Czynsz i jego wysokość - AS Nieruchomosci - Avia 1

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
zizu

Czynsz i jego wysokość - AS Nieruchomosci - Avia 1

Postautor: zizu » 11 cze 2018, 15:13

Witam Sąsiadów :)

Zaskoczyło mnie wyliczenie opłat za czynsz . Mieszkałam poprzednio również w nowym budownictwie i o podobnym metrażu ale czynsz był o połowę mniejszy. Rozumiem że koszty są większę np. przez "wyzóz nietypowych śmieci", ale np. kilka pozycji "podgrzewania wody" to już dla mnie abstrakcja.

M11

Re: Czynsz i jego wysokość - AS Nieruchomosci - Avia 1

Postautor: M11 » 12 cze 2018, 12:30

zizu pisze:Witam Sąsiadów :)

Zaskoczyło mnie wyliczenie opłat za czynsz . Mieszkałam poprzednio również w nowym budownictwie i o podobnym metrażu ale czynsz był o połowę mniejszy. Rozumiem że koszty są większę np. przez "wyzóz nietypowych śmieci", ale np. kilka pozycji "podgrzewania wody" to już dla mnie abstrakcja.

Potwierdzam, czynsz to kpina. Co najmniej jakbyśmy mieszkali w pobliżu Starego Miasta.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 12 cze 2018, 12:53

Na zebraniu Avia 3 kilku Panów zauważyło że np wydatki na przeglądy są dwa razy wyższe niż gdzie indziej...
naszemu zarządcy nie zależy na tańszych firmach i nic nie robią... zobaczymy czy się coś zmieni

M4334

Postautor: M4334 » 12 cze 2018, 14:30

Edyta. pisze:Na zebraniu Avia 3 kilku Panów zauważyło że np wydatki na przeglądy są dwa razy wyższe niż gdzie indziej...
naszemu zarządcy nie zależy na tańszych firmach i nic nie robią... zobaczymy czy się coś zmieni

To na pewno trzeba konkretnie uzasadnić o jakie koszty chodzi. Oczywiste jest że można znaleźć tańsze serwisy wielu urządzeń tylko w wyniku tego że zmienimy serwis na nieautoryzowany przez danego producenta to Wspólnota straci gwarancję na te urządzenie. Nie jest to taka prosta sprawa.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 12 cze 2018, 20:54

Normalne firmy bez utraty gwarancji. No ale to trzeba się zainteresować żeby znaleźć.

Wróć do „Avia 1 (etap VI) - forum mieszkańców budynku”