Dzień dobry, chciałem ostrzec wszystkich przed wscibskim podgladaczem, ktoś lata dronem i zagląda do mieszkań, wisi przez chwilę w powietrzu niedaleko balkonu/okna i nie wiem czy robi zdjęcia czy nagrywa...?
Pozdrawiam.
Podglądacze / dron przed oknami mieszkań na osiedlu - Orlińskiego 3
Re: Podglądacze / dron przed oknami mieszkań na osiedlu - Orlińskiego 3
no popatrz, potatrz. Jakiś chochlik taki. A co nie można?
Jak się chce bawić, niech się bawi. NIc Ci do tego.
Jak się chce bawić, niech się bawi. NIc Ci do tego.
-
Re: PodgladaczePodglądacze / dron przed oknami mieszkań na osiedlu - Orlińskiego 3
Przytocze tu cytat z jednego z wielu artykułów na temat dronów i przestrzeni prywatnej:
"..Od roku 2011 funkcjonują w naszym prawie przepisy wyraźnie zabraniające nękania (stalkingu), które obejmują również istotne naruszanie prywatności.
Przepisy dotyczące stalkingu mogą pozwalać na karanie różnych nowoczesnych form nękania, takich jak uporczywe SMS-y oraz rejestrowanie faktów z życia prywatnego ofiary za pośrednictwem aparatu fotograficznego i kamer - przy użyciu np. dronów"..
Więc jeżeli komuś przeszkadzały by tego typu "zabawy", to myśle że żyjąc w XXI wieku znalazł by sie na to jakiś paragraf.
"..Od roku 2011 funkcjonują w naszym prawie przepisy wyraźnie zabraniające nękania (stalkingu), które obejmują również istotne naruszanie prywatności.
Przepisy dotyczące stalkingu mogą pozwalać na karanie różnych nowoczesnych form nękania, takich jak uporczywe SMS-y oraz rejestrowanie faktów z życia prywatnego ofiary za pośrednictwem aparatu fotograficznego i kamer - przy użyciu np. dronów"..
Więc jeżeli komuś przeszkadzały by tego typu "zabawy", to myśle że żyjąc w XXI wieku znalazł by sie na to jakiś paragraf.

Paragraf. Albo miotła 

-
bruinen pisze:Paragraf. Albo miotła
No racja, ciekawe co by było skuteczniejsze

MikiMiki pisze:Dzień dobry, chciałem ostrzec wszystkich przed wscibskim podgladaczem,
Może podglądacz, a może chce się dowiedzieć, w których mieszkaniach są co cenniejsze rzeczy, w wiadomym celu...
Myślę, że bardziej ktoś sobie kupił zabawkę i po prostu lata 

Rozgrzewka przed piknikiem lotniczym?
Oj, wyleczą młota.
Oj, wyleczą młota.
Sam mam dronika zabawkę za kilkadziesiąt złotych i też się zastanawiałem czy by sobie gdzieś nie polatać ale poczekam na lato i przejdę się na pas
. Jeśli ktoś rzeczywiście lata patrząc ludziom w okna to słabo, ale nie wydaje mi się żeby to miało miejsce 

Darku, wiem co widziałem, czarny dronem z 2 diodami zielonymi i 2 czerwonymi... Prawo zezwala latać na otwartych przestrzeniach a latanie w zabudowania, nad drogami itd. jest zabronione a zagląda nie komuś do mieszkań to bardziej niż słabe!!!!
Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”