Zarząd właścicielski wspólnoty mieszkaniowej Orlińskiego 3 i 5

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 5 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
krzysztofp

Re: Zarząd właścicielski wspólnoty mieszkaniowej Orlińskiego 3 i 5

Postautor: krzysztofp » 03 lut 2020, 17:48

Bogdan pisze:nie ma znaczenia czy to ja czy inne osoby skarżą uchwały wspólnoty

Zadałem proste pytanie. Ale jeżeli mnie pamięć nie myli: viewtopic.php?f=70&t=3639&p=43460#p43460

Bogdan pisze:PRZEDE WSZYSTKIM BEZ ZMIAN W STATUCIE WSPÓLNOTY

Kolejny raz Pan wspomina "zmianę statutu wspólnoty" - czy mógłbym prosić o wyjaśnienie co dokładnie ma Pan na myśli i co by Pan chciał zmienić?

Bogdan pisze:większość być może nie zdaje sobie sprawy z możliwych konsekwencji tego wyboru, a spójrzmy na najprostszy aspekt tej sprawy - odwołanie członka zarządu.

Statut Wspólnoty Mieszkaniowej "ul. Bolesława Orlińskiego 3 i 5" przy ul. Bolesława Orlińskiego 3 i 5, 31-878 Kraków
§2 pkt 9: Zarząd Wspólnoty lub poszczególni jego członkowie mogą być w każdej chwili, na mocy uchwały właścicieli lokali, zawieszeni w czynnościach lub odwołani.

Bogdan pisze:a tak w ogóle to byłoby miło gdyby zarząd ujawnił się przed mieszkańcami wspólnoty , stał bliżej ludzi ( adresy e-mail czy nr telefonu tak by można było prowadzić bezpośredni dialog ).

Stoi bliżej ludzi - tylko trzeba tutaj mieszkać i chodzić na zebrania wspólnoty. Jakby Pan mieszkał, a nie wynajmował, to by Pan posiadał informacje kiedy i gdzie można spotkać się z przedstawicielami zarządu - informacje wiszą w windach i na wejściach do klatek schodowych.

Bogdan pisze:jeżeli dobrze pamiętam to agitacja na rzecz zarządu właścicielskiego oparta była na tym że jak się sami będziemy rządzić to będzie taniej.

To źle Pan pamięta - agitacja była oparta na tym, że jak nie będziemy mieli bata nad Gremaxem, to nigdy nic nie zrobią (jak np. naprawy ze strony Budimexu).

Bogdan pisze:jestem legalistą

Legalistą, który uprawia anarchię parkingową? Z całym szacunkiem, ale po prześledzeniu Pańskiej twórczości na forach - jak na mój gust wykazuje Pan cechy socjopaty i jeżeli obecny zarząd "upadnie" i Pan będzie chciał kandydować - będę przeciwko tejże kandydaturze.

egal1754

Re: Zarząd właścicielski wspólnoty mieszkaniowej Orlińskiego 3 i 5

Postautor: egal1754 » 04 lut 2020, 8:10

Bogdan pisze:jeżeli dobrze pamiętam to agitacja na rzecz zarządu właścicielskiego oparta była na tym że jak się sami będziemy rządzić to będzie taniej.

Nie taniej, tylko lepiej.
Nie oszukujmy się, tanio to już było.

Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”