Przeprowadzka do nowego mieszkania / zakończenie prac remontowych - Avia 1

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Edyta.

Re: Przeprowadzka do nowego mieszkania / zakończenie prac remontowych - Avia 1

Postautor: Edyta. » 20 lut 2018, 14:57

Odnośnie ciepłej wody to w Avia 3 jest to samo. A problem leży po stronie budimexu bo zamontowal jakieś slabe pompy... ja czekam 40 s na ciepłą masakra

rupafin

Postautor: rupafin » 20 lut 2018, 19:31

Edyta. pisze:Odnośnie ciepłej wody to w Avia 3 jest to samo. A problem leży po stronie budimexu bo zamontowal jakieś slabe pompy... ja czekam 40 s na ciepłą masakra

Zgłaszałaś to jako usterkę? Jak długo już mieszkasz na A3? Ja jestem w trakcie wykańczania mieszkania, po zamontowaniu baterii puściłam ciepłą wodę i po 5 minutach była lewo letnia, więc myślę że to jakiś grubszy problem.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 20 lut 2018, 20:38

Mieszkamy 3 miesiące. Przychodzili z administracji i nic nie robili tylko powiedzieli ze to wina budimexu ze z nimi trzeba się sądzić. Ale jeszcze tam nie dzwoniłam

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 22 lut 2018, 11:14

" jakieś slabe pompy..." - filtrowetylacja też działa, jak działa. A wygląda, jakby na 3 wojnę miała wystarczyć.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 22 lut 2018, 11:19

tylko czy możemy coś z tym zrobić? chcieć od budimexu? czy już z własnych funduszy wspólnoty?

M4334

Postautor: M4334 » 22 lut 2018, 11:29

Na początek dobrze było by usunąć usterkę jeśli faktycznie występuje na całym pionie CWU a później ewentualnie dumać czy jest jakaś nieprawidłowość. Avia 1 była budowana później niż inne budynki i na pewno technologia i podzespoły były zmieniane - nawet przez sam wzgląd na to, że często urządzenia które były produkowane 4-5 lat temu dziś są już zastąpione nowymi modelami

rupafin

Postautor: rupafin » 22 lut 2018, 11:39

M4334 pisze:Na początek dobrze było by usunąć usterkę jeśli faktycznie występuje na całym pionie CWU a później ewentualnie dumać czy jest jakaś nieprawidłowość. Avia 1 była budowana później niż inne budynki i na pewno technologia i podzespoły były zmieniane - nawet przez sam wzgląd na to, że często urządzenia które były produkowane 4-5 lat temu dziś są już zastąpione nowymi modelami

czy podzespoły były zmieniane - nie wiadomo. Dla mnie nie ma to znaczenia byle wszystko działało jak należy. I na pewno nie dam się zbyć mówieniem, że jeśli coś w bloku nie działa z winy Budimexu to trzeba się z nimi sądzić :D To zarządca odpowiada za to aby w lokalu była ciepła woda, odpowiednia temperatura grzania itp. Jeśli po zdiagnozowaniu usterki stwierdzi, że to zaniedbanie ze strony generalnego wykonawcy, obowiązkiem administracji jest zgłoszenie tego z tytułu gwarancji i jak najszybsze doprowadzenie do usunięcia problemu.

Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”