Przeniesienie własności mieszkania - opłaty i formalności - Avia 1
Przeniesienie własności mieszkania - opłaty i formalności - Avia 1
Hej, czy ktoś już się może orientował ile to cudo nas będzie kosztować?
Re: Przeniesienie własności mieszkania - opłaty i formalności - Avia 1
Hej, o wysokości opłat notarialnych jest sporo na forach innych inwestycji po sąsiedzku. Wchodzi z nich, że trzeba negocjować i trzeba sobie przygotować ok. 2 000 zł, choć tu w szczegółach zależy od wielkości mieszkania, tego czy jest garaż, miejsce postojowe, czy kredyt i wpis do hipoteki i tak dalej 

Potwierdzam, ze cena moze sie wahac miedzy 1 700 - 2 200 zl.
Orientowalam sie rowniez ile moze to kosztowac u innych notariuszy (nie tych podanych przez Budimex) jednak w tym przypadku nie ma za bardzo mozliwosci negocjowania ceny poniewaz przygotowanie takiej umowy od nowa zajmuje duzo czasu. Warto wiec przenegocjowac cene z notariuszem Budimexowym. Maja jedna umowe dla Avi 1 i jedynie zmieniaja pozniej dane dotyczace mieszkania/wlasciciela.
Orientowalam sie rowniez ile moze to kosztowac u innych notariuszy (nie tych podanych przez Budimex) jednak w tym przypadku nie ma za bardzo mozliwosci negocjowania ceny poniewaz przygotowanie takiej umowy od nowa zajmuje duzo czasu. Warto wiec przenegocjowac cene z notariuszem Budimexowym. Maja jedna umowe dla Avi 1 i jedynie zmieniaja pozniej dane dotyczace mieszkania/wlasciciela.
Chciałem zapytać jak to dokładnie wygląda, ile przygotować pieniędzy i czy da się coś wynegocjować? Ja muszę się pojawić w tej sprawie już jutro.
-
zawsze coś możesz ponegocjować....z tego co pisali inni to przygotować musisz ok 1700-2200zł dla notariusza
Bartek pisze:Chciałem zapytać jak to dokładnie wygląda, ile przygotować pieniędzy i czy da się coś wynegocjować? Ja muszę się pojawić w tej sprawie już jutro.
Mi dzisiaj odpisali, ze za mieszkanie niecale 50 metrow musze zaplacic 2400 brutto...to chyba jakis zart. Czy ktos z Was decydowal sie na przeniesienie wlasnosci w innej kancelarii?
tomato pisze:Potwierdzam, ze cena moze sie wahac miedzy 1 700 - 2 200 zl.
Ja sie konsultowalam z inna kancelaria. Za mieszkanie niecale 50 m powiedzieli 1200 brutto.
Podajcie, czy to ceny z garażem czy bez i z hipoteką czy bez, bo te opcje istotnie zmieniają cenę łączną.
Wpis hipoteki składany samodzielnie kosztuje 200 zł a przez notariusza około 500 zł.
Wpis hipoteki składany samodzielnie kosztuje 200 zł a przez notariusza około 500 zł.
Dzisiaj byłem i za mieszkanie prawie 63 metry zapłaciłem 1613 zł już po negocjacjach.
Bartek, w ktorej kancelarii?
Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”