Antena zbiorcza / satelita i problemy z odbiorem sygnału w mieszkaniu - Avia 1
-
Antena zbiorcza / satelita i problemy z odbiorem sygnału w mieszkaniu - Avia 1
Witam, właśnie się wprowadziliśmy do mieszkania, została podpisana umowa z Cyfrowym Polsatem i po podłączeniu anten do dekodera siła i jakość wynosi 0%. W drugim pokoju jest nc+ i również brak sygnału lub jakieś losowe 4-5% siły. Czy Państwo normalnie odbieracie sygnał z satelity?
Re: Antena zbiorcza / satelita i problemy z odbiorem sygnału w mieszkaniu - Avia 1
Witaj. Co prawda nie odpowiem na to pytanie, ale jestem ciekaw co z tej sytuacji wyniknie. Obecnie mam umowę z Cyfrowym Polsatem i liczę na to, że dzięki antenie zbiorczej będę mógł dalej korzystać. Trzymam kciuki i śledzę temat.. (do końca marca mam trochę czasu jeszcze)
Re: Antena zbiorcza / satelita i problemy z odbiorem sygnału w mieszkaniu - Avia 1
Jeśli taka sytuacja rzeczywiście ma miejsce to trzeba zgłosić to administratorowi a on po sprawdzeniu czy instalacja ma ciągłość i nie została w danym lokalu gdzieś przewiercona podczas aranżacji wnętrz, powinien albo zgłosić usterkę do GW albo zlecić zewnętrznej firmie regulację anteny - bo mogła się np przestawić od wiatru.
Witam , jeśli chodzi o tv satelitarną NC+ działa idealnie (mieszkam w AVIA 1), sygnał coś około 80%, zaś jeśli chodzi o tv naziemną to tu mam sporo uwag w jednym pokoju (salon) odbieram MUX 1, MUX 2, MUX 3 bez problemu za to MUX 8 w ogóle nie odbieram, zaś w drugim pokoju mam tylko dostęp do MUX 3.
Od wczoraj bodajże mam problem z odbiorem sygnału telewizji naziemnej z anteny zbiorczej. To tylko u mnie, czy ktoś jeszcze ma z tym problem? Wcześniej działało bez zarzutu.
-
Ja również od prawie tygodnia nie mam sygnału z satelity, od nocy w której wyłączono prąd. Telewizja naziemna Netia o dziwo działa.
Klatka C trzy tygodnie temu po podpięciu telewizora muxy odbierały, a w tym tygodniu brak sygnału. (:
Może trochę głupie pytanie, ale myślicie, że do tv naziemnej powinien być bezpłatny dostęp z anteny zbiorczej???
Obecnie nie użytkuje jeszcze mieszkania i nie inwestowałem w dostawce tv i neta, a sporadycznie można rzucić okiem w szkalny ekran czy posłuchać muzy
Może trochę głupie pytanie, ale myślicie, że do tv naziemnej powinien być bezpłatny dostęp z anteny zbiorczej???
Obecnie nie użytkuje jeszcze mieszkania i nie inwestowałem w dostawce tv i neta, a sporadycznie można rzucić okiem w szkalny ekran czy posłuchać muzy

bartoszes pisze:Może trochę głupie pytanie, ale myślicie, że do tv naziemnej powinien być bezpłatny dostęp z anteny zbiorczej???
Tak właśnie jest, wpinasz kabel, wybierasz w telewizorze funkcję wyszukiwania kanałów i powinno działać. Jeśli tak nie jest, to znaczy, że coś z instalacją lub telewizorem nie jest w porządku. Może to np. kwestia wpięcia kabli w skrzynce teletechnicznej w przedpokoju

Wszystko wróciło do normy i działa bez zarzutu 

Właśnie znowu poszedł MUX3. Wcześniej działał bez zarzutu na kanale 47 (doświetlenie dla świętokrzyskiego). Na ch50 z Chorągwicy czy Krzemionek już dawno nic nie ma. Nie wiem czy to wina wiatru, że znowu antenę przestawiło.
Generalnie teraz wygląda to tak:
ch47 - 680MHz - siłą 74%, jakość 1% (poza Krakowem)
ch50 - 706MHz - siła 93% (skacze do 0), jakość 1%
ch34 - 578MHz - 54% (spada do 0), jakość 1%
Nie wiem czy to wiatr czy ktoś zadzwonił, że nie ma TV ale u mnie są potrójne programy na 3 ww. kanałach. Jedne nie chodzą a inne widać. Proszę przed dzwonieniem do konserwatora sprawdzić czy nie macie tego czego szukacie pod innym guzikiem na pilocie.
Generalnie teraz wygląda to tak:
ch47 - 680MHz - siłą 74%, jakość 1% (poza Krakowem)
ch50 - 706MHz - siła 93% (skacze do 0), jakość 1%
ch34 - 578MHz - 54% (spada do 0), jakość 1%
Nie wiem czy to wiatr czy ktoś zadzwonił, że nie ma TV ale u mnie są potrójne programy na 3 ww. kanałach. Jedne nie chodzą a inne widać. Proszę przed dzwonieniem do konserwatora sprawdzić czy nie macie tego czego szukacie pod innym guzikiem na pilocie.
Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”