Mieszkanie 63,29m2 klatka A - pomysły na przebudowe urządzenie - Avia 7

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
Maria

Re: Mieszkanie 63,29m2 klatka A - pomysły na przebudowe urządzenie - Avia 7

Postautor: Maria » 15 lut 2018, 22:47

Hej,
jeśli dobrze zrozumiałam to masz mieszkanie na 4 piętrze. Zatem chyba będziemy sąsiadkami "drzwi w drzwi". My mamy inny układ mieszkania i planujemy przenieść aneks kuchenny do salonu. Czy wiecie już, czy trzeba uzyskać jakieś pozwolenia na takie zmiany? I jeśli tak, to kiedy i u kogo trzeba się starać o takie pozwolenia?
Pozdrawiam- sąsiadka z 4 piętra mieszkanie 63,2 m.
:)

Daniel.N

Postautor: Daniel.N » 17 lut 2018, 10:23

Eleganckie mieszkanie :)
Mogę z ciekawości wiedzieć kiedy wybieraliscie czy też wstępnie rezereowaliscie?

Aviator

Postautor: Aviator » 17 lut 2018, 13:00

MieszkankaAvii7, jaki w końcu pomysł na mieszkanie? :) salon z aneksem, czy bez ?

arekkr

Postautor: arekkr » 17 lut 2018, 14:37

Aviator pisze:MieszkankaAvii7, jaki w końcu pomysł na mieszkanie? :) salon z aneksem, czy bez ?

U nas z aneksem, ale pisze o mieszkaniu 62,63 gdzie sa 3 okna od str polnocnej jedno od poludnia,po przestawieniu kilku scian wyjdze trzy pokoje plus czwart z aneksem ,kosztem przedpokoju (ktory jest duzy ),zwiekszymy lazienke ,troche bedzie przestwiania scian ,ale to nic strasznego,nie takie przebudwy byly robione :lol: ,byle wyrobic sie do wrzesnia :) Nie wiem jaki jest wasz uklad mieszkania ,ale to o ktorym ja pisze jest latwe do zmiany instalacji w celu przeniesienia kuchni ,czy tez zmian w lazience.
Mieszkanie 63,29 to chyba te od strony poludniowej ? Nasze jest ciut mniejsze, ale wyboru nie bylo i tak na szczescie ktos zrezygnowal wpadlismy z listy rezerwowych ;)

Maria

Postautor: Maria » 17 lut 2018, 23:03

Arekkr,
czy na takie zmiany trzeba mieć pozwolenie i ewentualnie od kogo?
My chcemy z kuchni zrobić pokój, a aneks kuchenny umieścić w salonie. Zastanawiam się, czy na takie zmiany potrzebne jest załatwianie dodatkowych dokumentów i czy już trzeba się tym zająć.

Daniel.N

Postautor: Daniel.N » 17 lut 2018, 23:42

Miałem okazję już robienie nie tylko kuchni ale i szaf na AVI i Orl. i widziałem że ścianki działowe usuwają bez żadnych problemów
Jak wiadomo problem tylko z nośnymi tak jak u mnie strasznie mi nie pasuje a napewno jej usunąć nie będę mógł

arekkr

Postautor: arekkr » 18 lut 2018, 14:44

Maria pisze:Arekkr,
czy na takie zmiany trzeba mieć pozwolenie i ewentualnie od kogo?
My chcemy z kuchni zrobić pokój, a aneks kuchenny umieścić w salonie. Zastanawiam się, czy na takie zmiany potrzebne jest załatwianie dodatkowych dokumentów i czy już trzeba się tym zająć.

Tez bedziemy robic wiele zmian ,chcemy wykorzystac przedpokoj ktory jest bardzo duzy,plus przeniesc kuchnie i polaczyc z pokojem itd.
Mysle, ze pozwolenie nie jest potrzebne ,bo do kogo moglibysmy sie zwrocic z prosba o zmiany ?
W mieszkaniu naszym sciany zewnetrzne sa scianami noscnymi ,a sciany wewnetrzne dzialowymi ,jak widac na zdjeciach z budowy sciany te sa z bloczkow,prawdopodobnie gipsowe ,jedyny problem moze byc z gwarancja ,ktora w budownictwie najprawdoponobniej jest na 5 lat .

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 17 mar 2018, 17:32

Drodzy sąsiedzi, posiadający "zacne" mieszkanie z 18,5 m2 balkonem, w pionie A, czy juz macie konkretne pomysły na urządzenie pomieszczeń? :)
Ja ściane między salonem a kuchnią usuwam zeby zyskac przestrzen.
Czy ktos z Was robi podobnie?
Jak zmaierzacie rozmiescic meble w salonie?
Jakie pomysly na inne pomieszczenia? Jak zamierzacie ustawic meble i gdzie je kupujecie?
Wyhaczyliscie jakis fajny sklep z dobrymi cenami?

arekkr

Postautor: arekkr » 04 kwie 2018, 23:52

MieszkankaAvii7 pisze:Drodzy sąsiedzi, posiadający "zacne" mieszkanie z 18,5 m2 balkonem, w pionie A, czy juz macie konkretne pomysły na urządzenie pomieszczeń? :)
Ja ściane między salonem a kuchnią usuwam zeby zyskac przestrzen.
Czy ktos z Was robi podobnie?
Jak zmaierzacie rozmiescic meble w salonie?
Jakie pomysly na inne pomieszczenia? Jak zamierzacie ustawic meble i gdzie je kupujecie?
Wyhaczyliscie jakis fajny sklep z dobrymi cenami?

Ciezko jest komus doradzic w jaki sposob ma ustawic meble , jezeli szukasz inspiracji zobacz tutaj homebook.pl
Znajdziesz tam duzo fajnych rozwiazan .
Pozdrawiam Wszystkich

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”