Mieszkanie 63,29m2 klatka A - pomysły na przebudowe urządzenie - Avia 7

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
MieszkankaAvii7

Mieszkanie 63,29m2 klatka A - pomysły na przebudowe urządzenie - Avia 7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 10 sty 2017, 1:43

Cześć, czy są tutaj osoby ktore zakupily mieszkanie takie jak moje (zdjecie w zalaczniku).
Chetnie bym z nimi zamienila pare zdan na temat wizji jego urządzenia/przebudowy.
Mam kilka pomysłów ale nie moge sie zdecydowac ktory najlepszy... a moze ktos ma jeszcze lepsz pomysl na urzadzenie np kuchni, wyburzenie ścianek itp
Czekam na kotakt :)

Obrazek

skowronki

Re: Mieszkanie 63,29m2 klatka A - pomysły na przebudowe urządzenie - Avia 7

Postautor: skowronki » 12 sty 2017, 15:43

Witam, mamy takie samo mieszkanko :) Proszę o wiadomość priv, chętnie przedyskutuję kilka pomysłów :)

adi

Postautor: adi » 12 sty 2017, 21:28

Bardzo ładne i ustawne mieszkanie z przyjemną wystawą okien - pogratulować :)

Gdybym miał coś doradzić, to zastanowiłbym się nad tym, czy nie da się zrobić w małej toalecie jakiegoś niewielkiego prysznica - jeśli w łazience zamierzasz mieć wannę, to prysznic na pewno by się przydał, zwłaszcza jeśli planuje się mieć większą rodzinę w takim mieszkaniu.

Raczej fantazja, ale jakby się uprzeć, to może byłoby tam możliwe przeniesienie kuchni do przedpokoju, który jest bardzo obszerny, a z tego pomieszczenia zrobić jeszcze jedną, niewielką sypialnie ;) Niby pion z instalacjami jest dosyć blisko.

Podziel się @MieszkankoAvii7 swoimi pomysłami, może ktoś jeszcze skorzysta na Twojej kreatywności, a może ktoś coś ciekawego podpowie ;)

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 13 sty 2017, 2:27

adi pisze:Podziel się @MieszkankoAvii7 swoimi pomysłami, może ktoś jeszcze skorzysta na Twojej kreatywności, a może ktoś coś ciekawego podpowie ;)

Adi dziekuje za komplement. Mam nadzieje ze na zywo mieszkanie bedzie rownie fajnie.
Odpowiadajac na powyższe pytanie ja akurat "na razie" nie planuje duzej rodziny ;) ;) ;)
Jeden pokoj dziecięcy w zupełnosci i wystarczy ;)
Na chwile obecną jestem zdecydowana na przerobienie toalety na pomieszczneie gospodarcze z pralką i półkami.
W łazience myślałam o umieszczneiu zarowno wanny jak i prysznica.

Zadalam pytanie na forum bo zastanawiam sie nam tym CZY łączyć kuchnie z salonem i JAK.... jak przebudowac mieszkanko zeby bylo przestrzennie a zarazem miec sporo miejsca na przechowywanie roznych rzeczy...
Wystroj jest jeszcze większym wyzwaniem bo pomyslow sporo sie rodzi w lowie ale jeszcze nic konkretnego.

Mysle ze taka "burza mozgow" moze sie przydac kazdemu wlascicielowi takiego mieszkankai wszyscy na tym mozemy skorzystac bo kazdy mozewpasc na jakies fajne rozwiazanie :)

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 13 sty 2017, 2:29

skowronki pisze:Witam, mamy takie samo mieszkanko :) Proszę o wiadomość priv, chętnie przedyskutuję kilka pomysłów :)

Niestety nie mam doscwiadczneia w korzystnaiu zforum i nie wiem jak mogę wyslac wiadomosc prywatną :(
p.s. Pod innym tematem widze ze masz mieszkanko na 6. pietrze ;) Ja zrezygnowalam z szóstego i przenioslam sie na niższe piętro... dobrze wiedziec komu sie odstąpilo mieszkanko. Ciekawe czy bede żałowac ;) ;) ;)

valmont

Postautor: valmont » 13 sty 2017, 10:44

Ja korzystalem ze strony - patrz na zrealizowane projekty:
deconova.pl

Patrzac na mieszkanie widze, ze bez klimatyzacji się nie obejdzie. Na etapie wykonczenia proponuje kabel 220V podciagnac na balkon a wewnatrz zainstalować już dmuchawę za kilkaset zlotych.

skowronki

Postautor: skowronki » 13 sty 2017, 12:21

MieszkankaAvii7 wobec tego bardzo dziękujemy! :) My byliśmy zainteresowani tym mieszkaniem na każdym piętrze od 5 w górę i jako pierwsze zwolniło się właśnie na 6;) Na którym piętrze Ty wybrałaś?

Jeśli chodzi o moje pomysły na tą chwilę- bo co chwilę coś innego wpada do głowy- mam zamiar zrobić kuchnię w kształcie litery L na ścianie po prawej i pod oknem. We wnęce po lewej mały stoli i 2 krzesła. Myślałam też o przebiciu ściany do salonu ale wówczas salon robi się wyjątkowo nie ustawny... W toalecie na 100 % robimy garderobę.

A jakie są Twoje pomysły? ;)

leila80

Postautor: leila80 » 13 sty 2017, 12:36

Witajcie przyszli Sasiedzi :)

Super ustawne to mieszkanie na planie! gratuluje wyboru.
Z pomyslow na ustwienie, to przyszlo mi do glowy otwarcie kuchni na salon, ale tylko do polowy sciany. Tak aby nadal TV byl na tej sciance co jest na planie.
Zyskuje sie cos w stylu wyspy, kontaktu z kuchni z goscmi/mieszkancami siedzacymi na kanapie w salonie i wygodniejsze przemieszczanie sie miedzy pomieszczeniami.
Piekna, duza lazienka! zostawilabym w niej pralke zamiast przesuwac ja do nowo utworzonego pomieszczenia gospodarczego (zamiast toalety z planu). Tam zawsze przyda sie miejsce na mopy, deske do prasowania, suszarke pokojowa, odkurzacz itp.

Mam jeszcze pytanie takie ogolne.
Kiedy zamierzacie Panstwo robic przesuniecia, ewentualnie wyburzenia scianek, tak aby dostosowac mieszkanie do swoich potrzeb? Po odebraniu kluczy czy dopiero po przeniesieniu wlasnosci?
Czy jesli zaraz po odebraniu kluczy, ryzykujemy (my tez tak chcemy) czyms w stylu - utrata gwarancji, rekojmi itp?

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 14 sty 2017, 0:53

valmont pisze:.

Stron z pojektami sporo ale z regulydotycza one duzych mieszkan, duzych przestrzeni. Jak najchetniej obejrzalabym wnetrza juz wyonczonych mieskzan na naszym osieedlu zeby moc sie zainspirowac. Jelsi juz odebrales mieszkanie (bo niewiem z ktorego bloku jests) to moze pochwal sie swoją kuchnia, salonem ;) zdjecia mile widziane

Jesli chodzi o klimatyzacjeto nie zamirzam jej instalowac.
w ogole ktos na naszym osiedlu instaluje klimatyzacje?
Mieszkalam kilka lat we Wloszech gdzieupaly sa ogromne i jakos i tka klimatyzacji nie wlaczalam nigdy wiec przy polskiej pogodzie mysle ze tez jakos wytrzymam :)
Z rezta znajomi maja apartament w Krakowieok 140m2 i nie montowali klimyi nie narzekali nigdy na cieplo.
Moze sie myle, moze zle robie... ale na razie nie zamierzam instalowac takiego urzazenia. Niemniej jednak dzieki za sugiestie :)

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 14 sty 2017, 1:03

skowronki pisze:MieszkankaAvii7 wobec tego bardzo dziękujemy! :) My byliśmy zainteresowani tym mieszkaniem na każdym piętrze od 5 w górę i jako pierwsze zwolniło się właśnie na 6;) Na którym piętrze Ty wybrałaś?

Ja nie jestem przyzywczajoma do wysokosci wiec celowalam w mieszkania miedzy 3 a 5 pietrem. Na poczatku mialam wybormiedzy 2. a 6. pietrem i sporo sie wahalam, bo jedno bylo dla mnie za nisko inne za wysoko, i w dniu podjecia decyzji nagle zwolnilo sie mieszkanko posrodku wiec mialam "problem" z glowy ;)

skowronki pisze: Jeśli chodzi o moje pomysły na tą chwilę- bo co chwilę coś innego wpada do głowy- mam zamiar zrobić kuchnię w kształcie litery L na ścianie po prawej i pod oknem. We wnęce po lewej mały stoli i 2 krzesła. Myślałam też o przebiciu ściany do salonu ale wówczas salon robi się wyjątkowo nie ustawny... W toalecie na 100 % robimy garderobę.

A jakie są Twoje pomysły? ;)

L czy U? Bo jesli bedziecie miec kuchni i na scianie po prawej i pod oknem to chyba to ksztalt U albo cos zle sobie wyobrazilam ;)
Ja sie przymierzam do zabudowania drzwi kuchennych i wyburzenia sciany do salonu i umieszczenia tam wyspy. Z drugiej strony zastanawiam sie nad robieniem zlewu pod oknem ale tam jest kaloryfer z ktroego nie chciaalbym rezygnowac a zabudowanie go nie wchdzoi chyba w gre. W dodatku waham sie czy chce meble zabudowane na calej scianieczy tradycyjne szafki kuchenne dolne plus wiszace... takze duzo w mojej glowie jest pomyslow i brak zdecydowania.
Ne potraife tutaj wysylac wiadomosci prywatnych, a mysle ze skoro mamy ten sam rzut to predzej czy pozniej mozna sie spotkac na jakiejs kawie i wymienic konkretnymi pomyslami na aranzacje. Co wy na to sąsiedzi? Umieszczam "na chwilke" swoj nr tel *** *** *** i prosze @skowronki o SMSka zeby byl kontakt na kiedys tam ;) Potem skasuje nr tel ;) Ok?
Ostatnio zmieniony 14 sty 2017, 20:48 przez MieszkankaAvii7, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”