentacji przez wykonawcę a z tego maila rozumiem że nadal to nie nastąpiło...

Nie chcę tonować dobrych nastrojów, natomiast amm ma rację. Identyczną sytuację miałem na A3 - pozwolenie na użytkowanie z klauzulą ostateczności wydane bodajże w kwietniu, natomiast okropnie dłużył się czas przekazania dokumentów przez wykonawcę do właściwego budimexu :)
Niemniej trzymam kciuki i mam nadzieję, że odbiory ruszą u Was już wkrótce!

Barbara

Postautor: Barbara » 20 paź 2017, 19:49

Dzwoniłam do Pani odpowiedzialnej za odbiory tydzień temu (w piatek) i powiedziała mi, że w ostatnim tygodniu października powinni zacząć dzwonić z informacja o terminach odbiorów.

Danielos

Postautor: Danielos » 26 paź 2017, 21:59

Barbara pisze:Dzwoniłam do Pani odpowiedzialnej za odbiory tydzień temu (w piatek) i powiedziała mi, że w ostatnim tygodniu października powinni zacząć dzwonić z informacja o terminach odbiorów.

Przypuszczam, że zaczną dzwonić od 6 listopada. :|
Czy ma ktoś nowe informacje ?

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 26 paź 2017, 23:05

Ja wcześniej wspominałem, że przed odbiorami musi być droga za blokiem. Dziś byłem na miejscu i droga jest prawie gotowa. Znaczy się, jest przygotowany teren do wylewania płyty.
Wersja optymistyczna zaczną dzwonić od poniedziałku, mniej optymistyczna że od 6.
Ale czym się tu martwić, odbiór będzie przed 27 listopada :P.

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 27 paź 2017, 6:45

Dzwoniłam do Pani Doroty Oleksy i uzyskałam informacje, ze wykonawca nie przekazał jeszcze dokumentacji dotyczącej wszystkich mieszkań. Pani Oleksy potwierdziła, że dzwonić do nas w sprawie odbiórów będą zapewne na początku listopada. Raczej od 6.11. Powiedziała również, że po 1.11. mogę zadzwonić do Pana Filipa Downar, który będzie odpowiedzialny za nasze odbiory i może będzie w stanie udzielić mi szerszych informacji.

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 27 paź 2017, 7:46

A co oni mają mówić. Wykonawca nie przekazał, deweloper i wykonawca mają ten sam adres. Jak by powiedzieli co innego to by się od telefonów nie opędzili. Mówiłem O3 i O5 są zależne od siebie. Jakimś dziwnym trafem my na odbiór czekamy kilka miesięcy a odbiory na O5 będą miesiąc po naszych. Wyleją drogę, uprzątną teren i zaczną się odbiory. I w cale nasz blok nie będzie lepiej zrobiony bo było pełno czasu na poprawki. Nikt nic w nim nie poprawiał więcej przez ten czas, niż w innych blokach. Szyba nad lokalem usługowym jest w dalszym ciągu rozbita.

Obrazek

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 27 paź 2017, 7:52

Dodam jeszcze zdjęci całości terenu za blokami O3 i O5. Zaczyna to wyglądać jak na planie który dostaliśmy. Wychodzi z niego że za naszym blokiem będzie droga dojazdowa do O9. Chyba że zrobią jeszcze drugą wzdłuż parkingów. O tym nie wspominali przy zakupie.

Obrazek

Danielos

Postautor: Danielos » 27 paź 2017, 8:33

Ze zdjęcia wynika, że oprócz drogi czeka ich jeszcze wymiana lamp zewnętrznych :(

bruinen

Postautor: bruinen » 27 paź 2017, 9:48

Czeka albo nie, kto wie jakie będą u nas docelowe :D

amm

Postautor: amm » 27 paź 2017, 13:59

pawd_tbg pisze:Ja wcześniej wspominałem, że przed odbiorami musi być droga za blokiem. Dziś byłem na miejscu i droga jest prawie gotowa. Znaczy się, jest przygotowany teren do wylewania płyty.
Wersja optymistyczna zaczną dzwonić od poniedziałku, mniej optymistyczna że od 6.
Ale czym się tu martwić, odbiór będzie przed 27 listopada :P.

W takim razie gdzie Avia 1 i 2 (oddana) będzie miała swoją "droge za blokiem"? Nie ma żadnego wymogu, że musi byc droga pod każda klatkę.

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”