Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Orlińskiego 5

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 5 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
adamR

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Orlińskiego 5

Postautor: adamR » 03 gru 2017, 18:08

Byłem wczoraj w okolicy naszego bloku i rzeczywiście wygląda na to, że w kilku mieszkaniach trwają jakieś poprawki. Okna są zabezpieczone folią częściowo zachlapane czymś co wygląda na farbę. Wydaje mi się że wcześniej tego nie było.

Tomi

Postautor: Tomi » 03 gru 2017, 21:04

A czy można liczyć na jakąś rekompensatę ze strony Budimex za nie wywiazanie się z umowy w której widnieje zapis ze mieszkanie powinniśmy zobaczyć do 22 grudnia ?

1krzys

Postautor: 1krzys » 04 gru 2017, 1:10

Ja osobiście jeśli nie dostanę kluczy do 22.12 to zatrudniam cały zastęp prawników aby wyciągnąć z Budimexu każda złotówkę za tą fuszerkę ...
0 litości , tak samo jak Budimex nie miał dla mnie :D

mieszkaniecO1

Postautor: mieszkaniecO1 » 04 gru 2017, 12:16

1krzys pisze:Ja osobiście jeśli nie dostanę kluczy do 22.12 to zatrudniam cały zastęp prawników aby wyciągnąć z Budimexu każda złotówkę za tą fuszerkę ...
0 litości , tak samo jak Budimex nie miał dla mnie :D

I wszyscy razem mozecie pomachac paluszkiem...
Umowa deweloperska jak tak zawarta ze jedyna data wiażaca się z jakimkolwiek konsewencjami dla dewelopera to data przeniesienia własnosci u notariusza.
Z czym wiąże sie min tyg powiadomienie + min tygodniowe powiadomienie przed pokazaniem mieszkania daje 2 tyg przed data przeniesienia własnosci - Wtedy mozesz wraz z zasetpem prawników cokolwiek działać...

Temat wałkowany tyle razy na forum kazdej budowy ze wiecej rozpisywał sie nie bede

pozdr.

lucas

Postautor: lucas » 04 gru 2017, 15:34

Dziś ponownie dzwoniłem do miłej pani odpowiedzialnej za odbiór mieszkań, sytuacja podobna jak w tej sprzed tygodnia. Mieszkania nie zostały odebrane, pani nie wie kiedy to nastąpi, w niektórych mieszkaniach trwają prace poprawkowe, których termin zakończenia również nie jest znany.
Życzę wszystkim cierpliwości. :))

Yassa

Postautor: Yassa » 05 gru 2017, 14:26

Odnosze wrazenie, ze w naszym przypadku Budimex przestal sie juz starac, aby zdazyc przed data wpisana w umowach. Osoba - opiekun odbiorow mila, ale wyraznie zirytowana jakimikolwiek pytaniami o stan inwestycji.

Na chwile obecna zostal nieco ponad tydzien na odbior wszystkich mieszkan w terminie. To zart.

Tommy

Postautor: Tommy » 05 gru 2017, 16:23

Mogliby chociaż jakiegoś maila wysłać do ludzi z informacją co i jak, kiedy najwcześniej można spodziewać się odbioru a kiedy na pewno nie. Wtedy nie mieliby "irytujących" telefonów z pytaniami, albo było by ich mniej.

Bogdan

Postautor: Bogdan » 05 gru 2017, 18:18

jeżeli ktoś się spieszy to gdy pojawią się informacje nt. odbiorów ponawiam moją propozycję , mnie się nie spieszy.
mieszkanie w kl. A na 6 piętrze , zainteresowanych proszę o info na prv.
pozdrawiam
Bogdan

Tommy

Postautor: Tommy » 05 gru 2017, 18:36

Kultura osobista nakazuje, że jak ktoś się z czymś czy gdzieś spóźnia, to wypada zadzwonić, uprzedzić czy wyjaśnić a tutaj jak na razie tego nie ma.

junajtettroolzz

Postautor: junajtettroolzz » 05 gru 2017, 22:37

bardzo nam przykro ale niestety jeszcze długo nie zadzwonią...
dłużej niż myślicie niestety, terminy jak ktoś wyżej opisał 2 tyg przed aktem są wiążące

chcecie namiary na dwoóh panów ze strony budimexu i budimexu nieruchomosci odpowiedzialnych za ten stan rzeczy?

Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”