Jaka firma będzie zarządzała nowym blokiem - Avia 1 Kraków
Re: Jaka firma będzie zarządzała nowym blokiem - Avia 1 Kraków
Na maila od AS-ów jeszcze odp nie ma. Może nie zwykli odpisywać na miale...
-
mik pisze:Na maila od AS-ów jeszcze odp nie ma. Może nie zwykli odpisywać na miale...
spokojnie:) wczoraj dopiero były podpisywane pierwsze uchwały, w tym tygodniu zarządca dla naszej wspólnoty będzie zakładać NIP oraz inwidualne konta...
rozliczenia ogrzewania będą raz do roku a wody dwa razy do roku
Dostałem odp, że szyby wind nie były sprawdzane przy odbiorze. Sprawdzał to Bdx z Kone i wykonawcą na przekazaniu. No i w ogóle dobrze, że im powiedziałem, że były sytuacje w A2 i A4 bo nie mieli świadomości.
Co do gwarancji to powiedziano mi, że i tak jest budimeksowa i za wszelkie zalania odpowiada budimex. Nawet jeśli Kone uchyli gwarancję to uchyla ją Budimeźowi ale BDX nam nie może bo zalanie z ich winy - źle wykonana izolacja.
Mimo wszystko uważam, że i tak możnaby zajrzeć do tych szybów dla świętego spokoju, oczywiście w obecności wykonawcy/bdx
Co do gwarancji to powiedziano mi, że i tak jest budimeksowa i za wszelkie zalania odpowiada budimex. Nawet jeśli Kone uchyli gwarancję to uchyla ją Budimeźowi ale BDX nam nie może bo zalanie z ich winy - źle wykonana izolacja.
Mimo wszystko uważam, że i tak możnaby zajrzeć do tych szybów dla świętego spokoju, oczywiście w obecności wykonawcy/bdx
DTRka ( dokumentacja techniczno rozruchowa) otrzymana od producenta jest załącznikiem do instrukcji od Dewelopera i jej nie przestrzeganie spowoduje, że Deweloper regresem za producentem cofnie swoją gwarancję udzielaną Wspólnocie na działanie wind. Zgłaszałem niedawno na numer alarmowy Kone awarię małej windy i informowali przy okazji, że duża winda jest w trakcie jakiejś większej naprawy. Wydawane przez nią dźwięki są niepokojące.
W temacie ochrony to poziom ich pracy jest żenujący. Na obchodzie przechodzą obok aut jeżdżących po chodnikach i nie reagują na nic. Każdy parkuje gdzie i jak chce. Pod klatką A ktoś porzucił muszlę WC i tak to sobie leży na środku. Jedyna czynność jaką Panowie są zajęci to palenie papierosów... Utrzymywanie takich asów za 10tys zł miesięcznie to jakiś ponury żart.
W temacie ochrony to poziom ich pracy jest żenujący. Na obchodzie przechodzą obok aut jeżdżących po chodnikach i nie reagują na nic. Każdy parkuje gdzie i jak chce. Pod klatką A ktoś porzucił muszlę WC i tak to sobie leży na środku. Jedyna czynność jaką Panowie są zajęci to palenie papierosów... Utrzymywanie takich asów za 10tys zł miesięcznie to jakiś ponury żart.
Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”