Ogólnie o zakupie nowych mieszkań na Orlińskiego 5

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 5 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Biel

Ogólnie o zakupie nowych mieszkań na Orlińskiego 5

Postautor: Biel » 24 wrz 2015, 17:43

Witam

Czy mieliscie problemy z zakupem swego wymarzonego M... w tym bloku? Czy musieliscie ustawiac się w kolejce do kolejnych mieszkan czy jednak wszystko udało się za pierwszym razem? Pytam gdyż słyszałem, że zainteresowanie jest ogromne mieszkaniami i kolejki po kilka osób do jednego mieszkania.
Mnie na szczęscie udało się zarezerwowac bez problemów i powoli zmierzamy do podpisania umowy deweloperskiej.
A może ktoś już taką umowę podpisał? Czy trzeba zwrócić uwagę na coś szczególnie? Za wszelkie info bedę wdzięczny.
Pzdr dla Sąsiadów

Anisikor

Re: Ogólnie o zakupie nowych mieszkań na Orlińskiego 5

Postautor: Anisikor » 24 wrz 2015, 19:33

W pierwszym dniu sprzedaży w okolicach godziny 12 na mieszkania na wysokich pietrach były już 3-4 osoby w kolejce :evil:

Nowy

Re: Ogólnie o zakupie nowych mieszkań na Orlińskiego 5

Postautor: Nowy » 24 wrz 2015, 23:34

Co do podpisywania papierów, to polecam część forum o podpisywaniu umów deweloperskich - jest tam sporo informacji, a większość dotyczy właśnie umów spisywanych z Budimexem. Pewnie znajdzie się coś przydatnego.

A z tymi kolejkami, to równie bywa, jak ja wybierałem swoje, to też było po kilka osób do jednego mieszkania, ale później okazywało się, że większość jednak odpadała. Sporo osób rezerwuje, choć wcale nie ma zamiaru kupić mieszkania, tak przynajmniej wynikało z moich obserwacji. Sam wpisałem się w kolejkę na drugie, bo miało być dla kogoś, kto osobiście nie mógł się stawić, byłem do niego chyba czwarty w kolejce, a po jakimś czasie okazało się, że jest dostępne. No ale w międzyczasie ta osoba się rozmyśliła, więc i tak mieszkanie przypadło jeszcze komuś, kto był za mną :) Trochę tak to działa.

Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”