Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera - Avia 1 Kraków
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera - Avia 1 Kraków
u mnie niestety dopiero 29.01. Czy po telefonie z Budimexu dostaliście maila z potwierdzeniem terminu?
Tak, plus list polecony.
Telefon, mail i list polecony.
Piszcie proszę czy odbiór się udał i dlaczego nie
Piszcie proszę czy odbiór się udał i dlaczego nie

Mieszkanie odebrane. Nie miałem zastrzeżeń. posprzątane okna umyte ściany proste bez odchyłów, prąd sprawdziłem ściany(piony i kąty) W jednym pokoju uciekał kąt na ścianach ale dogadałem się i sprawa załatwiona. Nawet miło i sprawnie poszło. Powodzenia wszystkim.
Dzięki za informację. Oby u wszystkich tak to wyglądało 

Runners pisze:Mieszkanie odebrane. Nie miałem zastrzeżeń. posprzątane okna umyte ściany proste bez odchyłów, prąd sprawdziłem ściany(piony i kąty) W jednym pokoju uciekał kąt na ścianach ale dogadałem się i sprawa załatwiona. Nawet miło i sprawnie poszło. Powodzenia wszystkim.
Dzieki za informacje, a napisalbys po kolei jak to wszystko wygladalo? Kto jest na odbiorze? Rozumiem, ze dokumenty z rzutami - popomiarowe sa dopiero do wgladu podczas odbioru?
Rzuty sa tylko ogolne bez wymiarow.. Tak tylko mniej wiecej. Sami musimy sobie zwymiarowac...WYGLADA TO TAK. Przychodzimy. Gościu z biura budimexu do odbiorów. Niezależny inspektor budowlany, inspektor budimexu, i główny wykonawca budimexu. Na odbior przeznaczony czas jest godzina trzydzieści. Nastepnie sprawdzasz sobie mieszkanir jak ty uwarzasz piony prad itp a on wypelnia papiery potem rozmowa co jest nie tak co ok. No mozna sie dogadać ze jakos załatwisz sprawe. Podpisujemy odobior mieszkania doatajesz klucze kodujesz swoje klucze w drzwiach i nikt więcej nie ma prawa juz wejść. Oni maja jeden glowny klucz do mieszkania potem wyrzucasz twn klucz. I cieszysz sie mieszkaniem.
Ps. Jak by ktos chcial to jestem szklarzem lustra,grafika,kabiny prysznicowe więc promocja dla sasiadow hehehehhe
Ps. Jak by ktos chcial to jestem szklarzem lustra,grafika,kabiny prysznicowe więc promocja dla sasiadow hehehehhe
Ja wczesniej prosilem przed odbiorem o schemat instalacji dostałem taka odpowiedź
Szanowny Panie,
w odpowiedzi na poniższą wiadomość informujemy, że podczas przejęcia mieszkania przekazana zostaje dokumentacja powykonawcza wraz z instrukcjami dotyczącymi użytkowania lokalu mieszalnego. Dokumentacja powykonawcza zawiera obmiar poszczególnych pomieszczeń mieszkania wraz ze schematem prowadzenia poszczególnych instalacji (wod.-kan., CO, elektryka), rzuty nie są zwymiarowane. Dokładne pomiary należy wykonać we własnym zakresie po przejęciu mieszkania.
I załącznik ze skanami
Szanowny Panie,
w odpowiedzi na poniższą wiadomość informujemy, że podczas przejęcia mieszkania przekazana zostaje dokumentacja powykonawcza wraz z instrukcjami dotyczącymi użytkowania lokalu mieszalnego. Dokumentacja powykonawcza zawiera obmiar poszczególnych pomieszczeń mieszkania wraz ze schematem prowadzenia poszczególnych instalacji (wod.-kan., CO, elektryka), rzuty nie są zwymiarowane. Dokładne pomiary należy wykonać we własnym zakresie po przejęciu mieszkania.
I załącznik ze skanami
Powodzenia
Ostatnio zmieniony 10 sty 2018, 22:41 przez Runners, łącznie zmieniany 1 raz.
Ewik87 pisze:Runners pisze:Mieszkanie odebrane. Nie miałem zastrzeżeń. posprzątane okna umyte ściany proste bez odchyłów, prąd sprawdziłem ściany(piony i kąty) W jednym pokoju uciekał kąt na ścianach ale dogadałem się i sprawa załatwiona. Nawet miło i sprawnie poszło. Powodzenia wszystkim.
Dzieki za informacje, a napisalbys po kolei jak to wszystko wygladalo? Kto jest na odbiorze? Rozumiem, ze dokumenty z rzutami - popomiarowe sa dopiero do wgladu podczas odbioru?
Ewik, o dokumentację możesz zapytać już teraz. Wyślij maila z prośbą do osoby, która wysłała Ci @ z informacją o odbiorze mieszkania. Powinni Ci wysłać wymiary po obmiarach (tylko m2, bez dokładnej informacji ile m na ile). Dodatkowo dostaniesz rzuty instalacji

Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”