Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Orlińskiego 3
-
Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Orlińskiego 3
Hej! U nas wciąż cisza z drugim terminem odbioru... pierwszy był 23.11. Mamy jedynie informacje od Pana Filipa, że prace ukończone w zeszłym tygodniu. Ktoś miał już drugi odbiór?
-
Pigułeczka pisze:Niestety nic nowego. Jedynym zaskoczeniem było, że dzisiaj zadzwoniła pani z BDX z propozycją podpisania przeniesienia aktu własności BEZ ODBIORU mieszkaniaPani sumiennie zapewniała mnie, że w akcie zostanie zawarty odpowiedni aneks o tym, że deweloper zobowiązuje się do usunięcia usterek z protokołu pierwszego odbioru. Mało tego już ustalili mi termin potencjalnego spotkania z notariuszem. A "zaproszenie" na spotkane zostało już wysłane
U mnie jeszcze lepiej! Dostałem telefon z propozycją spotkania na 24.01 - tj. środa, na odbiór. "Wszystko będzie miał pan potwierdzone mailowo." Mailowo otrzymałem pismo - odbiór 24.01 (tak, pierwszy odbiór, mieszkania na oczy nie widziałem), a 25.01 notariusz. Pozwolę sobie przytoczyć słowa wiceministra kultury: "zgniłem, jak to zobaczyłem".

-
jekatjerina pisze:Hej! U nas wciąż cisza z drugim terminem odbioru... pierwszy był 23.11. Mamy jedynie informacje od Pana Filipa, że prace ukończone w zeszłym tygodniu. Ktoś miał już drugi odbiór?
Ja nie miałam drugiego odbioru jeszcze. Informacja od p. Filipa taka sama... Już prawie ale jeszcze nie do końca... Ciekawe kiedy to ruszy.
-
Współczuję tym, którzy dopiero po raz pierwszy będą odbierać mieszkania. Ja nadal czekam na drugi odbiór. Dzwonię, piszę e-mail i cały czas ta sama gadka "niestety nie mam dla Pani nowych informacji. Jak tylko wykonawca zgłosi wykonanie mieszkanie niezwłocznie się z Panią skontaktuje".
W napływie wielkiej złości złożyłam formalne pismo w Budimexie, że żądam wydania kluczy, że nie działają zgodnie z ustawą deweloperską itp. W odpowiedzi otrzymałam tą samą wiadomość j.w. Jak do dziś nie dostanę żadnej informacji o odbiorze to idę do adwokata. Nie mieści mi się w głowie , jak deweloper może nie miec żadnego nadzoru i możliwości, zeby przyspieszyć wykonawcę!
W napływie wielkiej złości złożyłam formalne pismo w Budimexie, że żądam wydania kluczy, że nie działają zgodnie z ustawą deweloperską itp. W odpowiedzi otrzymałam tą samą wiadomość j.w. Jak do dziś nie dostanę żadnej informacji o odbiorze to idę do adwokata. Nie mieści mi się w głowie , jak deweloper może nie miec żadnego nadzoru i możliwości, zeby przyspieszyć wykonawcę!
Ciekawe na co potrzebuja tyle czasu, skoro juz wiekszosc mieszkan jest oddana...zupelnie tego nie rozumiem. Jedni juz planuja przeprowadzkę, a inni jeszcze nie widzieli mieszkania. Jak to jest ze Bdx moze nie dotrzymac warunkow umowy, ale w druga strone juz to tak nei dziala...
Czy ktoś z Was miał już drugi odbiór, ewentualnie ma wyznaczony termin takiego odbioru ?
-
matt pisze:Czy ktoś z Was miał już drugi odbiór, ewentualnie ma wyznaczony termin takiego odbioru ?
U nas dalej cisza...
-
Jestem właśnie po pierwszym odbiorze. Wypunktowałem 21 usterek, mieszkania nie odebrałem. Przykładowo: praktycznie wszystkie wylewki krzywe, źle osadzone drzwi wejściowe, porysowana jedna szyba w drzwiach balkonowych, jedna szyba w balkonie pęknięta. Przedstawiciele BXu nie potrafili powiedzieć skąd wyniknęło opóźnienie i dlaczego mieszkanie nie jest na tip-top, mimo takiego opóźnienia. Moje the best of: mały balkon (a raczej płytki, które są nie do przyjęcia) i na dużym balkonie rdzewiejąca już balustrada.
https://drive.google.com/open?id=1sJdIF ... cndMSVDr_2
To układał prawdziwy fliziarz-maestro:
https://drive.google.com/open?id=1cFVzB ... wrbnwkkvAQ
https://drive.google.com/open?id=1sJdIF ... cndMSVDr_2
To układał prawdziwy fliziarz-maestro:
https://drive.google.com/open?id=1cFVzB ... wrbnwkkvAQ
To jest już jawne w **** granie. Jak można w ogóle przedstawić mieszkanie do odbioru? Szybę przynajmniej mogliby wymienić i balkony uprzatnac zanim pokazali właścicielom. Jeszcze z takim opóźnieniem. Jaja sobie zrobili. Niepoważni.
Dokładnie jaja, oni wiedzieli jaki efekt będzie. Ale dzięki tej próbie odbioru, będą mogli wezwać właściciela do przeniesienia własności, z dopiskiem że wady z protokołu zostaną usunięte. I w taki sposób oni są czyści, fajni i w ogóle zajebiści bo dotrzymali kolejnych obietnic.
A że właściciel lokalu się na przeniesienie własności raczej nie zgodzi - to oni są już niewinni, to nie ich wina, my zrobiliśmy wszystko i właściciela wzywaliśmy do przeniesienia własności.
Jednym słowem BX
A że właściciel lokalu się na przeniesienie własności raczej nie zgodzi - to oni są już niewinni, to nie ich wina, my zrobiliśmy wszystko i właściciela wzywaliśmy do przeniesienia własności.
Jednym słowem BX

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”