Dokładne wymiary (powykonawcze) nowych mieszkań w inwestycji - Avia 7 Kraków

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
marcinc

Re: Dokładne wymiary (powykonawcze) nowych mieszkań w inwestycji - Avia 7 Kraków

Postautor: marcinc » 16 lut 2018, 13:05

klukli26 pisze:
marcinc pisze:Pani z budimexu powiedziala mi ze trzeba przyniesc odrecznie podpisane pismo do dzialu sprzedazy z numerem konta na ktory nadpalata ma byc przelana.

A kiedy trzeba złożyć takie pismo ? U mnie tez zwrot, niby niedużo ale 300 zł piechota nie chodzi :D

Zakladam ze kiedykolwiek skoro juz sa obmiary. Pani powiedziala ze nie ma zadnego wzoru - ma byc odrecznie podpisane przez osoby ktore sa na umowie.

Awatar użytkownika
renee

Re: Dokładne wymiary (powykonawcze) nowych mieszkań w inwestycji - Avia 7 Kraków

Postautor: renee » 16 lut 2018, 14:07

Super, dzięki za przydatną informację!

rupafin

Postautor: rupafin » 16 lut 2018, 15:06

marcinc pisze:
klukli26 pisze:
marcinc pisze:Pani z budimexu powiedziala mi ze trzeba przyniesc odrecznie podpisane pismo do dzialu sprzedazy z numerem konta na ktory nadpalata ma byc przelana.

A kiedy trzeba złożyć takie pismo ? U mnie tez zwrot, niby niedużo ale 300 zł piechota nie chodzi :D

Zakladam ze kiedykolwiek skoro juz sa obmiary. Pani powiedziala ze nie ma zadnego wzoru - ma byc odrecznie podpisane przez osoby ktore sa na umowie.

Ale to chyba tylko w sytuacji kiedy nie ma kredytu na mieszkanie

marcinc

Postautor: marcinc » 16 lut 2018, 15:21

rupafin pisze:
marcinc pisze:
klukli26 pisze:

Dlaczego? My mamy kredyt kontaktowalem się z Panią z Budimexu i powiedziała ze pismo trzeba zlozyc i aneks nie bedzie potrzebny.

klukli26

Postautor: klukli26 » 16 lut 2018, 15:24

marcinc pisze:
rupafin pisze:
marcinc pisze:

Dlaczego? My mamy kredyt kontaktowalem się z Panią z Budimexu i powiedziała ze pismo trzeba zlozyc i aneks nie bedzie potrzebny.

Wiesz może czy trzeba je złożyć osobiście ? Czy nożna przesłać zeskanowane pismo z podpisem mailowo ?

marcinc

Postautor: marcinc » 16 lut 2018, 15:25

klukli26 pisze:
marcinc pisze:
rupafin pisze:

Wiesz może czy trzeba je złożyć osobiście ? Czy nożna przesłać zeskanowane pismo z podpisem mailowo ?

Nie wiem o to nie pytalem ale zadzwon zapytaj powinni Ci powiedziec :)

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 16 lut 2018, 17:40

A mnie pani od księgowości Budimeksu poinformowała, że mam dostarczyć zgodę z banku. Aby jednak otrzymać tę informację, musiałam jej najpierw podać numer swojej umowy deweloperskiej. W moim wypadku ma to być oryginał, nie można wysłać skanu.

eve

Postautor: eve » 18 lut 2018, 12:15

Podejrzewam, że wszystko zależy od tego, jak umowa deweloperska została skonstruowana.
Widocznie różnie ;)

Myślę, że wszyscy już dostali maile o obmiarach i dalszym postępowaniu ;)

Magdalena89

Postautor: Magdalena89 » 04 mar 2018, 1:01

eve pisze:Podejrzewam, że wszystko zależy od tego, jak umowa deweloperska została skonstruowana.
Widocznie różnie ;)

Myślę, że wszyscy już dostali maile o obmiarach i dalszym postępowaniu ;)

My dostalismy z liście z Budimeksu wzór takiego pisma o zwrot. Tez mamy zwrot ok 800 zl ale pierw musimy dostarczyć decyzję z banku czy zwrot dla nas czy na poczet kredytu.

Ps. Ci co mieli dopłacić mieli termin do 28.02 , natomiast nie ma sztywnego terminu jeśli chodzi o skladanie wniosków o zwroty

eve

Postautor: eve » 04 mar 2018, 18:39

Nie wiem, jak Wy, ale ja mam w umowie zapis mówiący o zwrocie nadpłaty w ciągu 14 od daty poinformowania o wynikach pomiarów, czyli termin upłynął 2 marca. Mimo że mam podpisaną umowę o przelewie wierzytelności z podanym rachunkiem bankowym do zwrotu takiej nadpłaty i bdmx otrzymał odpowiednie pismo w 2016 roku, kazano mi złożyć dyspozycję dot. zwrotu nadpłaty, co uczyniłam tydzień temu. Tymczasem w piątek dostałam maila, że przeleją nadpłatę dopiero 12 marca. Krótko mówiąc, umowa umową, a rzeczywistość rzeczywistością. Kolejny niedotrzymany termin.

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”