Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera - Avia 1 Kraków
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera - Avia 1 Kraków
za BDX "Odbiory powinny się rozpocząć jakoś w grudniu."
-
Mam nadzieję że to
krakow.naszemiasto.pl/artykul/krakow-akcja-strazakow-w-czyzynach-zmarl-operator-dzwigu,4315076,art,t,id,tm.html
Nie opóźni wszystkiego.
krakow.naszemiasto.pl/artykul/krakow-akcja-strazakow-w-czyzynach-zmarl-operator-dzwigu,4315076,art,t,id,tm.html
Nie opóźni wszystkiego.
-
ponoć jakoś w tym tygodniu ruszają odbiory części wspólnych przez zarządcę
Takiego maila dostałem od developera.
''Szanowny Panie,
W tym momencie nie jestem jeszcze w stanie udzielić informacji kiedy dokładnie rozpoczną się odbiory w budynku Avia 1 oraz jaka będzie kolejność przekazywania mieszkań.
Spotkania odbiorowe zostaną przeprowadzone po odbiorze przez nas budynku od Wykonawcy. Budynek, mieszkania i części wspólne muszą zostać odebrane przez nas od Generalnego Wykonawcy, ponadto Wykonawca musi przekazać nam dokumentację powykonawczą, klucze do mieszkań i inne dokumenty. Nadal w budynku trwają przeglądy inspektorskie.
Harmonogram odbiorów jest ustalany z uwzględnieniem przygotowania mieszkań w danej klatce schodowej, zgodnie z kolejnością zgłaszanych przez Wykonawcę mieszkań. Tym samym trudno w tej chwili przewidzieć kolejność odbiorów (kolejność klatek).
Jednocześnie informujemy, że w tym momencie nie jesteśmy w stanie udzielić informacji kiedy dokładnie rozpoczną się odbiory w budynku Avia 1 oraz jaka będzie kolejność przekazywania mieszkań. Wstępnie odbiory dla tego budynku należy przewidywać na miesiąc styczeń 2018r.
Z poważaniem,
Barbara Ozorowska
Specjalista ds. technicznych
Biuro regionalne w Krakowie
tel. (+48) 697 970 040
(+48) 12 429 27 68
barbara.ozorowska@budimex.pl''
''Szanowny Panie,
W tym momencie nie jestem jeszcze w stanie udzielić informacji kiedy dokładnie rozpoczną się odbiory w budynku Avia 1 oraz jaka będzie kolejność przekazywania mieszkań.
Spotkania odbiorowe zostaną przeprowadzone po odbiorze przez nas budynku od Wykonawcy. Budynek, mieszkania i części wspólne muszą zostać odebrane przez nas od Generalnego Wykonawcy, ponadto Wykonawca musi przekazać nam dokumentację powykonawczą, klucze do mieszkań i inne dokumenty. Nadal w budynku trwają przeglądy inspektorskie.
Harmonogram odbiorów jest ustalany z uwzględnieniem przygotowania mieszkań w danej klatce schodowej, zgodnie z kolejnością zgłaszanych przez Wykonawcę mieszkań. Tym samym trudno w tej chwili przewidzieć kolejność odbiorów (kolejność klatek).
Jednocześnie informujemy, że w tym momencie nie jesteśmy w stanie udzielić informacji kiedy dokładnie rozpoczną się odbiory w budynku Avia 1 oraz jaka będzie kolejność przekazywania mieszkań. Wstępnie odbiory dla tego budynku należy przewidywać na miesiąc styczeń 2018r.
Z poważaniem,
Barbara Ozorowska
Specjalista ds. technicznych
Biuro regionalne w Krakowie
tel. (+48) 697 970 040
(+48) 12 429 27 68
barbara.ozorowska@budimex.pl''
-
Wiadomość automatyczną-dostałem identyczną w tamtym tygodniu 

Ciekawe jak dlugo bedziemy czekac na informacje
-
muszą się wyrobić z próbą przekazania mieszkania z tym co masz/macie w akcie notarialnym zapisane...w przeciwnym razie mamy pełne prawo o odszkodowanie/kary...jak zwał tak zwał za nie wywiązanie się z umowy...
my mamy zapis że nie później jak do 19 stycznia 2018 roku
choć jak byłem kiedyś w biurze to dostałem info, że zaczną na początku roku
GrzegorzDragon pisze:muszą się wyrobić z próbą przekazania mieszkania z tym co masz/macie w akcie notarialnym zapisane...w przeciwnym razie mamy pełne prawo o odszkodowanie/kary...jak zwał tak zwał za nie wywiązanie się z umowy...
Niestety jedynym wiążącym terminem jest przeniesienie własności - nie przekazanie kluczy, a wygląda to tak że muszą Ci zaproponować termin i robią to zwykle parę dni po odbiorze mieszkania, życie

No to jestem mocno pozytywnie zaskoczony. Dostałem telefon, odbiór już 10 stycznia, klatka B
Spokojnie więc, myślę że w wszyscy będziemy mieli okazję już niebawem ujrzeć własne M. Powodzenia Sąsiedzi!

-
my mamy próbę odbioru na 16 stycznia...klatka C
Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”