Wnętrze nowych mieszkań w inwestycji Orlińskiego 5 Budimex Kraków

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 5 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
pawd_tbg

Re: Wnętrze nowych mieszkań w inwestycji Orlińskiego 5 Budimex Kraków

Postautor: pawd_tbg » 26 lip 2017, 20:05

Ekspresjah pisze:No ale bierzesz w ogóle pod uwagę możliwość odebrania mieszkania, wykończenia go i niepodpisania aktu przeniesienia własności? :)
Swoją drogą, czy pochodzisz z miasta, którego nazwa zaczyna się T, a kończy na g? :) Przepraszam, że pytam, ale połączenie literek w Twoim nicku jest mi jak najbardziej znane :)

Nie tego nie biorę pod uwagę. Nie wiem tylko czy ten zapis "(par. 10, punkt 3 i 4)" nie ma zastosowania również po podpisaniu aktu notarialnego. W sumie nie wyobrażam sobie nikogo kto by dokonał odbioru a potem nie chciał podpisać aktu.
Tak pochodzę z tego miasta na Podkarpaciu które kiedyś siaką płynęło.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 26 lip 2017, 21:01

pawd_tbg pisze:Nie tego nie biorę pod uwagę. Nie wiem tylko czy ten zapis "(par. 10, punkt 3 i 4)" nie ma zastosowania również po podpisaniu aktu notarialnego. W sumie nie wyobrażam sobie nikogo kto by dokonał odbioru a potem nie chciał podpisać aktu.

Prawo zezwala na usuwanie ścianek działowych, bo nie są one częścią konstrukcji. Fajnie mieszkać w Krakowie wśród swoich ;) Ja pochodzę z miasteczka na K., do którego trzeba przepłynąć promem przez Wisłę :)

morth

Postautor: morth » 28 sie 2017, 10:37

Ekspresjah pisze:
pawd_tbg pisze:Nie tego nie biorę pod uwagę. Nie wiem tylko czy ten zapis "(par. 10, punkt 3 i 4)" nie ma zastosowania również po podpisaniu aktu notarialnego. W sumie nie wyobrażam sobie nikogo kto by dokonał odbioru a potem nie chciał podpisać aktu.

Prawo zezwala na usuwanie ścianek działowych, bo nie są one częścią konstrukcji. Fajnie mieszkać w Krakowie wśród swoich ;) Ja pochodzę z miasteczka na K., do którego trzeba przepłynąć promem przez Wisłę :)

"Parasol" ?xD

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 29 sie 2017, 20:55

morth pisze:
Ekspresjah pisze:

"Parasol" ?xD

Kartofel? :P

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 31 sie 2017, 12:47

Widzę że ja się nie dałem sprowokować i wciągnąć w ten temat. Ale Ekspresjah mnie wyręczył / a. A i kolego morth TBG czyli Tarnobrzeg z którego pochodzę to nie "Parasole". A prywatnie mam na to wy...... i nie mam uczulenia na rejestrację RTA i TSA

morth

Postautor: morth » 31 sie 2017, 16:14

Domyśliłem się zę Tarnobrzeg :P
a słyszałem że tak się mówi na ludzi po drugiej stronie Wisły, do których zakładam że zalicza się Ekspresjah xD Jak byłem na wakacjach tak gospodarz określał rodzinkę z Sandomierza, z tego co wiem w okolicy sporo tam sadów z jabłkami tej odmiany założyłem, że stąd takie określenie,ale że jest w jakiś sposób obraźliwe to nie wiedziałem :P

Więc jeśli któregoś z was uraziłem to sorka, wynikło to z niedoinformowania :D

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 31 sie 2017, 21:36

Parasole to ludzie od strony Sandomierza i Koprzywnicy. Określenie wzięło się stąd, że gdy kobiety jeździły na targ do TBG, to od słońca chroniły się parasolkami ;) A TBG to właśnie kartofle. W Krakowie cieszę się, gdy przypadkiem spotykam ludzi z moich stron - zawsze świetnie się z nimi dogaduję, nie ważne z której strony Wisły pochodzą. Kiedy chodziłam do liceum (CG), żartowaliśmy, że i tak wszyscy spotkamy się w hucie, teraz jednak widzę, że wszyscy spotkamy się na Avii :)

ksb

Postautor: ksb » 01 wrz 2017, 11:55

To jeszcze ja pozdrawiam sąsiadów - przyszła mieszkanka O5 ze Stalowej Woli :)

Ryland

Postautor: Ryland » 09 wrz 2017, 0:04

Jak tu się zaczęliśmy pozdrawiać to i scyzoryk wita przyszłych sąsiadów.
Ze swojej strony mogę zagwarantować by cały blok słuchał dobrej muzyki :P

A tak na poważnie i z innej beczki, to mnie osobiście ciekawią rury prowadzone po powierzchni ścian. Myślicie je wkuwać w ścianę czy po prostu karton gips ? :)

ksb

Postautor: ksb » 12 wrz 2017, 8:55

Moja koleżanka, która właśnie kończy wykańczać mieszkanie na Orlińskiego 8 wkuwała rury w ścianę, nawet mnie to trochę zdziwiło. Z tego co pamiętam to ktoś pisał na tym forum, że sąsiad z mieszkania obok próbował wkuwać i się do niego przebił :shock:

Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”