Witam,
Czy ktoś z przyszłych mieszkańców klatki A zastanawiał się nad tym czemu nie będziemy mieć ogrodzonego wejścia do klatki? Pracę budowlane zostały zakończone, klatka B i C ma ogrodzenie, a klatka A nie. Osobiście uważam że jest to nie logiczne ponieważ jest to skrajna klatka która nie będzie ogrodzona w żaden sposób. Klatki B i C są na terenie ogrodzonym a mimo tego mają dodatkowe furtki.
Wejście do klatki A i brak ogrodzenia przy niej - Avia 1 Kraków
Re: Wejście do klatki A i brak ogrodzenia przy niej - Avia 1 Kraków
Z planu osiedla (um. dew.) wynika, że wejścia do klatek maja być za płotem. Może postawią go razem ze znakami.
Ale w którym miejscu tam miałby być plot?
Wydaje mi się że gdyby tam miało być ogrodzenie to już by stało, klatka B i C już jest ogrodzona. Niby tam na dole maja być lokale użytkowe, ale moim zdaniem w niczym by to ogrodzenie nie przeszkadzało. Brama wjazdowa też jest w dziwnym miejscu, cała klatka A pozostaje poza ogrodzeniem. Dziwnie to wygląda to raz, a dwa placilismy za mieszkanie na zamkniętym osiedlu, a nasze mieszkania znajdują się poza nim. 

Zajrzałem do umowy jeszcze raz i chyba płot kończy się na pn-zach rogu budynku (mówię 'chyba' bo mam ksero do duszy). Niby jakaś przerywana kreska przy klatce jest ale nie moge rozszyfrować co to.

Też sprawdzałam na tym planie, wg legendy furtki oznaczone są 1, a przy klatce A brak "1", także też nic z tego nie rozumiem 

Wg planu osiedla w blokach Avia 1,3 i 5 od strony zachodniej, klatki które są ulokowane przy lokalach usługowych nie są ogrodzone, znajdują się również przed bramą wjazdową na osiedle - takie były plany i nic się w tym temacie nie zmieniło. Do lokali usługowych musi być swobodny dostęp, a kupujący chyba powinni mieć tego świadomość.
mik pisze:Zajrzałem do umowy jeszcze raz i chyba płot kończy się na pn-zach rogu budynku (mówię 'chyba' bo mam ksero do duszy). Niby jakaś przerywana kreska przy klatce jest ale nie moge rozszyfrować co to.
To jest zapewne obrys balkonów/loggi.
Nie mówie, że mi to przeszkadza. Mniej razy do domofonu będę latał a osiedle chronione/zamknięte to i tak złudzenie.
Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”