Rzuty instalacji w nowym mieszkaniu od dewelopera i plany budowlane - Avia 1
Re: Rzuty instalacji w nowym mieszkaniu od dewelopera i plany budowlane - Avia 1
Żałośni są...nie wytrzymałam i zadzwoniłam tam wczoraj. Usłyszałam, ze osoba, ktora odczytała mojego maila jest na urlopie do dzisiaj i ze na pewno dostane wkrótce odpowiedz. Pozniej uslyszalam, ze nie dostane tych dokumentow tak z dnia na dzien, ze to trwa...wiec calkowicie zaprzeczyli temu, co napisał kolega powyzej. Bede wydzwaniała do upadłego, bo rzeczywiscie po zakupie nagle stajemy sie klientem nizszej kategorii...
Re: Rzuty instalacji w nowym mieszkaniu od dewelopera i plany budowlane - Avia 1
Może napisz też niezależnie do osoby, z która załatwiałaś temat umowy - może w ten sposób uda się przyspieszyć 

to chyba zależy na kogo się trafi. Ja nie miałem żadnego problemu z uzyskaniem jakichkolwiek odpowiedzi, czy to plany czy coś innego. Nie mam co narzekać na komunikacje z bx.
Ja podobnie - o co bym nie poprosił, to zawsze było tego samego lub następnego dnia do odbioru 

Hej, otoz dostalam plik pdf, ktory wyglada mniej więcej jak w zalaczeniu. Zadnej info o tym, ze dokumentacja na mnie czeka...czy Wy dostawaliscie kazda instalacje na innej karcie czy jak to wygladalo?

Rzut

Rzut
-
to są tylko punkty elektryczne.
Potrzebujesz jeszcze wymiarów, c.o. oraz wody.
Potrzebujesz jeszcze wymiarów, c.o. oraz wody.
Zaczynam podejrzewać, że moje rzuty dopiero powstają...skoro na prosbe przygotowania dokumentacji papierowej z rozplanowanym ukladem instalacji wodnej, c.o. i elektryki po 2 tygodniach dostalam tylko pdf z elektryka i zero informacji w kwestii reszty rzutów. Udalo Wam sie dostac te same dokumenty rowniez w wersji pdf i dwg?
ja dostałem wszystkie rzuty w wersji papierowej (ksero). Na bank nie są dopiero przygotowywane bo to muszą mieć zanim powstanie blok.
Ewik87 pisze:Udalo Wam sie dostac te same dokumenty rowniez w wersji pdf i dwg?
Na dwg to raczej nie licz. Nie znam projektanta który podzieli się plikami dwg jak tego nie ma w umowie.
Na Państwa miejscu nie bralabym pod uwagę planów które udostępnia Budimex, ja również poprosiłam o plany instalacji itd, zaprojektowalam łazienkę a podczas odbioru okazało się że instalacje są wykonane zupełnie inaczej... Po rozmowie z osobą która towarzyszyła nam przy odbiorze ze strony dewelopera, kierownika budowy oraz Pani z biura okazało się że zostały wydane nam stare plany które uległy zmianie (możliwe że były to plany mieszkania wyglądającego identycznie ale np. z innego budynku). Zostaliśmy poinformowani ze nie ma szansy na zmianę instalacji przez dewelopera w ramach zgłoszenia niezgodności instalacji z planem gdyż wykonawca wykonał instalację zgodnie z planami które otrzymał od dewelopera a to że ktoś w biurze się pomylił to już nasz problem. Najlepiej poczekać do odbioru i na plany powykonawcze.
Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”