Kablówka / poprowadzenie sygnału TV do innych pomieszczeń - Orlińskiego 5

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 5 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Mariusz84

Kablówka / poprowadzenie sygnału TV do innych pomieszczeń - Orlińskiego 5

Postautor: Mariusz84 » 05 mar 2018, 20:46

Czy ktoś ma nr do "opiekuna " bloku jeśli chodzi sieć kablową upc? Mam gniazdka tylko w salonie ,a potrzebuję jeszcze poprowadzić do sypialni i tu nie obejdzie się bez opinii "eksperta".

Burek

Re: Kablówka / poprowadzenie sygnału TV do innych pomieszczeń - Orlińskiego 5

Postautor: Burek » 05 mar 2018, 21:08

Otwórz skrzynkę na listy masz tego tam na pęczki :D
Ja już nie mam siły tego wyrzucać - neta z Orange podpięli mi 2 dni po odebraniu mieszkania :D

Co do kabli najlepiej ze skrzynki podciągnąć antenowy i sieciowy, jak masz neta po świetle to TV mogą puścić lanem - tak przynajmniej robi Orange - TV nie oglądam więc nie wiem jak to dokładnie działa..
Do salonu idą dwa więc jednym można wrócić do skrzynki i tam się przepiąć.

bruinen

Re: Kablówka / poprowadzenie sygnału TV do innych pomieszczeń - Orlińskiego 5

Postautor: bruinen » 06 mar 2018, 15:43

Pociągnij sobie po prostu kabel koncentryczny i sieciowy - koszt to jakieś grosze, na etapie robienia mieszkania nie ma wielkiej demolki (ja ciągnąłem wylewką) a nie wiadomo kiedy się przyda. U mnie WIFI z salonu do sypialni sięga tak "na styk" w czuję się spokojniejszy z myślą, że w przyszłości w razie problemów będę mój skorzystać ze skrętki.

Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”