Bartek pisze:Rozmawiałem z Panią Teresą. Zgłosiłem problem z ciągle zastawionym chodnikiem i Pani Teresa powiedziała mi, że już rozmawiali w tej sprawie z właścicielem kawiarni MINK bo myśleli, że to chodzi o Jego samochód, ale teraz już wiedzą, że problem tworzą sami mieszkańcy. Póki co ochroniarz został poproszony o zostawianie kartek za wycieraczkami mieszkańcom, którzy parkują swoje samochody na chodniku. Jeśli takie działania nie przyniosą oczekiwanych rezultatów to prawdopodobnie pojawią się jakieś betonowe donice, które zablokują wjazd na chodnik. Co do sprzątania to dostałem informację, że ekipa sprzątająca powinna również "ogarniać" powierzchnię garażu. Dodatkowo 2 razy w roku odbywać się będzie sprzątanie mechaniczne. Prawdopodobnie po weekendzie majowym pojawi się informacja o takim sprzątaniu aby "opróżnić" halę z samochodów na pół dnia.
To plan jest naprawdę dobry. Oby realizacja poszła szybko bo dziś rano kartek za wycieraczkami nie widziałem. Jeśli zrobią tak jak napisałeś to przyznam, że własnie takiej inicjatywy oczekuję od Zarządcy. Donice pomogą pozbyć się paskudzących chodnik samochodów a na dodatek dodadzą trochę uroku.