Aneksowanie umów kredytowej i deweloperskiej w związku z opóźnieniem budowy - Avia 1
Aneksowanie umów kredytowej i deweloperskiej w związku z opóźnieniem budowy - Avia 1
Hej, czy w związku z przesunięciem terminu zakończenia budowy ktoś już może aneksowal swoją umowę z bankiem lub deweloperską i chce się podzielić doświadczeniami???
-
Re: Aneksowanie umów kredytowej i deweloperskiej w związku z opóźnieniem budowy - Avia 1
Mi w BZcie mila pani powiedziala bym sie niczym nie przejmowal i zglosil sie na poczatku listopada w celu przelania ostatniej transzy.
Re: Aneksowanie umów kredytowej i deweloperskiej w związku z opóźnieniem budowy - Avia 1
Ode mnie, z uwagi na przesunięcie terminu o więcej niż 30dni, mój bank wymagał aneksu do umowy deweloperskiej. Aneks do kredytowej nie był wymagany.
Co bank to inne zasady. Najlepiej zapytać w banku ale nawet jeśli nie chcą to chyba dobrze taki aneks dla siebie mieć.
Co bank to inne zasady. Najlepiej zapytać w banku ale nawet jeśli nie chcą to chyba dobrze taki aneks dla siebie mieć.
-
nam bank powiedział, że będzie wymagany aneks do umowy który będzie kosztować 200zł(czy jest coś za co bank nie pobiera opłaty?:/ )
także chyba będzie ciężka rozmowa z budimex'em...w akcie jest zapis że developer zobowiązuje się do 23 sierpnia 2017 roku ukończyć budowę, z czego już wszyscy wiemy, że się nie wywiąże....porażka
także chyba będzie ciężka rozmowa z budimex'em...w akcie jest zapis że developer zobowiązuje się do 23 sierpnia 2017 roku ukończyć budowę, z czego już wszyscy wiemy, że się nie wywiąże....porażka
Mi Budimex zwróci koszt aneksu w banku w ciągu 14 dni od dostarczenia do nich aneksu umowy kredytowej.
karoll02 pisze:Mi Budimex zwróci koszt aneksu w banku w ciągu 14 dni od dostarczenia do nich aneksu umowy kredytowej.
Hej a czy mógłbyś opisać szerzej co takiego zrobiłeś że zwrócili Ci te 200 zł ? (tzn. gdzie i jakie pismo wystosowałeś)
Ja dodatkowo też chciałbym wystąpić o zwrot 250 zł które musiałem zapłacić 2x za kontrole stanu zaawansowanie budynku.
Rck pisze:karoll02 pisze:Mi Budimex zwróci koszt aneksu w banku w ciągu 14 dni od dostarczenia do nich aneksu umowy kredytowej.
Hej a czy mógłbyś opisać szerzej co takiego zrobiłeś że zwrócili Ci te 200 zł ? (tzn. gdzie i jakie pismo wystosowałeś)
Ja dodatkowo też chciałbym wystąpić o zwrot 250 zł które musiałem zapłacić 2x za kontrole stanu zaawansowanie budynku.
zapytałem się podczas podpisywania aneksu. kto mi zwróci za koszt aneksu do umowy kredytowej. Przynioslem orginal z banku z anksu do umowy kredytowej i kwota kosztu aneksu

Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”