Niska temperatura grzejników w nowym mieszkaniu - Orlińskiego 5
Re: Niska temperatura grzejników w nowym mieszkaniu - Orlińskiego 5
Pisał już ktoś może do zarządcy o tym problemie ? U mnie jest podobnie Grzejniki ustawione na 5 a są tylko lekko ciepłe
u nas też ledwo ciepłe.
Podobno nie jest puszczona pełna moc na budynek. Zgłaszałem problem, ale do tej pory bez reakcji.
Im więcej osób będzie sygnalizować zarządcy tym może szybciej zajmą się problemem
Podobno nie jest puszczona pełna moc na budynek. Zgłaszałem problem, ale do tej pory bez reakcji.
Im więcej osób będzie sygnalizować zarządcy tym może szybciej zajmą się problemem
A to nie jest jakiś problem z tym, że mieszkania są ciągle wykańczane, ludzie zdejmują grzejniki, np. w łazienkach i przez to spada ciśnienie w całej instalacji i przez to problem z ogrzewaniem bloku?
Wtedy myślę że temperatura grzejników byłaby różna , ciepłe /zimniejsze , mam termometr na grzejniku i pokazuje 30 stopni .
Raczej to nie problem ciśnienia ponieważ już podczas odbiorów temperatura grzejników była praktycznie taka sama jak jest teraz. Zostaje jedynie pisać do zarządcy o zwiększenie mocy grzewczej
skyman pisze:A to nie jest jakiś problem z tym, że mieszkania są ciągle wykańczane, ludzie zdejmują grzejniki, np. w łazienkach i przez to spada ciśnienie w całej instalacji i przez to problem z ogrzewaniem bloku?
Jak ktoś zdejmie grzejnik i zamknie obieg to raczej ciśnienie wzrośnie w instalacji a nie spadnie - woda ma krótszą drogę do przebycia a więc mniejsze straty ciśnienia na instalacji.
Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”