Propozycje jak zmobilizować mieszkanców do głosowania nad uchwałami - Orlińskiego 5
Propozycje jak zmobilizować mieszkanców do głosowania nad uchwałami - Orlińskiego 5
Witam. Mieszkamy w nasej wspólnocie już ponad rok. Jednak nadal żadna z uchwał nie została przegłosowana. Na zebraniach z zarządcą frekwencja wynosi około 30%. Czy na prawdę tak małą liczba mieszkańców jest zainteresowana tym co się dzieje we wspólnocie ? Czy może coś nam pomóc w zbieraniu głosów potrzebnych do przegłosowania jakiejkolwiek uchwały? Gremax broni się przed opcją głosowania przez e-kartoteke. Może taką opcją była by wygodniejsza dla ludzi którzy ciągle nie spełnili swojego obowiązku i nie zagłosowali. Macie może Państwo jakieś inne pomysły które mogły by pomóc w zbieraniu podpisów ?
Re: Propozycje jak zmobilizować mieszkanców do głosowania nad uchwałami - Orlińskiego 5
TOMI.
głosowanie nad uchwałami wspólnoty nie jest obowiązkiem a PRAWEM członka wspólnoty - to informacja dla jasności spojrzenia na problem.
a co trzeba zrobić żeby zmobilizować ludzi do głosowania?
trzeba przedstawić im KORZYŚCI płynące z takiego czy innego rozwiązania.
i dlatego proponuje byś wprowadził na agendę dwie sprawy:
1. uchwałę wspólnoty w sprawie zobowiązania zarządcy do wprowadzenia możliwości głosowania poprzez e-kartotekę
2. uchwałę w sprawie likwidacji ochrony osobowej we wspólnocie Orlińskiego 3 i 5
pamiętaj że dwa bloki tworzą wspólnotę i trzeba aktywizować ludzi z obu
powodzenia
Bogdan
głosowanie nad uchwałami wspólnoty nie jest obowiązkiem a PRAWEM członka wspólnoty - to informacja dla jasności spojrzenia na problem.
a co trzeba zrobić żeby zmobilizować ludzi do głosowania?
trzeba przedstawić im KORZYŚCI płynące z takiego czy innego rozwiązania.
i dlatego proponuje byś wprowadził na agendę dwie sprawy:
1. uchwałę wspólnoty w sprawie zobowiązania zarządcy do wprowadzenia możliwości głosowania poprzez e-kartotekę
2. uchwałę w sprawie likwidacji ochrony osobowej we wspólnocie Orlińskiego 3 i 5
pamiętaj że dwa bloki tworzą wspólnotę i trzeba aktywizować ludzi z obu
powodzenia
Bogdan
Re: Propozycje jak zmobilizować mieszkanców do głosowania nad uchwałami - Orlińskiego 5
Ja tam nie widziałam ani karty do głosowania w skrzynce na oczy odkąd się wprowadziłam ani żadnego z "wolontariuszy" pod swoimi drzwiami.
Karty widmo..

Karty widmo..

domatorka pisze:Ja tam nie widziałam ani karty do głosowania w skrzynce na oczy odkąd się wprowadziłam ani żadnego z "wolontariuszy" pod swoimi drzwiami.
Karty widmo..![]()
Bo jest Pani "domatorką" i siedzi Pani w domu cały czas. A może Pani w ogóle nie wychodzi z domu i drzwi Pani nie otwiera nikomu bo np. za daleko a to na pewno świadkowie Jehowy lub kominiarz z kalendarzem, bo pizzy albo na allegro nic kurierem nie zamawiałam.

Nikt do królowej przychodzić nie będzie. Może warto wyjść do ludzi, zapytać jak się jedzie z nimi w windzie, gdzie można głosować, w jaki sposób, a nie czekać tylko aż jakiś wolontariusz przyjdzie pod Pani drzwi.
Jeśli Pani zależy to proszę się zainteresować i w pierwszej kolejności zadzwonić do administratora i zapytać się jak można oddać głos. Ale podpowiem Pani: wystarczy podjechać do Gremaxu na os. Złotej Jesieni w godzinach przyjęcia stron i podpisać się pod wszystkimi uchwałami z 2018 roku i z 2019 roku. Zajmie to Pani ok. 1 godzinę i załatwi Pani wszystkie uchwały z dwóch lat. 1 godzina na dwa lata. Szok nie.

pharris zapraszam zatem do windy:) Będziesz mógł sie przy okazji wyżalić do woli jakich masz beznadziejnych sasiadów bo czuje ze to nie wszystko co masz inteligentnego do powiedzenia.
Jeśli ktoś sie zdecyduje biegać ponownie z listą czekam na ujawnienie. Chetnie podejde i podpisze to wkońcu.
Jeśli ktoś sie zdecyduje biegać ponownie z listą czekam na ujawnienie. Chetnie podejde i podpisze to wkońcu.
Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”