Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Orlińskiego 5
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Orlińskiego 5
Byłem wczoraj w okolicy naszego bloku i rzeczywiście wygląda na to, że w kilku mieszkaniach trwają jakieś poprawki. Okna są zabezpieczone folią częściowo zachlapane czymś co wygląda na farbę. Wydaje mi się że wcześniej tego nie było.
A czy można liczyć na jakąś rekompensatę ze strony Budimex za nie wywiazanie się z umowy w której widnieje zapis ze mieszkanie powinniśmy zobaczyć do 22 grudnia ?
Ja osobiście jeśli nie dostanę kluczy do 22.12 to zatrudniam cały zastęp prawników aby wyciągnąć z Budimexu każda złotówkę za tą fuszerkę ...
0 litości , tak samo jak Budimex nie miał dla mnie

-
1krzys pisze:Ja osobiście jeśli nie dostanę kluczy do 22.12 to zatrudniam cały zastęp prawników aby wyciągnąć z Budimexu każda złotówkę za tą fuszerkę ...
I wszyscy razem mozecie pomachac paluszkiem...
Umowa deweloperska jak tak zawarta ze jedyna data wiażaca się z jakimkolwiek konsewencjami dla dewelopera to data przeniesienia własnosci u notariusza.
Z czym wiąże sie min tyg powiadomienie + min tygodniowe powiadomienie przed pokazaniem mieszkania daje 2 tyg przed data przeniesienia własnosci - Wtedy mozesz wraz z zasetpem prawników cokolwiek działać...
Temat wałkowany tyle razy na forum kazdej budowy ze wiecej rozpisywał sie nie bede
pozdr.
Dziś ponownie dzwoniłem do miłej pani odpowiedzialnej za odbiór mieszkań, sytuacja podobna jak w tej sprzed tygodnia. Mieszkania nie zostały odebrane, pani nie wie kiedy to nastąpi, w niektórych mieszkaniach trwają prace poprawkowe, których termin zakończenia również nie jest znany.
Życzę wszystkim cierpliwości.
)
Życzę wszystkim cierpliwości.

Odnosze wrazenie, ze w naszym przypadku Budimex przestal sie juz starac, aby zdazyc przed data wpisana w umowach. Osoba - opiekun odbiorow mila, ale wyraznie zirytowana jakimikolwiek pytaniami o stan inwestycji.
Na chwile obecna zostal nieco ponad tydzien na odbior wszystkich mieszkan w terminie. To zart.
Na chwile obecna zostal nieco ponad tydzien na odbior wszystkich mieszkan w terminie. To zart.
Mogliby chociaż jakiegoś maila wysłać do ludzi z informacją co i jak, kiedy najwcześniej można spodziewać się odbioru a kiedy na pewno nie. Wtedy nie mieliby "irytujących" telefonów z pytaniami, albo było by ich mniej.
jeżeli ktoś się spieszy to gdy pojawią się informacje nt. odbiorów ponawiam moją propozycję , mnie się nie spieszy.
mieszkanie w kl. A na 6 piętrze , zainteresowanych proszę o info na prv.
pozdrawiam
Bogdan
mieszkanie w kl. A na 6 piętrze , zainteresowanych proszę o info na prv.
pozdrawiam
Bogdan
Kultura osobista nakazuje, że jak ktoś się z czymś czy gdzieś spóźnia, to wypada zadzwonić, uprzedzić czy wyjaśnić a tutaj jak na razie tego nie ma.
-
bardzo nam przykro ale niestety jeszcze długo nie zadzwonią...
dłużej niż myślicie niestety, terminy jak ktoś wyżej opisał 2 tyg przed aktem są wiążące
chcecie namiary na dwoóh panów ze strony budimexu i budimexu nieruchomosci odpowiedzialnych za ten stan rzeczy?
dłużej niż myślicie niestety, terminy jak ktoś wyżej opisał 2 tyg przed aktem są wiążące
chcecie namiary na dwoóh panów ze strony budimexu i budimexu nieruchomosci odpowiedzialnych za ten stan rzeczy?
Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”