Bogdan pisze:nie ma znaczenia czy to ja czy inne osoby skarżą uchwały wspólnoty
Zadałem proste pytanie. Ale jeżeli mnie pamięć nie myli: viewtopic.php?f=70&t=3639&p=43460#p43460
Bogdan pisze:PRZEDE WSZYSTKIM BEZ ZMIAN W STATUCIE WSPÓLNOTY
Kolejny raz Pan wspomina "zmianę statutu wspólnoty" - czy mógłbym prosić o wyjaśnienie co dokładnie ma Pan na myśli i co by Pan chciał zmienić?
Bogdan pisze:większość być może nie zdaje sobie sprawy z możliwych konsekwencji tego wyboru, a spójrzmy na najprostszy aspekt tej sprawy - odwołanie członka zarządu.
Statut Wspólnoty Mieszkaniowej "ul. Bolesława Orlińskiego 3 i 5" przy ul. Bolesława Orlińskiego 3 i 5, 31-878 Kraków
§2 pkt 9: Zarząd Wspólnoty lub poszczególni jego członkowie mogą być w każdej chwili, na mocy uchwały właścicieli lokali, zawieszeni w czynnościach lub odwołani.
Bogdan pisze:a tak w ogóle to byłoby miło gdyby zarząd ujawnił się przed mieszkańcami wspólnoty , stał bliżej ludzi ( adresy e-mail czy nr telefonu tak by można było prowadzić bezpośredni dialog ).
Stoi bliżej ludzi - tylko trzeba tutaj mieszkać i chodzić na zebrania wspólnoty. Jakby Pan mieszkał, a nie wynajmował, to by Pan posiadał informacje kiedy i gdzie można spotkać się z przedstawicielami zarządu - informacje wiszą w windach i na wejściach do klatek schodowych.
Bogdan pisze:jeżeli dobrze pamiętam to agitacja na rzecz zarządu właścicielskiego oparta była na tym że jak się sami będziemy rządzić to będzie taniej.
To źle Pan pamięta - agitacja była oparta na tym, że jak nie będziemy mieli bata nad Gremaxem, to nigdy nic nie zrobią (jak np. naprawy ze strony Budimexu).
Bogdan pisze:jestem legalistą
Legalistą, który uprawia anarchię parkingową? Z całym szacunkiem, ale po prześledzeniu Pańskiej twórczości na forach - jak na mój gust wykazuje Pan cechy socjopaty i jeżeli obecny zarząd "upadnie" i Pan będzie chciał kandydować - będę przeciwko tejże kandydaturze.