Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
pawd_tbg

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Orlińskiego 3

Postautor: pawd_tbg » 27 paź 2017, 15:07

Możesz mieć rację, kłócić się nie będę. Ale droga w naszym wypadku musi być to tam jest parking za blokiem O5. Możliwe że wjedzie się do niego wjazdem z pomiędzy bloku O5 a A1. Tak czy tak, ze zdjęć widać że za naszym blokiem droga będzie. Jak by jej nie było to kiepsko z przeprowadzkami by co niektórzy mieli. Pojazd powyżej 3,5 tony nie może parkować na chodniku. Więc może droga ma związek z lokalami usługowymi. Ale głowy nie dam, bo w O5 takie też będą a wg zdjęć droga skręca.

Teraz przed nami tydzień świąteczny i mam nadzieję że w nim już zaczną do nas dzwonić.

Danielos

Postautor: Danielos » 27 paź 2017, 15:52

pawd_tbg pisze:Możesz mieć rację, kłócić się nie będę. Ale droga w naszym wypadku musi być to tam jest parking za blokiem O5. Możliwe że wjedzie się do niego wjazdem z pomiędzy bloku O5 a A1. Tak czy tak, ze zdjęć widać że za naszym blokiem droga będzie. Jak by jej nie było to kiepsko z przeprowadzkami by co niektórzy mieli. Pojazd powyżej 3,5 tony nie może parkować na chodniku. Więc może droga ma związek z lokalami usługowymi. Ale głowy nie dam, bo w O5 takie też będą a wg zdjęć droga skręca.

Teraz przed nami tydzień świąteczny i mam nadzieję że w nim już zaczną do nas dzwonić.

Zgodnie z przepisami przyjmuje się, że po 28 dniach beton ma 100 % wytrzymałości.

amm

Postautor: amm » 30 paź 2017, 20:51

... czyli już wiemy ze odbiory nie zaczną się 6.11?

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 30 paź 2017, 21:34

Gosia&Piotr pisze:Dzwoniłam do Pani Doroty Oleksy i uzyskałam informacje, ze wykonawca nie przekazał jeszcze dokumentacji dotyczącej wszystkich mieszkań. Pani Oleksy potwierdziła, że dzwonić do nas w sprawie odbiórów będą zapewne na początku listopada. Raczej od 6.11. Powiedziała również, że po 1.11. mogę zadzwonić do Pana Filipa Downar, który będzie odpowiedzialny za nasze odbiory i może będzie w stanie udzielić mi szerszych informacji.

Z telefonem się przez najbliższe tygodnie nie rozstanę, choć nie mam w zwyczaju odbierać telefonów których nie znam, w nadchodzącym czasie odbiorę wszystko jak leci. Teraz już wiemy że odbiory nie zaczną się 6 listopada. Mam tylko nadzieję że Gosia&Piotr posiadają złe informacje i nie będziemy musieli jeszcze tygodnia czekać na telefon.
Powiecie mi zaraz na pewno że wykonawca nie przekazał dokumentacji, ale ja nie rozumiem poco sami robią sobie problem, zwlekając tak na ostatni czas. Nasz budynek jest troszkę odosobniony z odbiorami. Ale kolejne posypią się jeden po drugim O5, A1, O12, A7.

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 03 lis 2017, 11:45

Na dzień dzisiejszy wykonawca nie przekazal pełnej dokumentacji do Budimexu , w związku z powyższym nie ustalono harmonogramu odbiorów. :evil:

amm

Postautor: amm » 03 lis 2017, 11:54

Gosia&Piotr pisze:Na dzień dzisiejszy wykonawca nie przekazal pełnej dokumentacji do Budimexu , w związku z powyższym nie ustalono harmonogramu odbiorów. :evil:

... i nie wyznaczono (podobno) osoby odpowiedzialnej za nasze odbiory

DarekP

Postautor: DarekP » 03 lis 2017, 12:05

A wiadomo do kiedy wykonawca ma przekazać dokumentację? Bo to już się śmieszne robi...

Yassa

Postautor: Yassa » 03 lis 2017, 12:15

Kiedy uplywa termin przekazania kluczy?

amm

Postautor: amm » 03 lis 2017, 14:35

Termin upływa 27 listopada.

- na przykładzie Avii 3: klucze zaczęto oddawać dopiero dwa dni przed 2 końcowym terminem. Większość oczywiście nie odebrała 'o czasie' i... tak naprawdę nic w takiej sytuacji nie da się zrobić. Budimex na pewno doskonale zdaje sobie z tego sprawę i gwiżdże na nasz termin.
- na przykładzie innego - niestety nie pamiętam którego bloku: ludzie pisali że dzwonili do Budimexu, uzyskiwali informacje iż dokumentacja nie jest przekazana itp, a kilka godzin później zapraszano ich na odbiór.

Oczywiście jeśli ktoś będzie wiedział coś nowego, albo w końcu zadzwoni telefon - proszę by dawał znać :)

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 03 lis 2017, 15:57

Za nasze odbiory odpowiedzialny jest Filip Downar. Telefon do niego w naszym panelu klienta.

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”