Ksiega wieczysta / wyodrębnienie ksiąg wieczystych mieszkań - Orlińskiego 5
Ksiega wieczysta / wyodrębnienie ksiąg wieczystych mieszkań - Orlińskiego 5
Czy ktoś wie na kiedy szacowane jest wyodrębnienie ksiąg wieczystych dla nieruchomości Orlińskiego 5 ?
Re: Ksiega wieczysta / wyodrębnienie ksiąg wieczystych mieszkań - Orlińskiego 5
Kilka dni temu skończyli wpisywać akty notarialne z grudnia i początku stycznia Orlińskiego 3, wiec jeszcze sporo czasu upłynie zanim zabiorą się za O 5.
coś sie ruszyło ? macie jakieś info ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Niestety dopiero jest wpisana niecała połowa lokali z O3.
Witam. Czy dostał już ktoś informacje o wpisaniu do księgi wieczystej ? My byliśmy u notariusza na początku lutego i nadal cisza
Niestety dopiero trochę ponad połowę mieszkań O3 jest wpisanych (akty z 17 stycznia i wcześniejsze). Zanim się zabiorą za 05 to chyba dużo czasu upłynie. To skandal, co się dzieje w tym sądzie. A poprzednia prezeska wyleciała podobno ze stanowiska właśnie za opóźnienia w księgach wieczystych!
Ja słyszałem że ponoć cały Kraków obsługują tylko dwie osoby. Bankom to na rękę bo dostają więcej kasy z kredytów. Kolega w Niepołomicach na wpis czekał 2 tygodnie.
Dobry prawnik pewnie by sobie wywalczył odszkodowanie za opieszałość, przynajmniej w kwocie tych nadpłaconych odsetek. Ale jak się ktoś na tym nie zna, to chyba szkoda czasu i nerwów.
Witam
Może to pytanie będzie śmieszne, ale liczę na Waszą odpowiedź... do czego jest Wam w tym momencie potrzebna księga wieczysta? Podatek jest naliczany z aktu na podstawie udziałów, a akt notarialny mamy... mam się o coś obawiać?
Może to pytanie będzie śmieszne, ale liczę na Waszą odpowiedź... do czego jest Wam w tym momencie potrzebna księga wieczysta? Podatek jest naliczany z aktu na podstawie udziałów, a akt notarialny mamy... mam się o coś obawiać?
Chodzi o to że jeśli nie masz wpisu do księgi wieczystej to płacisz większy kredyt.
Wróć do „Orlińskiego 5 (etap VII) – forum mieszkańców budynku”