Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera - Avia 1 Kraków

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
M4334

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera - Avia 1 Kraków

Postautor: M4334 » 08 sty 2018, 12:01

u mnie niestety dopiero 29.01. Czy po telefonie z Budimexu dostaliście maila z potwierdzeniem terminu?

Ewik87

Postautor: Ewik87 » 08 sty 2018, 15:33

Tak, plus list polecony.

Bartek

Postautor: Bartek » 08 sty 2018, 20:46

Telefon, mail i list polecony.
Piszcie proszę czy odbiór się udał i dlaczego nie ;)

Runners

Postautor: Runners » 09 sty 2018, 22:05

Mieszkanie odebrane. Nie miałem zastrzeżeń. posprzątane okna umyte ściany proste bez odchyłów, prąd sprawdziłem ściany(piony i kąty) W jednym pokoju uciekał kąt na ścianach ale dogadałem się i sprawa załatwiona. Nawet miło i sprawnie poszło. Powodzenia wszystkim.

Bartek

Postautor: Bartek » 09 sty 2018, 22:33

Dzięki za informację. Oby u wszystkich tak to wyglądało ;)

Ewik87

Postautor: Ewik87 » 10 sty 2018, 11:32

Runners pisze:Mieszkanie odebrane. Nie miałem zastrzeżeń. posprzątane okna umyte ściany proste bez odchyłów, prąd sprawdziłem ściany(piony i kąty) W jednym pokoju uciekał kąt na ścianach ale dogadałem się i sprawa załatwiona. Nawet miło i sprawnie poszło. Powodzenia wszystkim.

Dzieki za informacje, a napisalbys po kolei jak to wszystko wygladalo? Kto jest na odbiorze? Rozumiem, ze dokumenty z rzutami - popomiarowe sa dopiero do wgladu podczas odbioru?

Runners

Postautor: Runners » 10 sty 2018, 22:37

Rzuty sa tylko ogolne bez wymiarow.. Tak tylko mniej wiecej. Sami musimy sobie zwymiarowac...WYGLADA TO TAK. Przychodzimy. Gościu z biura budimexu do odbiorów. Niezależny inspektor budowlany, inspektor budimexu, i główny wykonawca budimexu. Na odbior przeznaczony czas jest godzina trzydzieści. Nastepnie sprawdzasz sobie mieszkanir jak ty uwarzasz piony prad itp a on wypelnia papiery potem rozmowa co jest nie tak co ok. No mozna sie dogadać ze jakos załatwisz sprawe. Podpisujemy odobior mieszkania doatajesz klucze kodujesz swoje klucze w drzwiach i nikt więcej nie ma prawa juz wejść. Oni maja jeden glowny klucz do mieszkania potem wyrzucasz twn klucz. I cieszysz sie mieszkaniem.

Ps. Jak by ktos chcial to jestem szklarzem lustra,grafika,kabiny prysznicowe więc promocja dla sasiadow hehehehhe

Runners

Postautor: Runners » 10 sty 2018, 22:40

Ja wczesniej prosilem przed odbiorem o schemat instalacji dostałem taka odpowiedź

Szanowny Panie,
w odpowiedzi na poniższą wiadomość informujemy, że podczas przejęcia mieszkania przekazana zostaje dokumentacja powykonawcza wraz z instrukcjami dotyczącymi użytkowania lokalu mieszalnego. Dokumentacja powykonawcza zawiera obmiar poszczególnych pomieszczeń mieszkania wraz ze schematem prowadzenia poszczególnych instalacji (wod.-kan., CO, elektryka), rzuty nie są zwymiarowane. Dokładne pomiary należy wykonać we własnym zakresie po przejęciu mieszkania.

I załącznik ze skanami

Runners

Postautor: Runners » 10 sty 2018, 22:40

Powodzenia
Ostatnio zmieniony 10 sty 2018, 22:41 przez Runners, łącznie zmieniany 1 raz.

duska

Postautor: duska » 10 sty 2018, 22:41

Ewik87 pisze:
Runners pisze:Mieszkanie odebrane. Nie miałem zastrzeżeń. posprzątane okna umyte ściany proste bez odchyłów, prąd sprawdziłem ściany(piony i kąty) W jednym pokoju uciekał kąt na ścianach ale dogadałem się i sprawa załatwiona. Nawet miło i sprawnie poszło. Powodzenia wszystkim.

Dzieki za informacje, a napisalbys po kolei jak to wszystko wygladalo? Kto jest na odbiorze? Rozumiem, ze dokumenty z rzutami - popomiarowe sa dopiero do wgladu podczas odbioru?

Ewik, o dokumentację możesz zapytać już teraz. Wyślij maila z prośbą do osoby, która wysłała Ci @ z informacją o odbiorze mieszkania. Powinni Ci wysłać wymiary po obmiarach (tylko m2, bez dokładnej informacji ile m na ile). Dodatkowo dostaniesz rzuty instalacji :)

Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”